Sindirim sistemine lazer tedavisi

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde mide tümörü olan ve buna bağlı olarak mide tıkanıklığı bulunan Veysel Bozdağ (68), gastroenteroloji ve sindirim sistemine uygulanan lazer tedavisiyle sağlığına kavuştu.

28 Mayıs 2018 Pazartesi 15:37
Sindirim sistemine lazer tedavisi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi öğretim görevlisi gastroenteroloji ve hepatoloji uzmanı Dr. Özlem Özer Çakır, mide tümörü olan ve buna bağlı olarak da tıkanıklığı bulunan hastası Veysel Bozdağ'a gastroenteroloji ve sindirim sistemine lazer tedavisi uyguladı. Operasyonla tümörlü bölgedeki tıkanıklık giderildi. Başarılı geçen operasyonun ardından ameliyattan çıkan Bozdağ'ın hastanedeki kontrolleri devam ediyor.

OPERASYON BAŞARILI

Dr. Özlem Özer Çakır, lazer tedavisinin sağlığın birçok alanında kullanıldığını ve gelişen teknolojiyle kullanım alanlarının her geçen gün genişlediğini söyledi. Çakır, "Biz de ilk defa Türkiye'de gastroenteroloji ve sindirim sisteminde lazer tedavisini başarılı şekilde gerçekleştirdik. Veysel Bozdağ'ın midesinde tümörü bulunmaktaydı. Buna bağlı olarak da midesinde tıkanıklık söz konusuydu. Bu tıkanıklığını açmak için ekibimle birlikte başarılı şekilde lazer tedavisini uyguladık. Lazerle hastamın tümör dokularını ablaze ederek ortadan çıkardık" dedi.

BİRÇOK TÜMÖRE UYGULANACAK

Uygulananın tümörün gelişimini önlemekte de faydası olabileceğini anlatan Özlem Özer Çakır, "Bundan sonraki süreçte de hastanemizde hem yemek borusu, mide, 12 parmak bağırsaklarındaki tümörler, kolon tümörlerinde, sindirim sistemlerinin tümörlerinde tıkanıklığı önlemek hem de tümörün gelişmesini önlemek amacıyla lazer tedavisini uygulamaya devam edeceğim" diye konuştu.

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş da Özlem Özer Çakır'ın Türkiye'de ilki gerçekleştirdiğini belirterek, başarı diledi.



ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE MIDE TUMORU OLAN VE BUNA BAGLI OLARAK MIDE TIKANIKLIGI BULUNAN VEYSEL BOZDAG (68), GASTROENTEROLOJI VE SINDIRIM SISTEMINE UYGULANAN LAZER TEDAVISIYLE SAGLIGINA KAVUSTU.(FOTO:ALANYA-DHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.