Akaydın'dan Suriye çıkışı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Suriye gelişmeleri konusunda, "Hiçbir ülke, hele uzun sınırı olan bir ülkeyle bir çatışmanın içine girerse, bunun altından kolay kolay kalkamaz, on yıllarca devam eder bunun acısı. Ölümler olacak. Hiç kimse 'İnsan hakları nedeniyle Suriye'ye müdahale ediyorum' cümlesinin arkasına sığınmasın" dedi.

07 Eylül 2013 Cumartesi 14:42
Akaydın'dan Suriye çıkışı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Mimarlar Odası'nın düzenlediği Uluslararası Mimarlık Bienali (IABA) 2013'ün açılış oturumunda yaptığı konuşmada, demokrasiyle gelmiş olsa bile siyasilerin diktatoryal eğilimler göstermeye başladıkları noktada basına, sivil toplum örgütlerine yüklendiğini söyledi. Başkan Akaydın, "Bu eğilimler arttığında ve ekonomide de tehlike zilleri çalmaya başladığında, savaşmaya doğru eğilim gösterirler. Bu da diktatörlüklerin en önemli eğilimlerinden biridir" diye konuştu.

Şu anda Türkiye ve özellikle Antalya için en büyük tehlikenin Suriye ile yaşanan kriz olduğuna dikkat çeken Başkan Akaydın, "Maalesef kim ne derse desin, 90 küsur dünya ülkesi içinde bu savaşın en çok kışkırtıcılığını yapan ülke de Türkiye konumundadır. Ben bundan dolayı çok endişeliyim" ifadesini kullandı.

Bir maceraya girilmemesi dileğini taşıdığını kaydeden Başkan Akaydın, şöyle konuştu:

"Çünkü bunun faturasını çok ağır şekilde öderiz. Hiçbir ülke, hele uzun sınırı olan bir ülkeyle bir çatışmanın içine girerse bunun altından kolay kolay kalkamaz, on yıllarca devam eder bunun acısı. Ölümler olacak. Hiç kimse 'İnsan hakları nedeniyle Suriye'ye müdahale ediyorum' cümlesinin arkasına sığınmasın. İnsan hakları, demokrasi Türkiye'de yeteri kadar var mı? Niye o zaman Gezi Parkı'nda 11 çocuğumuzun gözü çıktı, niye 5 tane gencimiz öldürüldü polis tarafından ya da polis destekçileri tarafından dövülerek." 

Son Güncelleme: 07.09.2013 15:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.