Manavgat'ta rekor bağış

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 1 yıl içerisinde 80'i Organ Bağışı Haftası'nda olmak üzere 150 kişi organ bağışında bulundu.

08 Kasım 2018 Perşembe 16:34
Manavgat'ta rekor bağış

Antalya Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi yetkilileri Gülen Kurt Bulut, Hatice Yeniçerioğlu ve Dr. İbrahim Kaya, Organ Bağışı Haftası kapsamında Manavgat Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. Hastane Başhekimi Dr. Mehmet Çınar ve Organ Nakil Koordinatörü Özlem Olcay ile görüş alışverişinde bulunan heyetten Gülen Kurt Bulut, Türkiye'de 22 bini böbrek olmak üzere yaklaşık 26 bin hastanın organ beklediğini ve her yıl bu rakamın yüzde 10'unun organ bulunamadığı için hayatını kaybettiğini söyledi. Vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini ifade eden Bulut, organ bağışının hayat kurtardığını belirtti.
Manavgat Organ Nakil Koordinatörü Özlem Olcay da ilçede geçen 1 yılda yaklaşık 150 kişinin organ bağışında bulunduğunu kaydederken, bağışlardan 80'inin Organ Bağışı Haftası kapsamında yaptıkları çalışmalarda gerçekleştiğini aktardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.