AK Parti’den Akaydın’a sert eleştiriler

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a sert eleştirilerde bulunarak, Akaydın’ın yanlış yönetimle Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğini ipotek altına öne sürdü. Köse “İşbilmezliğin faturası vatandaşa çıkartılıyor” dedi.

26 Ağustos 2013 Pazartesi 16:16
AK Parti’den Akaydın’a sert eleştiriler
AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın Büyükşehir Belediyesi’ni 325 milyon TL zarara uğrattığını öne sürdü. Akaydın’ın seçildiği günden beri sürekli enkaz edebiyatı yapmaya çalıştığına dikkat çeken AK Partili Başkan Köse, Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış yönetilmesinden dolayı 322 milyon 341 bin liralık bir tazminat davasıyla karşı karşıya kaldığını savundu. Köse, “ Bu kadar açık hukuksuzluğu yapmaya yetkin var mı?” diye sordu.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse İl binasında düzenlediği basın toplantısında, Akaydın Hoca ile ilgili gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın seçildiği günden beri enkaz edebiyatı yapmaya çalıştığının altını çizen Köse, Başkan Akaydın'ın Antalyalıları kandırdığını belgeleriyle ortaya koyacaklarını belirtti.

Köse, “Akaydın, profesör. Kendisini Antalyalıların hocası zannediyor. Antalyalıların aptal olduğunu düşünüyor ve her söylediğine Antalyalıların inanacağını zannediyor" dedi. Köse, geçmişte düzenlenen 100.Yıl Projesi kapsamında ilgili firmayla yapılan sözleşmenin iptal edilmesi sonucu firmanın belediyeye ödediği 11 milyon liranın iadesi için yapılan icra takibine itiraz edilmesiyle belediyenin icra inkar tazminatı ödemek zorunda kaldığını söyledi.

İcra takibine haksız yere itiraz edildiğini aktaran Köse, icra inkar tazminatı, faizi ve bazı kalemlerle belediyenin 11 milyon lira ödemesi gerekirken 28 milyon lira civarında ödemek zorunda kaldığını belirterek, şöyle konuştu: “Hukuka aykırılığın neticesini belediye başkanının, danışmanlarının öngörememesi mümkün değil. Böyle bir yönetim anlayışı, iş bilmezlik, belediyecilik olur mu? Başka yere para bulunamıyor, ama buraya ödenecek para hemen bulunup nakit ödeniyor.Belediyenin yaptığı çok büyük yanlış. Bu hata Antalya'nın geleceğine ipotek koyduğunu ve maalesef bu hatanın iyi niyetli bir hata olmadığını düşünüyoruz."

Mustafa Akaydın'ın belediye başkanlığı döneminde ödemekle yükümlü olduğu borcun 350 milyon lira olduğunu ifade eden Köse, “'Borca batığız' diyorsunuz ama garibin, yetimin, mazlumların hakkını, Antalyalıların parasını bir yerlere çarçur ediyorsunuz, akıtıyorsunuz. Bugün durmadan ağlayan, ağlamaktan başka hiç bir şey yapmayan belediye başkanımız var. Ağlaması dillere destan oldu" dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu ödemek için 190 milyon lira borçlandığını, 140 milyon lira civarında da mülk satışından gelir elde ettiğini dile getiren Köse, hükümetin de belediyeye 900 milyon lira kaynak gönderdiğini söyledi.

Köse, şöyle konuştu: “Senin babanın malı değil, Antalyalının malı. İş bilmezliğinin faturasını millete ödetiyorsun. Akaydın, borcundan fazla borçlanarak ve gayrimenkul satarak kasasına para koydu. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin borcu falan yok. O aldığı paralarla bütün borçları ödenebilecek durumda. Gayrimenkul satışından ve borçlanmadan belki de 350 milyonun üzerinde kaynak elde etti ve onun küfür edip durduğu Başbakan da 900 milyon para gönderdi. İcraat yok. Siz işçinize para bulamıyorsunuz, icra takibine itiraz ederek paraları birilerine akıtıyorsunuz."

Son Güncelleme: 27.08.2013 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.