SAĞLIKÇILARDAN ŞİDDETE HAYIR

Kemer Devlet Hastanesi yönetimi ve personeli, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü hasta yakınları tarafından bir hemşire ve hasta yakınına yönelik şiddet eylemini protesto etti. Sağlıkçılar, artık şiddetin son bulması gerektiğine dikkat çekti.

02 Ağustos 2014 Cumartesi 09:52
SAĞLIKÇILARDAN ŞİDDETE HAYIR
 Sağlık çalışanlarının sıklıkla karşı karşıya kaldığı şiddet olayını protesto eden Devlet Hastanesi yönetimi ve personeli, Türk Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanlığı'nın da desteklediği basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasını okuyan ve sözlerine "Şiddetin her türlüsüne ve her türlü şiddete hayır" diyerek başlayan dahiliye uzmanı Dr. Levent Mumbuç, 29 Temmuz'da acil serviste hasta yakınları arasında kavga çıktığını, hemşire Nimet Hazar'ın mevcut kavgadan çocukların etkilenmesini önlemeye çalışırken şiddetli bir darbeye maruz kaldığını söyledi.

Hasta yakını Deniz Birdal'ın da olayda şiddet gördüğünü kaydeden Dr. Mumbuç, "Sağlık çalışanlarına yöneltilen bu şiddet, moral ve motivasyonu bozmakta, aynı zamanda hastanemizden hizmet alan tüm vatandaşların sağlık hizmeti almalarını engellemektedir. Bu da gösteriyor ki sağlık çalışanlarına yapılan şiddet, o bölgede yaşayan tüm vatandaşların sağlığına bir saldırıdır" dedi.

Sağlık çalışanlarının hedef alınmasındaki mantığı anlamakta güçlük çektiklerini dile getiren Dr. Mumbuç, şiddetin ve şiddete maruz kalmanın dini, milliyeti, mesleği, cinsiyeti ve yaşının olmadığını vurguladı. Şiddete karşı tek tek mücadele eden kadın örgütleri, meslek kuruluşları ve sendikalar gibi sivil toplum örgütlerini el ele birlikte mücadele etmeye davet eden Mumbuç, şöyle devam etti:

"Televizyon kanallarında seyredilme oranlarını artırma amacıyla şiddet içeren görüntülerle dolu haber, dizi ve filmlerin toplumdaki şiddeti daha da arttırdığı kanaatindeyiz. Sağlık çalışanları ailemizin bir ferdinin başına gelen ve hepimizi derinden üzen bu olaya sebebiyet veren bu şahısları, davranışlarından dolayı kınıyor ve lanetliyoruz."

Türk Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz da "Sağlık alanında resmi verilere göre her ay yaklaşık bin şiddet vakası görülmektedir. Yöneticilerimiz, sağlıkta şiddet konusunda duyarlı olmalı, çalışanlara yapılacak bu tür saldırıların önüne geçmek veya bu saldırıları engellemek için gerekli önlemleri almalıdır. Sağlık çalışanları güvenli bir çalışma ortamı istiyor. 'Bugün şiddete uğrayacak mıyım' korkusunu yaşamadan hizmet etmek istiyor" dedi.

Son Güncelleme: 02.08.2014 09:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.