Yokluk yüzünden tedavi olamıyor

Epilepsi, enfeksiyon ve ağır ilaçların etkisiyle vücudunda oluşan yaralarla mücadele eden minik Sinan, yaşadığı acıya rağmen gülerek hayata tutunmaya çalışıyor.

21 Ocak 2019 Pazartesi 11:26
Yokluk yüzünden tedavi olamıyor

ANNE karnında yaşadığı bir sağlık sorunu yüzünden doğduğu günden beri bir dizi ameliyat olan 8 yaşındaki Sinan Adar, sık sık geçirdiği enfeksiyonlar, epilepsi nöbetlerive böbreklerindeki büyümeyle Antalya’da yaşam mücadelesi veriyor. Uzun süre yoğun bakımda tutulan Sinan’ın minik bedeni, kullandığı ağır ilaçlara dayanamadığından vücudunda yaralar oluşuyor. Küçük çocuk, kendisini yorgun düşüren onca hastalığa rağmen gülmeye ve oyun oynamaya çalışıyor. Kepez’in Sütçüler Mahallesi’nde yokluk içinde yaşayan Adar ailesi, yüzde 73 engelli teşhisi konulan çocuklarının tedavi masraflarını karşılayabilmek için çare arıyor. Bazı ilaçları devletin karşılamadığını söyleyen aile, Sinan’ın nöbetleri hafif atlatabilmesi ve yaralarının iyileşmesi için gereken ilaçları alabilmek için yardım bekliyor.

ŞİFA ARIYOR

Varını yoğunu satıp borca girerek çocuğunu hayatta tutabilmek için Ankara, Kocaeli ve Bolu’da hastaneye yatıran baba Ali Adar, şimdi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şifa arıyor. Sinan’ın tedavisi için şehirden şehire giderken düzenli bir iş sahibi olamadığını söyleyen Ali Adar, yaşadıkları zorlu süreci şöyle anlattı: “Doktorlar bebekken Sinan’ı hayata döndürmek için yüksek düzeyde antibiyotik verdi. Sık sık enfeksiyon geçirdiğinden yıllardır antibiyotik kullanmaya devam ediyor. Böbreklerinde ilaçlara bağlı tahribat oluştu ve böbrekleri büyüdü. Tuvaletini tutamaz hale geldiğinden bez kullanıyoruz. Enfeksiyon oluşmaması için bezi günde 10 kez değiştiriyoruz. Reçeteyle verilmeyen ilaçlar da ateş pahası. Bu masraflara artık gücüm yetmiyor. Alamadığım ilaçlar yüzünden çocuğum acı çekiyor.”

ECZANELERE BİLE BORCUM VAR

Adar ailesinin yaşadığı dram, bunlarla sınırlı kalmadı. Epilepsi nöbeti sırasında çığlık atan çocuğun sesinden komşuları rahatsız olunca yaşadıkları evden çıkmak zorunda kalan aile, yardım gönüllülerinin desteğiyle yeni bir eve yerleştirildi. Hastane masraflarını karşılamak için borca girdiklerini ve ev eşyalarını icrayla kaybettiklerini söyleyen Ali Adar, “Kemik rahatsızlığı olan 18 yaşında bir oğlum daha var. Onun da hastalığının ilerlememesi için tedaviye ihtiyacı var. Yıllardır onların sağlığı için elimden geleni yaptım, çalınmadık kapı bırakmadım. Ama artık elimde avucumda bir şey kalmadı. İlaçların parasını ödeyemediğim için eczanelere bile borcum var” diyerek çocuklarının tedavisi için destek istedi.

Kaynak:Ceren DENİZ/HÜRRİYET

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.