Türkiye'nin 6'ncı yüz nakli başladı

Antalya’da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 31 yaşındaki simitçi Muhittin Turan’ın ailesi tarafından bağışlanan organları 8 saat süren operasyonun ardından alındı.

23 Ağustos 2013 Cuma 08:50
Türkiye'nin 6'ncı yüz nakli başladı
Son olarak Turan’ın yüzünü alan Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, saat 07.15 sıralarında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne geçti.

Operasyonun başarılı geçtiğini belirten Prof. Dr. Ömer Özkan “Her şey gayet yolunda” diyerek Muhittin Turan’ın yüzüyle birlikte ameliyathaneye çıktı. Organ alımının başladığı saatlerde ameliyat masasına yatan Türkiye’nin en yaşlı yüz nakilli hastası 54 yaşındaki Salih Üslüm için sabah erken saatlere kadar hazırlıklar yapıldı.

Türkiye’nin 6’ncı yüz nakli Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 07.30’da başlamış oldu.

BEBEK BEKLEYEN ÖZLENEN HOCA AMELİYATA GİRDİ
Yüz naklini yapan ekibin başında bulunan Prof .Dr. Ömer Özkan’ın 9 aylık hamile eşi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan da ameliyata girdi.

18 Temmuz’da Recep Sert’e yapılan yüz nakli operasyonuna da katılan Doç. Dr. Özlenen Özkan’ın yaklaşık 10 gün sonra bir kız bebeği dünyaya getirmesi bekleniyor.

FARE AVLARKEN YÜZÜNDEN YARALANMIŞ
Muhittin Turan'ın yüzünün nakledileceği Edirne’de çiftçilik yapan Salih Üslüm, 2008 yılında samanlığına giren bir fareyi yakalamak için av tüfeğini ateş edince yaralandı. Üslüm saçmaların sekerek isabet etiği yüzü tanınmayacak hale geldi.

KALBİ NAKLEDİLDİ
Organları bağışlanan Muhittin Turan’ın gece yarısı alınan kalbi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi. Kalbin alınışı sırasında hastaneye çağırılan 4 adayın arasından en uygunu olan Ahmet Arı’ya nakledildi. 

Son Güncelleme: 23.08.2013 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.