Bazen bir sözcük,  bazen bir soru takılır aklınıza. Neden takıldı, nerden geldi bilemezsiniz. Bilmenizin de önemi yoktur zaten. Sadece hissedersiniz. Sorunuzun yanıtını bulmaya ise paha biçilemez.

   Benim de kafama takılan bir soru vardı uzun zamandır. Bir türlü yanıtını bulamadığım. Soru ne miydi? "Beni en çok mutlu eden şey nedir?"

 Farkındayım zor bir soru. O yüzden belki de yanıtını uzun yıllar aradım, emin olmak istedim.  Ama kendimi dinlemeyi de bırakmadım hiç. Umudumu da yitirmedim. Çünkü sorunun yanıtını bulursanız, mutlu da olacaksınız. Bir gün dedim, elbet olacak.

  Sanırım beklenen o gün geldi. Fark ettim ki, bir başka insanı gülümsetebiliyor, göz bebeklerindeki ışıltıyı görüyor ya da hissediyorsam, gözlerinin içini güldürebiliyorsam eğer, ılık bir şeyler akıyor içimde ya da esiyor ılık ılık. Bu sanırım mutluluk hormonunun etkisi.

    Fark ettim ki bu ışıltıyı daha çok çocukların (kuzularımın) gözünde oluşturabiliyorum. O anda benim gözümde de aynı ışıltının olduğundan şüphem de yok. Bir cümle kopuyor mavi köşemden. Seni seviyorum kuzuummm. Biliyorum ki çocukların güldüğü yerde başlar hayat ve gülmek bulaşıcı bir eylemdir.

  Eminim sizler de en sevdiklerinizin göz bebeğinde bu ışıltıyı görmenin mutluluğunu yaşamışsınızdır. Belki fark etmeyenler olabilir, ama mutlaka o an yaşanmıştır. En sevdiklerinizin göz bebeğini hayal edin şu an...

Belki bir çocuk, anne, kardeş, eş, belki de sevgili... Göz bebeklerine dikin gözlerinizi. Ve o özel köşenizden, yüreğinizden kopan cümleyi kurun. Ben seni çok seviyorum... Sen gülünce,  her şey çok daha güzel.

   Fark ettim ki aslında kendim için yapıyorum bunu. Çünkü kendim de çok mutlu oluyorum. E mutlu olmaktan başka ne istenebilir ki...

*Kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarının son bulması için neler yapılabilir diye düşünürken, iki şarkı geldi aklıma Edip Akbayram "Kıymayın Efendiler" ve Moğollar "Bişey Yapmalı" Evet kesinlikle bir şeyler yapmalı. Henüz çok olmadan.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatma Alkan 2019-12-09 14:39:30

Benim için de cocuklarımın mutluluğu herşeye değer inşAllah çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakabiliriz

Avatar
Sezai Düz 2019-12-09 14:41:15

Geçen hafta yaptığınız nazik ve cesaret verici yorumlar üzerine ben de cesaretlendim ve yeni yazımı paylaştım. Yorumlarınız yol haritası belirlememde yardımcı olacaktır.

Avatar
Gulsah 2019-12-09 19:34:18

Çok güzel bir başlık "sen gülünce "tam da hepimizin ihtiyaç duydugu şey. Cocuklarin gozlerin ici gulunce,nasibini alir her canli diye dusunuyorum. Kaleminize sağlık, ben çok begendim sezai hocam.Devamini sabırsızlıkla bekliyorum.

Avatar
Gulsah 2019-12-09 19:34:59

Çok güzel bir başlık "sen gülünce "tam da hepimizin ihtiyaç duydugu şey. Cocuklarin gozlerin ici gulunce,nasibini alir her canli diye dusunuyorum. Kaleminize sağlık, ben çok begendim sezai hocam.Devamini sabırsızlıkla bekliyorum.

Avatar
Hafize 2019-12-09 22:41:09

Çok güzel hocam sevgi canlı cansız tüm varlıklar için güzel kimi çiçeği sever kimi eşyayı bence en güzeli insanı hele bu çocuklarınsa nemutlu

Avatar
Elifçe 2021-08-19 02:38:31