Malum ittifak görüşmeleri hala devam ediyor. İlçelerdeki belirsizlikler ortada. Yetkili ağızlardan net bir isim telaffuz edilmediğinden dolayı kulislerde birçok senaryo konuşuluyor. Sabah, öğlen, akşam ayrı ayrı isimler dillendiriliyor.

İttifak olması halinde çatı MHP’den olursa şu isim, AK Parti’den olursa bu isim veya çatı MHP’den olursa AK Parti’nin önereceği bir isim, aynı şekilde çatının AK Parti’den olması halinde MHP’nin önereceği bir isim aday gösterilecek, şeklinde birçok senaryo hemen hemen bütün ilçelerde üretiliyor.

Bu ilçelerden biride hiç şüphesiz Aksu. Oysaki Aksu’da 2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde AK Parti’nin kazandığı bir belediye mevcut. Mevcut yönetim sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda elle tutulur hizmetler üretmiş ve haklın gönlüne girmiş olsaydı, bu senaryoların hiçbiri konuşulmazdı. Hatta MHP teşkilatının bu anlamda bir talebi olmazdı. Şartsız ve koşulsuz mevcut başkanla devam edilirdi, aynı partiden 7 aday adayı ortaya çıkmazdı. Yani tüm bunlar mevcut başkanın önüne altın tepsiyle sunulan krediyi iyi kullanmadığının göstergesi. Bunlar maalesef acı gerçekler.

Şimdi gelelim esas konumuza. Dedik ya mevcut yönetimin boşluğundan kaynaklı birçok senaryolar kulislerde konuşuluyor. Aksu’da seçimi kazanmak isteyen AK Parti Genel Merkezi, kırmadan dökmeden toparlayıcı rol üstlenecek isim arayışında. Milimetrik hesaplar yaparak Büyükşehir’e sonuçların nasıl yansıyacağının peşinde. Bundan dolayıdır ki, bölge insanı aynı zamanda AK Parti’nin eski Milletvekili Hüseyin Samani’yi aday gösterme arayışında. Ama Sayın Samani’nin bu teklife hiçte sıcak bakmadığını bilenlerdenim.

3 aylık zaman diliminde Sayın Samani’yle çok kere telefonla görüşmelerim oldu. Her seferinde kesinlikle aday olma gibi düşüncesinin olmadığının altını çizen Samani, ‘Benim dışımda partim kimi aday gösterirse, sonuna kadar destekçisi olurum. Seçimleri kazanmak için tüm mücadelemi ortaya koyarım. Ama aday olmak gibi kesinlikle bir düşüncem yok.  Mazeretlerim var. Bu mazeretleri aday olmamı isteyen yöneticilerimize bildirdim. Hatta yanlış anlaşılmalara mahal verilemesin diye, şu an için Aksu’da hiçbir etkinliğe katılmıyorum. Cenaze düğün programlarına gitmiyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.   

Bu açıklamalar doğrultusunda Sayın Samani’yle ilgili konuşulanları rafa kaldırmıştım. Ta ki geçen haftaya kadar. Sosyal paylaşım sayfalarında Samani’nin parti çalışmalarına katıldığına yönelik paylaşımlara tanık oldum. Ayrıca eski Milletvekili Hüseyin Samani’nin bazı twitlere yaptığı yorumları görünce tekrar arama gereksinimi duydum ve aradım. Çünkü Sayın Samani, ‘Yanlış anlaşılmalara mahal verilmesin diye, aday açıklanana kadar hiçbir etkinliğe katılmıyorum” diye açıklamada bulunmuştu

2004 yılından bu yana varan samimiyetimizden yola çıkarak kendisine, “Hüseyin Ağabey senin ayak seslerini duyar gibiyim” şeklinde bir söylemde bulunarak, düşüncesinde bir değişimin olup olmadığını sordum.

Kanaatinde değişen bir şeyin olmadığının altını ısrarla çizen Samani, daha önceki açıklamalarını yeniledi. Toparlayıcı bir rol üstlenmesi gerektiği yönündeki, telkinlerden de çok büyük mahcubiyet yaşadığını dile getiren Samani, parti çalışmalarına son süreçte katılmasına da şu açıklamayı getirdi.   

“Çalışmalarda yer almamam, kamuoyunda küskün olduğum söylemlerine neden oldu. Benim hiçbir küskünlük ve kırgınlığım yok. Onurlu bir şekilde verilen görevleri yerine getirdim. Aktif siyaset hayatımı milletvekilliğiyle noktaladım. Makam ve sorumluluk verilmeden bir birey olarak elimden gelen çalışmayı partim için yapmaya hazırım”

Bu açıklamalar doğrultusunda son olarak, “Sizin tüm mazeretlerinize rağmen, Parti Genel Merkezi tarafından -adayımız sizsiniz- denilirse bakış açınız nasıl olur’ şeklinde can alıcı soruyu sordum.

Şimdiden buna cevap vermenin yanlış olduğuna vurgu yapan Samani, “Mücadelem devam ediyor’ diye yanıt verdi.

Sayın Samani’yle kısa süreli telefon görüşmemizin içerişi bu şekilde gelişti. Bu da gösteriyor ki, Sayın Samani’nin kendisine göre hiç şüphesiz ki haklı mazeretleri var.   Şayet Parti Genel Merkezi tarafından ‘Adayımız sensin’ denilirse, kendisinin de bu saatten sonra yapabileceği bir şey yok. Böylelikle farklı şekilde gelişen senaryolar rafa kaldırılmış olacak.

     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.