İnsan tabiatında iyi, güzel huy ve karakter özellikleri olduğu gibi, kötü, çirkin huy karakter özellikleri de mevcuttur…

Bizlerde toplum olarak, topluma örnek olan kişilerde insan tabiatında bulunan güzel ve iyi karakterleri ararız.

Ondan dolayıdır ki, iyi huy ve karakterleri taşıyan kişilere, topluma örnek olmuş kişiler deriz.

Ama gel gör ki, başımıza büyük diye atadığımız bazı büyüklerimizde, topluma örnek olma halini aramak, samanlıkta iğne aramak gibi bir şey. Tabi ki, bünyesinde her türlü güzellikleri taşıyan ve topluma gerçek anlamda örnek olan kişileri de tenzih ettiğimi belirtmek ve onlara saygıyla baktığımı ifade etmek isterim.

Şimdi gelelim neden böyle bir şey dediğime…

Gazete sayfalarını baskıya hazırladığımız saatlerde hummalı bir çalışmanın içerisindeyken, mail olarak bize gönderilen bir fotoğraf gündemimizi 180 derece değiştirdi. Tabiri caizse şoka uğradık. Ekip arkadaşlarımızı yuvarlak masamıza topladık, gönderilen mail, gazete sayfalarımızda nasıl bir değişikliğe uğratır, diye kafa yorduk.

Gönderilen fotoğrafı analiz ettik. Photoshop hilesi var mı, yok mu diye sorduk birbirimize…  Gelinen noktada, fotoğrafta bir hilenin, yada bir aldatmanın olmadığına kanaat getirdik. Ama yine de bir uzmanına soralım dedik.  

Dedik demesine de, uzmana sormamız gazetenin bir gün sonraya kalması anlamına geliyordu. O yüzden o riske girmek istemedik. Üst birimde ikinci adam rolünü oynayan, sözüm ona kendisini topluma örnek gören siyasetçimizin, 3 yabancı uyruklu kadınla çektirdiği fotoğraf ile ilgili bu hafta her hangi bir haber yapmak istemedik.

Ve bu kararı verirken de, uzman gözüyle bakıldığında fotoğrafta bir hilenin olması halinde, örnek siyasimizden bu köşeden özür dileyeceğimizi, şayet bir hilenin olmaması halinde ise, haberi birinci sayfadan vereceğimize dair fikir birliğine vardık.  İnşallah yanılıyoruzdur düşüncesiyle de şimdilik beklemede kalıyoruz…

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.