AK Parti’li Tabur’un gözü Büyükşehir'de

AK Parti Konyaaltı ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yaşar Tabur’un gözü Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda…

28 Ağustos 2013 Çarşamba 19:03
AK Parti’li Tabur’un gözü Büyükşehir'de
AK Parti İl Teşkilatı’nın bilgisi doğrultusunda ilçe ziyaretlerini sürdüren ve Büyükşehir Yasası ile ilgili ilçe teşkilatlarına bilgilendirmelerde bulunan AK Parti Konyaaltı ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yaşar Tabur’ un durağı Aksu İlçesi oldu. Programı çerçevesinde Güneyhaberci Aksu Gazetesini ziyaret eden Tabur, “Bundan sonraki siyasi hedefiniz ne?” sorusuna, “Konyaaltı ile ilgili bir düşüncem yok. AK Parti Genel Merkezi, kamuoyunda Büyükşehir ile ilgili konuşulan muhtemel isimlerle ilgili araştırma içerisine girdiklerini biliyoruz. Bu isimlerden biri de benim. Süreç ile ilgili değerlendirmeler yapılıyor. Uygun görülmesi halinde hazırım” yanıtını verdi.



Büyükşehir Yasası ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan AK Partili Tabur, Büyükşehir Yasası’nın hizmeti çobanın ayağına götürecek bir yasa olduğuna dikkat çekti. Yasanın Büyükşehirler arasında en fazla Antalya’ya yarar sağlayacağını savunan Tabur, “ Bu yasa ile bugüne kadar hizmet alamayan bir çok kırsal bölge hizmet almış olacak. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri kırsal bölgelere yüzde 10 oranında ödenek ayıracak. Ayrıca daha önce kırsala ayrılan yüzde 5’lik bütçe, 1 puan artırılarak yüzde 6’ya çıkacak. Hızlı bir şekilde kentler planlanacak. Yani kısa bir sürede kırsalda değişim söz konusu olacak” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediye Meclisi sandalye sayısının yüz olacağına da vurgu yapan AK Partili Meclis Üyesi Tabur, bu sayının 70’inin İlçelerden oluşacağını ifade etti. Tabur ayrıca yasa çerçevesinde 74 belde belediyesinin kapanacağının altını çizdi.

Büyükşehir Yasası sonucu tarih olacak İl Genel Meclisi’nin bütçesinin 83 milyon TL olduğunu ifade eden Tabur, “bunun yüzde 50’si ancak kullanılabiliyordu. Bu da her bölgeye 1 milyon TL’lik bir yatırım anlamına geliyordu. Durum böyle olunca, birçok bölgeye yeterli anlamda hizmet gitmiyor anlamı çıkıyordu. Ama bu yasa ile tek elden hizmet gitmiş olacak. Ayrıca, bu çalışmalar 500 milyon gibi ek kaynak ile olacak” diye konuştu.



Son Güncelleme: 28.08.2013 23:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sehim 2013-08-28 22:33:48

inşallah sayın başkanım allah yolunu açık etsin.

Avatar
ahmet 2013-08-28 22:38:20

adam gibi adam inşallah yaşar tabur belediye başkanı olur...

Avatar
ibrahim 2013-08-28 22:46:00

başkanım adaylığınıza çok sevindim allah yar ve yardımcınız olsun inşallah sizi başkanlık koltuğunda görürüz.

Avatar
hasan yıldırım 2013-08-29 01:44:37

Sizi uzun zamandır takip ediyorum ilk defa bukadar açık bir şekilde dile getirdiniz ailemle 4 oyum var 1i BDP'nin 3ü senin söz

Avatar
Erdem Toğaç 2013-08-29 08:56:16

Bir Chp'li olarak Konyaaltında Remzi SADİ Büyükşehir de de Yaşar Tabur Bey'e oyum hoş helal olsun. İlçe örgütümüz hizipleşti, yazık.

Avatar
koray 2013-08-29 09:04:25

sayın yaşar tabur bu kadar açık yüraklilikle adaylığınızı açıkladığınız için sizi yürekten tebrik ediyorum inşallah aday gösterilirsiniz oyun şayet siz gösterilirseniz sizindir allah yolunuzu açık etsin.

Avatar
kemal 2013-08-29 09:06:39

başkanım çok sevindim adaylığınızı açıklamışsınız inşallah herşey gönlünüzce olur sizingibi bilinçli belediye başkanlarına her daim ihtiyacımız var aday siz olursunuz inşallah.

Avatar
ismail 2013-08-29 09:08:14

başkanım hayırlı olsun adaylığı açıklamışsınız tebrik ederim inşallah aday olursun