Malum, herkesin bildiği üzere, Kemerağzı ve Kundu Bölgesi’nde kurulan ve şu an işgal pozisyonunda olan bir “Orion Pazar” gerçeğimiz var. Burayla ilgili uzun bir süredir yazmama kararı almıştım. Hatta bu düşüncemi Aksu Belediye Başkanı Sayın Halil Şahin’e ifade ettim. Bu ifadem karşısında şaşkınlığı yüzünde beliren Sayın Şahin’e,  duyarsız bir toplumun olduğunu ve toplumun bu derece duyarsız kaldığı sürece, bu tür şeyleri hak edeceğini, bundan dolayı da yazmama kararı aldığımı ifade etmiştim.

Çünkü orayla ilgili verilen iki önemli mahkeme kararı var. Verilen kararlarda, ihale ve ihalenin dayanağı olan encümen kararının “İPTAL” edildiği ifade ediliyor. Hatta 13’üncü İdare Mahkemesi, verdiği bu karara, itiraz yolunu bile kapatmış. Yani son noktayı koymuş. Bunun sonucunda Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in ıslak imzasıyla, Orion Pazar yöneticilerine mevcut alanın, 15 gün içerisinde boşaltılması yönünde tebligat yapılmış. Ve bu tebligatın üzerinde 2 yılı gecik bir zaman geçmesine rağmen, mevcut Pazar Alanı hala işlevini koruyor. Ayrıca mevcut alanda yaşanan yanlışlıklar, devletin en üst Denetleme Kurulu olan Sayıştay Başkanlığının raporlarına bile yansıdı.

Tüm bunlar yaşanırken, 80 bin nüfuslu Aksu’dan Meclis Üyesi Mustafa Poyraz dışında bir Allah’ın kulu, “Arkadaş ne oluyoruz, burası dağ başı mı? Ortada, yargının verdiği kararlar var.  Madem hukuk devletinde yaşıyoruz. Bu ülke, yasalarla yönetiliyor, neden yasalar göz ardı ediliyor? Şeklinde vb. serzenişlerde bulunmadı.

Oysa ki o bölgede, 30’a yakın iş merkezi var. Yüzlerce insan bu olaydan olumsuz bir şekilde etkileniyor. Bunun yanı sıra “Paraya ihtiyacım var” diyen, Aksu Belediyesi ciddi bir şekilde zarar ediyor. 8 yüz bin TL kira karşılığında, 15-20 milyon TL civarında bir rantı, birilerine bırakıyor. Bu durum karşısında da akla ister istemez farklı sorular geliyor. Tüm bunun yanı sıra Antalya kamuoyu ile beraber, muhalefet cephesinde, ne bir milletvekili, ne bir yöneticinin ses çıkartmaması da cabası. Yasaları bizden çok çok iyi bilen mülkü amirlerinde suskunluk içerisinde olmasına da akıl sır erdiremiyorum.

İşte tüm bu olumsuz tablodan dolayı 2-3 aya yakın bir süreçtir, malum pazar yeriyle ilgili yazmama kararı almıştım. Yani anlayacağınız bu süreçten iğne deliği kadar, maddi anlamda bir beklentimiz olmadı ve olmayacak ta. Tüm gayemiz hepimizin ortak malı olan kamu kaynaklarının, doğru bir şekilde işletilerek, kamu menfaatlerine sunulması. Ama duyarsızlık hat safhada olunca, bu süreçte bir nebze de olsa geri atmıştım.     

Bekledik, bu konu Aksu Belediyesi’nin Mart ayı Meclis oturumunda ele alınır diye. Çünkü her ne kadar mevcut Pazarın durumu 2 yılı aşkın bir süredir işgal statüsündeyse de, başta Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin olmak üzere birçok meclis üyesi, bu alanın 3 yıllık sözleşmesinin olduğunu ve bu sürenin dolmasını beklediklerini ifade ediyorlardı. İşte bu süre Mart ayında bitti. Özellikle Cumhur ittifakının MHP kanadında, bu sürenin dolmasıyla çıkış sergileyeceklerini ifade eden bazı meclis üyelerinin, Mart Ayı oturumda bu konuyu ele alacaklarını dört gözle bekledik. Ama bu beklentilerde boşa çıktı.

Derken Aksu Belediyesi Meclis oturumu geçen hafta olağanüstü toplandı. Her bir üyenin maske takarak katıldığı oturumda, Aksu Belediyesi’nin birçok kuruma olan mevcut borcunu ödemek için, 5 milyon TL borçlanma yetkisini istedi. Bu gündem maddesi oy çokluğuyla kabul görülerek, başkan Şahin’e borçlanma yetkisi verildi. Ama öncesi İYİ Parti, DSP ve CHP grup sözcüleri, mahkemelerce ihalesi ve ihale dayanağı olan encümen kararı iptal edilen Orion Pazar’ın, Aksu Belediyesi tarafından işletilmesi önerisinde bulundu.  Ama bu öneriye Başkan Şahin olumlu biri yanıt vermedi.

Mevcut alanın imar planları iptal edildiğinin altını çizen Şahin, “Kültür ve Turizm Bakanlığıyla görüşme halindeyiz. Ama bu süreç kısa bir sürede bitecek bir çalışma değil” şeklinde açıklamalarda bulunarak, grup sözcülerinin bu olumlu ve aynı zamanda Aksu Belediyesi’nin menfaatine olan önerilerini geçiştirdi.

Sayın Şahin’in bu açıklamasından da anlaşılıyor ki, mevcut alanın “eski tas, eski hamam” misali devam edeceği. Yine mahkemelerin verdiği kararların hiçe sayılacağı.

Oysaki Başkan Şahin bu tartışmaların odağında olan Pazar yeriyle ilgili yapılan her türlü eleştiriyi, “Belediyemizin paraya ihtiyacı vardı. Bizde bu ihtiyacımızı gidermek için bu yola başvurduk” diye cevaplandırıyordu.  Alın işte size fırsat.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.