Masaj ve hamamın patronu oldu

Antalya'da 5 yıldızlı 3 otelin SPA ve Türk hamamını işleten 32 yaşındaki Elif Ural, 6 yıl önce tanıştığı Çinli müşterisi Haiyan Shen ile doğru adımlar atıp patron oldu. Çin'in yanı sıra İtalya, Azerbaycan ve İsviçre'deki otellerde yeni hamamlar açıp, Antalya Belek'teki SPA ve Türk hamamları işletmesini sürdüren Ural, 11 merkezde 650 çalışanıyla SPA, masaj ve Türk hamamlarının patronu oldu.

05 Ağustos 2013 Pazartesi 09:22
Masaj ve hamamın patronu oldu
Bursalı bir memur ailenin 4 çocuğundan biri olan Elif Ural, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okudu. Üniversite stajının ilkini Mehmet Ali Erbil'in sunduğu Çarkıfelek programında asistanlık yaparak geçiren Ural, medya sektöründen vazgeçip son stajı için Antalya'ya geldi. Bir otelin SPA'sında staj gören Ural daha sonra turizme yönelik hizmet veren Türk hamamlarında işletme müdürlüğü yaptı.

HAMAM KÜLTÜRÜNÜ BİLİYORUM
Bursa'nın hamam ve kaplıcaları ile bilinen bir kent olduğunu söyleyen Elif Ural, "Zaten hamamı ve masajı severim. İletişim, medya ya da halkla ilişkiler departmanında çalışmak yerine sevdiğim işi yapayım dedim" dedi. Antalya, Belek'te Asteria Otel ile birlikte Vera Club otellerinin SPA işini de aldığını söyleyen Ural, mesleki eğitim için Endonezya ve Tayland'da SPA okullarında eğitim aldığını, Türk hamamı dışında SPA kültürü ve masajı öğrendiğini anlattı.

ÇİNLİ MÜŞTERİ YAŞAMINI DEĞİŞTİRDİ
2007 yılında otele Çinli bir grubun geldiğini belirten Elif Ural, bu gruptan Haiyan Shen ile tanışmasıyla patronluğa ilk adımı attı. Shen'in SPA'dan çok memnun kaldığını ve kendisiyle arkadaş olduğunu anlatan Ural, şunları kaydetti: "Haiyan Shen de Çin'de SPA ürünleri ticareti yapıyordu. Türkiye'de Çinli terapistin az olduğunu söyledim. Çin'den Türkiye'ye SPA elemanı göndermesini istedim. Beni Çin'e çağırdı. 2008 yılında Pekin'e gittim. 6 ay orada kaldım, birlikte şirket kurduk. Aynı zamanda onların SPA merkezini geliştirdim." 4 yılda Türkiye'ye bin Çinli gönderdiklerini söyleyen Ural, Haiyan Shen'in akrabalarına ait Morley Holy adındaki termal otelin SPA'sının işletmesini de 3 yıllığına kiraladığını anlattı.

İTALYA, AZERBEYCAN'DAN SONRA VE İSVİÇRE VAR
Çin'de masajın bir kültür olduğunu belirten Elif Ural, masaj kulüplerinin aileleriyle gidilen merkezler olduğunu, ayrıca ayak, sırt masajı, buhar odaları ve açık büfe yemek ile kişi başı 30 dolar ödeme yapıldığını kaydetti. Çin'in ardından İtalya'nın Sardunya adasındaki Aribotoks Park Resort, Monte ve Borgo otellerinin SPA merkezleri, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ünlü bir alışveriş merkezinin SPA'sını kiraladığını, ekim ayı sonunda da İsviçre'de St Matris Oteli SPA'sını hizmete açacaklarını ifade eden genç girişimci, duygularını "Kemer Resort Oteli'nde başlayan SPA maceramda bugünlere gelebileceğimi hiç düşünmemiştim. Ticaret merakım vardı ama biraz da şans ve doğru hamlelerle bugünlere geldim" sözleriyle dile getirdi.

İSTANBUL PROJESİ DE VAR
Rahmetli babasının evini ipotek gösterip 150 bin lira kredi ile başlayan macerasının farklı ülkelerde 11 merkez ve 650 çalışana ulaştığını anlatan Elif Ural, İspanyolca'da 'suyla gelen güzellik ve sağlık' anlamına gelen 'Ladelmare SPA' markası altında SPA yağlarının da yakında piyasaya çıkacağını söyledi. Mısır'da büyük bir zincir otel ile anlaşma yapan ancak bu ülkedeki kriz yüzünden Kahire'ye gidemeyen Ural, "Yurtdışında yatırımlarım sürecek. Antalya dışında İstanbul'da büyük bir grubun lüks rezidans projesinde de görüşmeler yaptım. Ön anlaşmayı sağladık" dedi. Ural, Antalya'da doğup buradan Çin'e, oradan da Avrupa'ya uzanan SPA ve Türk hamamı zincirlerinin gelecek yıllarda da süreceğini kaydetti. 

Son Güncelleme: 05.08.2013 09:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.