Aksu Belediye Başkanı Şahin: Bazı meclis üyelerini halka şikayet etti!

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, bazı belediye meclis üyelerini halka şikâyet etti. Şahin, bizler hizmet üretmeye çalışırken, hala geçmişin kafasını yaşayanlar var. Konuşmadafarklı, uygulamada farklılar. Samimiyetleri yok. Aksu’nun menfaatine dair çalışma yapmaktan ziyade, bireysel menfaatler peşindeler. Samimiyetsizlikleri apaçık ortada. Bunlar bir hayli yoruyor insanı” dedi.

25 Ekim 2021 Pazartesi 19:25
Aksu Belediye Başkanı Şahin: Bazı meclis üyelerini halka şikayet etti!

Amaç hizmetlerin önünü kesmek 

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, makamında gerçekleştirdiği basın toplantında İYİ Partili bazı meclis üyeleriyle ilgili çok sert eleştirilerde bulundu ve ayrıca Aksu halkına şikayet etti. Şahin, “Aksu’da kaynak bulalım, Aksu halkının eli biraz rahatlasın. Hizmetler sahaya yansısın diye,çalışmalar yaparken, sözde Aksu’nun menfaatini düşünen samimiyetsiz olanlar ise hemen karşı çıkmaya çalışıyorlar. Vatandaşlarımız bunu görüyor. Ama hala o bazı meclis üyeleri kafa karıştırmaya yönelik çalışmalar içerisindeler. Bunlar belediyenin başarısız olmasını isteyip onun üzerine bir şey kurgulayıp makamda bize döner mi hesabı peşindeler.Hizmetlerin önünü kesmekteler” şeklinde konuştu. 

El içine çıkacak halleri kalmaz

Son zamanlarda bu tür taktiklerin bir hayli artmaya başlandığını da dile getiren Şahin, “Bunlara kendini gazeteci zannedenlerde dahil oldu. Sosyal medyada çıkıp bire bir konuşmalar,  sürekli bir şey varmış gibi ifadeler, arka planda direk ve dolaylı yollarla şantajlar. Halkın içine çıkacak yüzü olmamasına rağmen, sürekli bir şeyleri servis etmeye çalışıyor. Bunları da görmeye başladık. İleri geri sağı solu karıştırmaya çalışıyorlar.  Gündem de kalmak için, bir şey söylüyormuş gibi yapıyorlar. Biz buraları geçmiştik, ama bunlar hala buralardalar. Hakikaten onlar adına üzülüyorum. Daha fazla açmak istemiyorum. Daha fazla açarsam el içine çıkacak halleri kalmaz” dedi.  

Halkımızı mağdur etmeden çalışıyoruz 

Vatandaşın kendilerine hizmet yapması yönünde görev verdiğini söyleyen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Bizde bu görevi en layığıyla yerine getirmek için mücadele sarf ediyoruz. Halkın istekleri belli. Hizmet anlamında geçmişle kıyaslanmayacak mesafeler kat ettik. Halkı mağdur etmeden,çalışmalar sergiledik. Halkın büyük çoğunluğunun teveccühünü ve takdirini alıyoruz. -Allah razı olsun- diyorlar. O bizim için çok önemli. Halka rağmen ve halkın istemediği bir şeyi yapmayacağız dedik. Bu noktada bir sıkıntı yok. -Sözümüz ve uygulamamız aynı olacak. Laf kalabalığı yapmayacağız- dedik ve bu doğrultuda da devam ediyoruz” açıklamalarında bulundu.  

Onlar adına üzülüyorum 

Şahin, “2014 yılında göreve geldiğimizde Aksu Belediyesi’nin bütçesi 40 milyon TL iken, şimdi bütçemiz 157 milyon TL.  Yeter mi, yetmez. Ama geçmişle kıyaslandırdığımız da 4 katına çıkmışız. Aradaki fark bile bir hayli iyi olduğumuzun göstergesi. Aksu’da mülkiyet ile ilgili sıkıntıları çözdük. Yaptığımız çalışmalarla bölgenin rantını artıyoruz. Ama tüm buna rağmen, bölgemizde yıllardır siyaseti hizmete odaklı olmaktan ziyade, kendine yönelik makam ve beklenti doğrultusunda yapanlar, hizmet üretilmesin, sekteye uğrasın çabası içerisindeler. Sağduyulu vatandaşlarımız bunun farkındalar.  Ben hakikaten onlar adına üzülüyorum” diye konuştu. 

Hani amaç Aksu menfaatiydi

Bazı meclis üyelerinin meclis çatısında hoş olmayan hareketlerinin olduğunu dile getiren Şahin, “ Söz almadan konuşmak isteyenler, o yetmemiş gibi el kol hareketi yaparak kükreyenler var. Bunlar bu şekilde vakit geçirmeye çalışıyor. Ama genel tabloya baktığımız zaman, can alıcı hizmetlerimiz ortada. Altıntaş’ın mülkiyet sorunun çözümü ve Hacıaliler bölgesine yaptığımız hizmetlerden dolayı bölgenin rantı artmış. Bunun yanı sıra biz yetki devrinin iadesiyle uğraşıyor. Aksu halkına daha iyi hizmet edebilmek için, kaynak bulmaya çalıyoruz. Aksulu’nun hakkının Aksu’da kalmasını istiyoruz. Ama gelgelelim bunların oluşması için farklı hesapları olan bu meclis üyelerinin hiçbir elini taşın altına koymuyor. Hani amacın Aksu’nun menfaatiydi. O halde neden çaba göstermiyorsun” dedi. 

Şirket yönetimine önce ‘evet’ dediler 

Şahin, “Bizim samimiyetimiz ve karşımızdaki kişilerin samimiyetsizliğiyle ilgili isim vererek bir örnek vermek istiyorum. Belediyemizin bünyesinde kurduğumuz bir şirkete,her partiden birer temsilci almak istedik. İYİ Parti’den Gökhan Kaplan, DSP’den Süleyman Özgür’e teklifte bulunduk. Bunlar başta kabul etti. İYİ Partili Kaplan, kimlik fotokopisini bile verdi.  Ondan sonra geri adım attı.  Sonra meclisteki geldiğimiz durumu gördünüz.  Mecliste de sanki hiç bir şeyden haberleri yokmuş gibi davranışlar. Akabinde soru soruluyor. Soruyu açıklıyoruz. Neden -evet ve hayır yönünde cevap verilmiyor- deniliyor.  Detaya girilmesinden rahatsız oluyor” dedi. 

Devrini tamamlamış kişiyle 

Şahin, “Çünkü açarsak samimiyetsizlikleri ortaya çıkacak. Bir şeyden haberi yokmuş gibi duruyor. Şeffaflık adına yönetime girmesi için kendisine teklif etmişiz, önce kabul etmiş.  Sonra, -Bu siyaset meselesi, bizim siyasetimiz bu- diyerek geri adım atmış. Biz buna saygı duymuşuz. Onların da belediye başkanına, şirketin yönetimine saygı duymaları gerekir. Bu saygıyı beklemekte, bizim doğal hakkımız. Olayı nereden nereye getirdiler. Madem ki şirket yönetimine güvenmiyorsa, neden yönetime girmekten vazgeçtin. Gerçekten Aksu halkını düşünüyorlarsa, neden sorumluluktan kaçıyorlar. Bunların idarecilik ve siyaset anlayışı sadece sosyal medyada, devrini tamamlamış ne yaptığını bilmeyen bir adam ayarlayıp, onun programlarında ileri geri konuşmak mı? Hala çamur atma siyaseti peşindeler.

Orada halka rağmen

Son günlerdeki gelişmeleri gördünüz? Örneğin Fatih Mahallesi’nde yer işgaliyle ilgili yapılan teşebbüs. 3091’den men almışlar. Köyün ortak kullanımında ki alanı 2 kişi işgaletmeye çalışıyor. Vatandaşın talebi doğrultusunda gerekli müdahaleleri yapıyoruz.  İşgali engelliyoruz. Şimdi oraya park çalışmasına başladık. Kapalı Pazar yeri de yapacağız. Mahallelinin adına düzene sokuyoruz. Yüzde 99’u -Allah razıolsun, hakkımıza sahip çıktınız- diyor. İçerisinde kardeşleri de dahil olmak üzere. Bunun kuyruk acısıyla da, sürekli olarak bu işi başka türlü servis etmeye çalışıyorlar. Biz her halükarda doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz. Orada halka rağmen, 17 buçuk dönüm yeri de kimse kimseye kolay kolay yedirtmez. Halk için gereğini yapmaya çalışıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. 

Şeffaflığımız ortada 

Şeffaflık gibi laflar ediliyor bazen. Bizim Aksu Belediyesi’nde burada sohbet bile edilse, dışarıda herkes bilir. İmar ile ilgili bir şey yapılıyorsa, bunun her aşaması bellidir. Geçmişle kıyaslanmayacak kadar, her şey şeffaf. Hiç kimse de belediye de bir işi olduğunda, önüne birini koymadan gelip bize ulaşıyor. Her türlü şeyi de anlatıyoruz.  Şeffaflık ile ilgili sıkıntı var, bizim hiçbir şeyden bilgimiz yok diyen,  İYİ Parti’den bir, iki meclis üyesi var. Bakıldığı zaman, daha önceki açıklamalarım da söylemiştim, sırf buradaki bürokrat arkadaşları yormak, bir şeylerle meşgul etmek ya da kendini çalışıyor gibi göstermek anlayışını gösteriyorlar. Örneğin bu meclis üyelerinden biri Kemerağzı- Kundu plajında kaç tane halk plajı var, nerede? diye sormuştu. Millet Bahçesi,  hükümet konağı nerede, niye yapılmamıştı? Diye sormuştu. Oysaki kendi eczanesinin önünde, ayrıca sıradan halkın birine sorsa o plajları da yine gösterir kendisine. Tabi bunlar siyaseti böyle zannettikleri için böyle de devam edecekler.  Ama biz Aksu halkının nerede, neyin yapıldığını gördüğünü biliyoruz. Aksu bir mahalleden ibaret değil. 

Tek hesapları var 

Şahin son olarak şunları söyledi: “Hesapları apaçık ortada. Tek dertleri ve düşünceleri var, o da Aksu halkına hizmet gelmesin. Bundan dolayı bizim başarısızlığımızın ortaya çıkması.  Oysaki bu İlçe yeni kuruldu, hızlı bir şekilde gelişmesi gerekiyor. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Biz burada yıllardan bu yana gelen sorunları çözmeye çalışıyoruz.  Büyük mücadeleler gösterdik. Halkımızın talepleri doğrultusunda çalışmalar sergiledik. Ciddi yol kat ettik.”

Son Güncelleme: 25.10.2021 19:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.