Vekil Samani: İlk kazma Mayıs ayında vurulacak

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Aksu’da yapılması planlanan Devlet Hastanesi’nin son aşamasına gelindiğinin altını çizerek, Nisan ayının sonu veya Mayıs Ayının başlarında temelinin atılacağını ifade etti. 

08 Ocak 2018 Pazartesi 10:26
Vekil Samani: İlk kazma Mayıs ayında vurulacak

Uzun uğraşlar sonucu, nihayet Aksu’nun kanayan yaralarından biri olan hastane sorununun sonuna gelindi. Sorunun çözümünde büyük rol oynayan Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazinin Sağlık Bakanlığı'na tahsis edildiğine vurgu yaparak, “15 gün içerisinde ihale sürecinin başlayacağını ve Mart ayı sonunda ise ihale edileceğini söyledi. Samani, tahsis edilen alanın 59 bin 800 metrekare ve Hastanesi’nin 300 yatak kapasiteli olacağına da dikkat çekti.

Antalya'nın doğu bölgesinde yer alan ve turizm bölgesi olan Aksu’muz da hiç devlet hastanesinin bulunmamasının kent için ve bölge adına büyük bir eksiklik olduğunu kaydeden Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, “Devlet Hastanesi 2017-2019 yılı yatırım programına alındı. Program dahilinde Sağlık Bakanlığı tarafından proje ihalesi yapılarak proje çizimine başlandı. Nisan sonu veya Mayıs ayı başlarında temel atma töreni tüm Aksuların katılımıyla yapılacak.” diye konuştu.   

Yapılacak olan hastanenin bölgeye büyük bir rahatlık kazandıracağına değinen Vekil Samani, “Bilindiği üzere Antalya’mızın bütün hastaneleri şehrin batı kısmında bulunmaktaydı. Aksu’muzda bu anlamda büyük bir eksiklik vardı. Biz bu sorunu gidermek için çok büyük uğraşlar verdik. Pınarlı bölgesinde birkaç alanı dönemin yetkililerine gösterdik. Fakat uygun bulmadılar. Sonra, şimdi hastane yapılacak alanı gösterdik. Uygun olabileceği ifade edildi. Yer tahsislerinin yapılması gerekiyordu. Bununla ilgili yerel belediyenin planlama yapması gerekiyordu. Geçmiş dönemde biz bu sorunu aşamadık. AK Partili yerel belediyeyle bu süreci aştık. Ankara ayağında ise gerekli çakışmaları yaptık. Uzun uğraşlar sonucu gerekli tahsisler yapıldı. Allah izin verirse, en kısa süreçte hastanemizi hizmete açacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.  Samani ayrıca planlanan hastanede 12 ameliyathane, 66 yataklı yoğun bakım, 82'si tek yataklı olmak üzere 158 hasta odası, 80 poliklinik odasının olacağını da ifade etti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.