Profesör Özkan: Recep Sert'in sakalları çıktı

Türkiye'de 5'inci yüz nakli yapılan 27 yaşındaki Recep Sert'in yoğun bakım ünitesinden çıktığını belirten Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, hastanın sakallarının da çıkmaya başladığını söyledi.

29 Temmuz 2013 Pazartesi 14:00
Profesör Özkan: Recep Sert'in sakalları çıktı
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen yüz naklinin ardından 10 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Recep Sert, 11'inci günde servise alındı. Sert'in sağlık durumuyla ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Ömer Özkan, hastanın uzun süre yoğun bakımda kalmasının bakım ve konforu açısından gerektiğini belirtti.

Bugün saat 09.00 itibariyle hastanın servise çıkarıldığını söyleyen Prof. Dr. Ömer Özkan, “Şu anda bizleri rahatlıkla görebiliyor. İl dışından yakınları geldi ve gördüler. Hastanın cerrahi dönem saydığımız ilk 10 gününü dün bitirdik. Sıra ikinci aşama olan ilk 1 aylık dönemde, komplikasyonların yaşanmaması için çalışıyoruz. Daha sonra da boğazdaki sıkıntısını, yeni taşınan dilin alt kısmı ile kendi dilini koordine ederek gidereceğiz. Planlamamızda hastanın normal yollardan nefes alıp rahat bir şekilde yiyip içmesini amaçlıyoruz. Bunun için dilinin geriye kaçmaması gerekir, o kısmı rahatlatmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Recep Sert'in sakallarının çıkmaya başladığını anlatan Prof. Dr. Ömer Özkan, “Ödemleri çok hızlı geriledi. 15 gün içinde yüzünü göstereceğiz. Şu an her türlü soruyu soruyor ve cevaplarını alıyor. Bize başını sallayarak ya da boğazını kapatarak kısmen cevap verebiliyor" dedi.
 

Son Güncelleme: 29.07.2013 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.