Kumluca'da 'kök hücre' kampanyası

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Türk Kızılayı Antalya Şubesi Başkanlığı öncülüğünde, 'kök hücre' bağışı kampanyası düzenlendi.

02 Aralık 2016 Cuma 14:42
Kumluca'da 'kök hücre' kampanyası
Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan mobil istasyonda başlatılan 'Kök Hücre Bağış Kampanyası' için tören düzenlendi. Törene, Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Türk Kızılayı Antalya Şube Başkanı Cengiz Nizam, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Türk Kızılayı Antalya Şube Başkanı Cengiz Nizam, Kumluca halkının kampanyaya gösterdiği ilgiden dolayı, startını Kumluca'da verdiklerini söyledi. Kaymakam Polat Kara ise hayatın kendisinin bir mucize olduğunu ve bu mucizeden nasiplenen en değerli varlığın da yine insanın kendisi olduğunu belirtti.

Kaymakam Kara, “Her şeyi sıfırdan yapabiliyoruz, yepyeni dizaynlar ortaya koyuyoruz, ancak insanın yedek parçasının sadece insan olduğu gerçeğini değiştiremiyoruz. Kan ihtiyacı olduğunda tek kaynağımız insan, organlarımız çalışmadığında yine tek tedarik edebileceğimiz kaynak yine bir başka insan. Bu noktada yardımlaşmamız, paylaşmamız ve hayat kurtarma inancımız, kamuoyunda farkındalık yaratarak bilgi havuzum genişletmemiz büyük önem taşıyor" dedi.

Törende desteklerinden dolayı protokol üyelerine teşekkür plaketi takdim edildi. Törenin ardından Kaymakam Polat Kara ve diğer katılımcılar kök hücre teminini için kan bağışında bulundu. 

Son Güncelleme: 02.12.2016 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.