Yüz nakli olan Recep Sert yüzünü ilk kez gördü

Türkiye'de 5'inci yüz nakilli yapılan Recep Sert'in ameliyattan sonraki ilk görüntüleri basına dağıtıldı.

04 Eylül 2013 Çarşamba 16:03
Yüz nakli olan Recep Sert yüzünü ilk kez gördü
Muğla'daki tatili sırasında denizde yüzerken fenalaşıp ölen Polonyalı turist 42 yaşındaki Andrzej Kucza'nın ailesi tarafından bağışlanan organlarından kullanılabilir durumda olan yüzü, geçen 18 Temmuz'da Antalya'da yapılan operasyonla 27 yaşındaki Recep Sert'e nakledildi. Akdeniz Üniversitesi'nin 3'üncü, Türkiye'de 5'inci yüz naklini, yine Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi yaptı.

Yüz nakilli Sert, 28 Ağuspos Perşembe günü sakal tıraşı oldu ve ilk kez aynada yüzünü gördü. Akdeniz Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Sert'in nakilden sonraki görüntülerini ilk kez basına dağıttı. Fotoğraf karelerinde ve kamera kaydında Recep Sert'in tıraş olması ve ardından da yüzünü ilk kez aynada görmesi yer alıyor.

Recep Sert'in yüzünü gördükten sonra önündeki kağıda, "Heyecan var sadece. Çok güzel olmuş. Bu kadar beklemiyordum" yazdığı görüldü. 

Son Güncelleme: 04.09.2013 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.