Özel anneler Pembe Prenses'te

MURATPAŞA Belediyesi Adalya Vakfı'nca kurulan Engelsiz Kafe'nin 'özel anneleri', kanser hastalığı konusunda farkındalık yaratmak için maske taktı, Pembe Prenses'te kanser taraması yaptırdı.

06 Ekim 2016 Perşembe 13:35
Özel anneler Pembe Prenses'te
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı'nın mobil kanser tarama TIR'ı Pembe Prenses, Muratpaşa Belediyesi'nin desteğiyle Kent Meydanı'nda kadınlara yönelik meme ve rahim ağzı kanseri taramasına devam ediyor.

Ücretsiz gerçekleştirilen taramadan Muratpaşa Belediyesi'nin Adalya Vakfı'yla engellilere yönelik bir yaşam merkezi olarak hizmete açtığı 'Engelsiz Kafe'nin özel anneleri de geçti. Engelli çocukların anneleri, tarama öncesi Engelsiz Kafe'de bir araya geldi. Anneler, kanser hastalarının duygu durumuna eşlik etmek ve hastalık konusunda farkındalık yaratmak kemoterapi hastalarının kalabalık ortamlarda takmak zorunda olduğu maskelerden taktı, 'En İyi İlaç Sizsiniz', 'Erken Tanı Hayat Kurtarırö, 'Maskemden Korkma' yazılı dövizler taşıdı.

Adalya Vakfı Müdürü Cem Kotan, amaçlarının vakfın özel çocuklarının anneleriyle birlikte kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekmek olduğunu belirterek, “Bununla birlikte topluma kanserli hastanın duygu durumuna eşlik edilmesinin hastaya fayda sağladığını anlatmaya çalıştık" dedi. 

Son Güncelleme: 06.10.2016 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.