2014 vitrininden kimler aday adayı olacak?

30 Temmuz 2018 Pazartesi 14:16
2014 vitrininden kimler aday adayı olacak?

Her yerel seçimde olduğu gibi, 2014 yerel seçimlerinde de Aksu’da da Belediye Başkanı koltuğuna oturmak için tüm partilerde bir aday adayı borsası yaşandı.   MHP’den 10, AK Partiden 9, CHP’den 2 kişinin aday adayı olarak çıktığı yarışta, AK Partiden Halil Şahin, MHP’den Ramazan Özen, CHP’den Cengiz Aldemir BBP’den de o dönemin Belediye Başkanı İsa Yıldırım, adaylık ipini göğüsledi. Bu yarışın galibi de AK Parti adayı Halil Şahin çıktı.

Bu sürecin üzerinden 4 yıl, zaman dilimi geçti. Erken yerel seçim olmaması halinde, 31 Mart 2019 yılında tekrar yeni bir yerel seçim yapılacak. Bizler merak ettik. O dönem yani 2014 yerel seçimlerinde aday adayı olan kişilere, 2019 yerel seçimlerinde tekrar bir aday adaylığı düşüncesinin olup olmadığını sorduk?  İşte bu soruya net bir şekilde yanıt veren, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olan Ali Akçan oldu. Akçan, “tekrar aday adayıyım” dedi. İşte o çarpıcı soruya yanıt verenler….

Emin Bal:

Aday adayı olma gibi bir düşüncem yok. Böyle bir talebim olmadı. Görev verirlerse oturur konuşuruz.  Partimizin hizmetindeyiz. Partimiz kimi aday gösterirse, onun seçilmesi ve AK Partili bir belediye başkanı olması için çalışırız.  Onun arkasında oluruz.

 Mehmet Akif Ordu:

Düşünmüyorum. 30 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra aktif siyaseti bıraktığımı ifade etmiştim.  Bu ifadelerimi o dönem partinin üst düzey yöneticilerine de ifade etmiştim. O tarihten bu yana işime yoğunlaştım. Şu an ilerisi için bir siyasi düşüncem yok. Bu güne kadar yürüttüğüm siyasi görevlerde, hiçbir zaman için talebim olmadı.  Bana görev verildi. Başarıyla da yerine getirdim. Çevrem tekrar aktif siyasete geri dönüş yapmam anlamında baskılar kuruyor. Ama benim şu an öyle bir düşüncem yok.

Ali Akçan:

Neden olmasın. Aksuya hizmete talibim.  İki dönem belediye başkanlığı görevini yaptım. 2014 yerel seçimlerinde olduğu gibi, 2019 Mart ayında yapılacak olan Yerel seçimlerde de Belediye Başkan Aday adayı olacağım. Bu işler nasip işi. Gerekli merciler adaylığım anlamında uygun görürlerse, halkımızda tercih ederse, Aksu’muza hizmete talibim.

Zeki Acun

 2004 ve 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den belediye başkan aday adayı oldum. Her iki seçimde de mevcut Başkan Halil Şahin aday gösterildi. Şahin 2004 seçimlerini kaybetti. 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanı oldu.  Bu sefer aday adayı olmayı düşünmüyorum. Görev verilirse de görevden kaçmam. AK Partiliyim.  Kim aday gösterilirse de kazanması için çalışacağım.

İsa Yıldırım:

Allah nasip ederse adayım ve seçimide kazanacağıma inanıyorum. Aksu’da seçim Ak  Parti ile İsa Yıldırım arasında geçicektir.

Ramazan Özen:

2014 Yerel seçimlerinde MHP’den Aksu Belediye Başkan adayı olan Ecz. Ramazan Özen, “Bölgenin kanaat önderleriyle görüşüyorum. Görüşmelerim devam ediyor. Ama kişisel olarak vermiş olduğum bir karar yok.  İlçemizin ve Aksu’muzun menfaati neyi gerektiriyorsa, o yönde çalışmaya hazırım. O yönde adım atacağım.

Mustafa Nişancı

Bir açıklama yapmanın daha erken olacağını düşünüyorum. Siyasette bir gün bile uzun soluklu bir süreçtir. Ama yine de bir şeyler söyleyecek olursak, şu an itibariyle bir düşüncem yok.  O süreç oluştuğunda aday adaylarına bakmak lazım. O anki konjonktürde çok önemli. Aday adayı olmasam da partimin üst kurullarının göstereceği adayın seçilmesi için, elimden gelen çalışmayı göstereceğim.

Hüseyin Büyükkalay:

Şimdilik öyle bir fikrim yok. 2014 yerel seçimlerinde de kendi isteğim ve talebimle aday adayı olmadım. O dönemin Genel Merkez yöneticilerinin aday adayı olmam konusundaki talepleri doğrultusunda aday adayı oldum. Ama olmadı. Hayırlısı buymuş demek ki. 2019 yerel seçimlerine gelecek olursak, o gün süreç neyi gerektirir, şimdiden bir şey söylemek yanlış olur. Şartlar nasıl olur şimdiden kestirilemez. Toplumun duyarlığı ve bakışı da önemlidir. 

Ramazan Ateş:

Gündemimde öyle bir şey yok. Partimin neferiyim. Olduğum yerdeyim. Partim kimi aday gösterirse, onun kazanması için gerekli çalışmaları yapacağım.

Anahtar Kelimeler:
AksuAntalya Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.