Antalya’daki problem inkar edilemez

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, partisinin eski il yönetiminde siyasi tecrübesizliğe bağlı problemlerin yaşandığını, kendisinin ise kimseyle kişisel bir sorunu olmadığını söyledi

23 Ekim 2019 Çarşamba 10:18
Antalya’daki problem inkar edilemez

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, gazetecilerle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Temizer'in de katıldığı toplantıda Subaşı, geçmiş dönem Antalya il yönetiminde inkar edilemeyecek problemler yaşandığını ve yönetimin gerekli kucaklamayı sağlayamadığını belirtti. Subaşı, Genel Merkez’in gerekli bütünlüğü sağlayabilmek adına Yavuz Temizer’i Antalya’da görevlendirdiğini söyledi.

YÖNETİMDE SORUNLAR VARDI

Parti içinde kimseyle kişisel problemi olmadığını belirten Hasan Subaşı, “Ülkücü arkadaşlarla hiç problemim olmadı. Fakat Antalya’da bir problem var, inkâr etmeye gerek yok. O da şuydu; yeni kurulmuş bir parti, belki de tecrübe noksanlığı. Ben hiç müdahale etmedim, kendileri bir yönetim oluşturdu. 70 kişilik yönetimin içerisinden 16 kişilik bir divan oluşturuldu. Bakıyoruz ki bu divanı ve yönetimiyle gerekli kararları alıp bütünselliği, kucaklamayı sağlayamadılar. Aralarında atışmalar ve sosyal medya paylaşımları oldu. Bunların benimle hiç ilgisi yok, sadece ilin kendi yönetiminde eleştirel bakış açısına tahammülsüzlükler vardı” dedi.

KİMSEYLE SORUNUM YOK

O dönemde sorunu olan partililerin kendisine danıştığını belirten Subaşı, “Sorunu olan beni buluyordu. ‘Başkanım biz bu sorunu nasıl çözeceğiz’ diye bana ülkücüler, sağcılar, solcular hepsi geliyordu. Biz bunu ‘demokrasiyle çözeriz, sabırla çözeriz, zamanla çözeriz’ diyorduk. Beni de bu arada bulaştıranlar olabilir. Beni de sevmeyenler olabilir. Bakarsınız o sevmeyenler, yarın beni en çok sevenlerdir. Bunlara hiç takılmam ben, 30- 40 yıldır siyaset yapıyorum. Benim kimseyle hiçbir kişisel sorunum olamaz. Ancak Genel Merkez de demek ki sorunları görmüş, Yavuz Temizer gibi tecrübeli ve bu konuda deneyimli bir arkadaşımızı göndermiş. Biz artık işin sahibine işini teslim ediyoruz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR YASASI DEĞİŞMELİ

Milletvekili Hasan Subaşı, Büyükşehir Belediye Yasası’nda değişiklik yapılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: “”Antalya’da 640 kilometrelik sahil şeridine sahip Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet zorluğu ortadadır. Manavgat, Alanya gibi büyük ilçelerin il olması gerekiyor. Büyükşehir Statüsü ile kapatılan belde belediyeleri, büyükşehirlerin sürgün yeri haline geldi. Adı ne olursa olsun belde belediyeleri açılmalı ve aktif hale getirilmeli. İlçe Belediyeleri eski statülerine kavuşturularak, büyükşehirlerin yükü hafifletilmeli, yasa ile statüleri mahalleye dönüştürülen köyler eskiye dönmeli’.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURİYETİ

Kentsel Dönüşüm konusunda yaşanan sorunları da dile getiren Subaşı,‘’Kentsel dönüşüm gerçekten iyi bir yasa. Ancak uygulamasında sıkıntılar var. Kepezaltı ve Santral Mahallelerinde uygulanan Kentsel Dönüşüm uygulaması Türkiye’de en büyük uygulama. Bu alan dönemimizde bin dönümün üzerine arazide üç binin üzerindeki hak sahiplerinin konutlarını kamulaştırılarak dönemimizde iki yıllık bir emekle elde edilmişti. Ancak gelişen zamanda burası Kentsel dönüşüm adı altında rant projesine dönüştü. Orada yaşayanlar müteahhit firma sözleşmedeki sürede işi tamamlayamadığı için 36 aylık kira ödeme süresi bitti, artık kira alamıyor. Vatandaşların mağduriyeti büyüktür” şeklinde konuştu.

KÖYLÜ TARIMI BIRAKIYOR

Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Türkiye Tarımının başkenti Antalya’da sektörün büyük sorunlar yaşadığını da dile getirerek şöyle konuştu: “Tarım sektörünün en önemli sorunu girdi maliyetlerinin sürekli artmasıdır. Maliyetini bile kurtaramayan çiftçi, ekip biçtiği tarlasını bırakarak göç etmekte ve arazilerini terk eden köylüler kendine karnını doyuracak iş aramaktadır. Üretim azalmakta ve ülke tarım ürünü ithal eden bir konuma gelmektedir. Antalya'da nüfusun %30 tarımla meşgul olup TEPAV'a göre 2018 yılında 5000 üreticinin girdi fiyatlarının yüksekliği yüzünden tarımı bıraktığı bildirilmiştir” ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİ PAZARLARI KURULMALI

İki yıldır gündemde tutulan Hal Yasası değişikliğinin hem üreticiyi hem hal komisyoncularını sıkıntıya soktuğunu söyleyen Hasan Subaşı, “Sorunun çözümü için hallerin yanı sıra yeni pazar yerlerine ihtiyaç bulunmaktadır. Yerel yönetimlerin acilen üretici pazarları kurması büyük yarar sağlayabilir ve merkezi yönetiminde girdi fiyatlarını düşürüp ihracata teşvik uygulaması gerekmektedir” dedi.

HER ŞEY DAHİL SİSTEMİ

sektöründe bu yıl gerçekleşen rekorlar nedeniyle sektör temsilcilerini kutlayan Hasan Subaşı, Antalya’nın sadece güneş-deniz ve kumdan oluşmadığını hatırlatarak, ‘her şey dahil’ sisteminin Antalya’yı ucuz bir destinasyon haline getirdiğini söyledi. Subaşı, “2019 yılının 9.5 ayında 14 milyonu aşkın rekor seviyede turist gelmiş ancak gelir eski rakamların üzerine çıkamamıştır. Eskiden Antalya’da tatil yapan ve bin dolar harcama yapan turist, şimdilerde 600 dolar harcıyor. Bu rakamın artırılması için ‘her şey dahil’ sisteminin revize edilmesi ve bu konuda uzmanların ortak akılla bir karar vermesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.