Talep tavan yaptı!

Aksu’da gıda takviyelerine ve vitaminlere gösterilen ilgi koronavirüs salgınıyla birlikte büyük artış gösterdi.

16 Kasım 2020 Pazartesi 15:37
Talep tavan yaptı!

Türk Eczacılar Birliği Büyük Kongre Delegesi, Eczacı Gelişim Kooperatifi Başkanı ve Çalkaya Eczanesi İşletmecisi Eczacı Fehmi Onur Özgüven, koronavirüs vakalarının Türkiye’de görülmeye başladığı mart ayından bu yana vitamin ve gıda takviyelerine olan talebin arttığını belirtti. Özgüven, söz konusu artışın geçen yıllara oranla 4-5 kat olduğunu açıkladı. Aksu’luların gıda takviyelerine yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Özgüven, ağırlıklı olarak multivitaminler ve C vitaminlerinin tercih edildiği bilgisini verdi.

Talep arttı

Takviye gıdaların satışında ciddi artış yaşandığına dikkat çeken Özgüven, “İnsanlar açıklanan tedbirlerinin yanı sıra bağışıklı sistemlerini güçlendirmek istiyorlar. Bağışıklık zayıf sistemi zayıfladığı için her hastalığa açık hale geliyorsunuz. Bu nedenle koranavirüs vakaları görülmeye başladığından bu tarafa vitamin kullanımına gösterilen ilgi arttı. Özellikle c vitaminlerine gösterilen talep patlama yaptı. Aksu genelinde de çocukların ve yaşlılar bağışıklık sistemlerini güçlü tutmak için gıda takviyelerine ve multivitaminlere gösterilen ilgi yükseldi” değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşları uyardı

Gıda takviyelerinin ve vitaminlerin doktor kontrolünde kullanılması gerektiğine dikkat çeken Özgüven, “Söz konusu ürünleri herkes kendi kafasına göre kullanmamalı. Gıda takviyeleri ve vitaminler sağlık ürünüdür. Doktor tarafından tavsiye edilmedikçe kullanılmamalı. Özellikle kronik rahatsızlığı bulunanların bağışıklık sistemini koruyucu ya da güçlendirici ürünleri doktor tavsiyesi üzerine kullanması gerekiyor. Sağlığımız koruyalım, güçlendirelim derken sağlığımızdan olmayalım. Takviye ve vitaminler doktor ya da eczacı danışmanlığında kullanılmalı” diye konuştu.

Merdiven altı uyarısı

İnternet üzerinden ya da gelişi güzel yerlerde satılan gıda takviyeleri ve vitaminler konusunda vatandaşları uyaran Özgüven, “İnternet siteleri üzerinden satışı yapılan söz konusu ürünlerinin birçoğu sahte. Bu nedenle söz konusu vitamin ve gıda takviyesi alacaklar mutlaka eczaneleri tercih etsinler. Marketlerde, büfelerde de bu ürünler satılıyor. Bu konuda da dikkatli olmak gerekiyor. Bu ürünler bir market ürünü değil, bunlar da bir ilaç. Ürünlerin nerede üretildiği kadar nasıl muhafaza edildiği de önemli. Vitaminlerin ve gıda takviyelerinin sadece eczanelerde satılmasına yönelik girişimlerde bulunduk” açıklamasında bulundu.

Son olarak aspirinin kanı sulandırması özelliğiyle koranavirüse karşı iyi geldiği yönündeki görüşün Aksu’da karşılık bulmadığını aktaran Özgüven, “Aspirin ciddi bir ilaçtır ve mutlaka hekim kontrolünde kullanılmalıdır. Aksu’da bu konuda zaten bir talep oluşmadı” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber Merkezi

Son Güncelleme: 16.11.2020 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.