Aksu’da 5 aya yakın süredir süren yerel seçim yarışı, sonuçların açıklanmasıyla nihayet sona erdi. Nefes nefese geçen seçimin galibi ise AK Parti’nin adayı Eczacı Halil Şahin oldu. Öncelikle bu başarından dolayı Sayın Şahin’i ve AK Parti camiasını kutluyorum.

Demokratik bir yarıştı. Seçmen iradesini ortaya koydu, bundan dolayıdır ki, bize de seçmenin iradesine saygıyla bakmak düşer. Umarım bu değişim Aksu için hayırlara vesile olur.

Ak Parti adayı ve yeni Belediye Başkanı Halil Şahin, seçimin ertesi günü parti binasına gelerek bu sevinci onlarla birlikte yaşadı. Gayet sakin, mütevazı bir şekilde hareket eden Şahin, etrafında toplanan partililere de kısa bir balkon konuşması yaptı. Bu konuşmada beni en çok etkileyen sözleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Şahin, “Arkadaşlar biliyorum hepiniz çok heyecanlısınız ve sevincinizi dışarı vurmak için can atıyorsunuz. Ama şunu biliniz ki biz sevincimizi davullarla zurnalarla dışarı atmak yerine, Aksu için büyük başarılara imza attığımız zaman yapabiliriz. Mütevaziliğı elden bırakmayalım, bu başarının bütün Aksu’nun başarısı olduğunu unutmayalım. Var gücümüzle onlar için çalışmaya ant içtik, bu doğrultuda hareket edelim” diyerek sözlerini tamamladı.

AK Parti İlçe Teşkilatı’nda bunlar yaşanırken gelelim MHP’nin adayı Eczacı Ramazan Özen’e.

Genç yaşına rağmen büyük bir misyon üstlendi. Partisinde yaşanan her türlü olumsuzluğa rağmen, bu olumsuzlukların içerisinde İl Başkanı Osman Çetin’in sürece sürekli müdahil olması ve ilçe teşkilatının fesh edilmesi, bundan dolayı iki aylık bir yönetim boşluğu oluşmasının karşısında dik durmayı, ayakta kalmayı ve mücadelesini yılmadan devam ettirmesini bildi.

Bu da demek oluyor ki, MHP’nin Aksu’da ikici parti olmasının tek sorumlusu bu süreci hazırlayan MHP İl Başkanı’dır. Yani Özen’in başarısızlığı değil, aslında bu süreç Özen için gelecek dönemlerdeki atacağı adımlara yön verecek bir yol haritası olacağını düşünüyorum.

Ayrıca Özen’in, sonuçların açıklanmasıyla AK Parti’li Şahin’i arayarak tebrik etmesi, “Kentimiz için hayırlı olsun ve kazanan Aksu olsun” söylemini dile getirmesi, gergin olan seçim atmosferinde bu duruşu sergilemesi erdem sahibi kişi olduğunu ortaya koymuştur.

En azından ben böyle düşünüyorum. Bundan dolayı bir kez daha Sayın’ın Özen’i bu duruşundan dolayı tebrik ediyor ve başarılı bulduğumu ifade ediyorum.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.