Özgür'e, 6 yılda ikinci karaciğer nakli

ANTALYA'da 12 yaşındaki Özgür Öner, 6 yıl önce nakledilen karaciğerin iflas etmesi üzerine bu kez amcası Veli Öner'in bağışladığı dokuyla yaşama tutundu.

05 Aralık 2016 Pazartesi 11:33
Özgür'e, 6 yılda ikinci karaciğer nakli
Turgut Reis Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Özgür Öner, 6 yıl önce karaciğeri iflas edince kadavradan nakil oldu. Damar tıkanıklığı nedeniyle çalışmayan organ çıkartılınca, yeni nakil için girişimlere başlardı. Küçük Özgür'ün Isparta'nın Gelendost İlçesi Esinyurt Köyü'nde çiftçilik yapan amcası 30 yaşındaki Veli Öner, yeğeninin kadavradan karaciğer bekleyecek zamanı olmadığını öğrenince, bağışçı olmak istedi. Yapılan testlerde uyuşmazlık olmadığı görülünce 10 gün önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde amcadan alınan karaciğer dokusu, Özgür Öner'e nakledildi.

EVLATLARIMDAN AYIRMAM
Haberi alınca ilk bulduğu araçla Antalya'ya geldiğini söyleyen Veli Öner, "Nakil olmazsa 2 çocuğumdan ayrı tutmadığım yeğenimi kaybedeceğimi biliyordum. Test sonucu olumlu geldiği için çok mutlu oldum. Hemen işlemler yapıldı ve nakil için ameliyata girdik. Sonuç güzel oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

CANIM ACIYORDU
Henüz 6 yaşındayken ilk karaciğer naklini olduğunu söyleyen Özgür Öner ise 6 yılda ikinci kez karaciğer nakli olduğunu, ameliyat öncesinde canının acıdığını, şimdi ise gülebildiği için şükrettiğini söyledi. Öner, "Buradan okuldaki arkadaşlarıma selam söylüyorum. En kısa sürede aralarına döneceğim. Beni beklesinler" dedi ve onlara el sallayarak selam gönderdi.

BAŞARILI NAKİLLERİN MERKEZİ
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, bugüne kadar birçok başarılı nakil yaptıklarını söyledi. Prof. Dr. Aydınlı, yaklaşık 15 gün önce Özgür Öner'in karaciğer nakli olması yönünde karar çıktığını belirterek, "Verici bulunması gerekiyordu. Aile bireyleri seferber oldu. Verici ve hastamızın durumu çok iyi, kısa süre sonra taburcu olacaklar" diye konuştu.

Son Güncelleme: 05.12.2016 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.