Aday raporunda ittifak sorusu

CHP Genel Merkezi’nin Antalya için hazırlattığı yerel seçim raporunun ayrıntıları şekillenmeye başladı. Raporda büyükşehir ve ilçe adaylarının yanı sıra CHP-İYİ Parti ittifakına yönelik tespitlerde yer alacak.

28 Kasım 2018 Çarşamba 11:11
Aday raporunda ittifak sorusu

CHP’DE LİSTE TELAŞI BAŞLADI

CHP Genel Merkezi, Antalya’da yürütülen belediye başkan adayı belirleme çalışmalarına hız verdi. Genel Merkez tarafından görevlendirilen 6 kişilik heyet, aday adayı isimlerle yapılan görüşmeleri tamamlarken, sivil toplum kuruluşları ile yapılacak görüşmelerin hemen ardından sokak temaslarına başlanacak.

STK’LARA SORULACAK

Aday belirleme sürecindeki son aşamaları Hürriyet muhabiriyle paylaşan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Genel merkezimizden gelen heyetimizin raporu büyük ölçüde şekillendi. Aday adaylarımızın yanı sıra il ve ilçe yönetimlerinden de görüş alındı. Şu anda sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yapılıyor” dedi.

HALKIN FİKRİ ÖNEMLİ

Raporun son aşamasının seçme görüşleriyle şekilleneceğini kaydeden Kumbul, “Heyet üyeleri bazen kimliklerini bile açıklamadan halk içinde tespitlerde bulunacak, ilçe ve büyükşehir aday adaylarıyla ilgili veri toplayacak. Bu veriler genel merkezin anketleriyle birleştirilip son karar parti meclisinde verilecek” diye konuştu.

İKİ SENARYO VAR

İYİ Parti ile yapılan işbirliği görüşmelerinin seçim bölgesine yönelik etkilerinin de rapor içinde yer alacağını vurgulayan Kumbul, şöyle devam etti: “Eğer ittifak gerçekleşirse CHP sadece büyükşehir değil, 19 ilçenin tamamında rahat bir seçim geçirir. İttifak olmazsa büyükşehir ve ilçelerde ciddi bir yarış olur. Biz iki senaryoya da hazırız.”

OCAK AYINA KALMAMALI

“Şu anda büyükşehir için çok kıymetli aday adaylarımız var. Biz de Ankara heyetine toplu bir tavır olmasa da görüşlerimizi ilettik. Büyükşehir de sadece kazanmak yetmez, bayrağı bundan sonra başka bir partiye devretmeyecek, görev sürecinde partililerine sahip çıkacak bir isimle yola çıkmalıyız. Süreç Aralık ayında tamamlanacaktır. Ocak ayına kalırsa geç kalabiliriz.

HEYETLER SAHADA

Aday belirleme çalışmaları ile ilgili konuşan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Süreci en kısa sürede tamamlamaya çalışıyoruz. Antalya heyetimiz yoğun bir mesai harcıyor. Biz de Aydın’da benzer bir çalışma yürütüyoruz. Tabi hazırlanan raporlar ve anket sonuçları genel merkezin kararına katkı sunacaktır. Son karar ise parti meclisinin ve genel başkanın olacak” dedi.

LİSTEDE ANTALYA DA VAR

CHP ve İYİ Parti arasındaki işbirliği görüşmelerini yorumlayan İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, “İşbirliği listesinde Antalya’da var. Tabi süreci partimizin ilgili organları hassas biçimde yürütüyor. Aralık ayı içerisinde hem adayların hem de işbirliği sürecinin netleşeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Salim UZUN/HÜRRİYET

Son Güncelleme: 28.11.2018 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.