Korkuteli Devlet Hastanesi...

Korkuteli Devlet Hastanesi'nde sağlık çalışanları ve hasta yakınları, sağlıkta şiddete dikkati çekmek için bir araya geldi.

29 Nisan 2015 Çarşamba 13:15
Korkuteli Devlet Hastanesi...

Korkuteli Devlet Hastanesi bahçesinde çalışanlarla hasta yakınları, '28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü' dolayısıyla etkinlik düzenledi. Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Şener Şimşek, "Hastanın amacı sağlığına kavuşmak, sağlık çalışanın amacı hastayı sağlığına kavuşturmaktır. Karşılıklı empati, saygı ve hoşgörüye dayalı iletişimle daha iyi ve daha çabuk sağlık hizmeti verebilmek için ön safta doktorlarımızla 24 saat buradayız, hizmetinizdeyiz. İşte bu ortak amaca şiddetle baskıyla zor kullanarak değil, karşılıklı iyi niyet ve saygı çerçevesinde çalışılarak ulaşılması gerekliliğini vurgulamak için 28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü ilan edilmiştir" dedi.

Bir toplumsal sorun olan sağlık çalışanına yönelik şiddetin ancak vatandaş ve sağlık çalışanı el ele vererek sona erdirilebileceğine işaret eden Op. Dr. Şimşek, "Vatandaşlarımızın hasta haklarını doğru bir şekilde öğrenilmesi ve aynı zamanda karşılıklı sorumlulukların da farkında olunması durumunda şiddet olaylarının yaşanmayacağı bir gerçektir. İnsana karşı saygı, hoşgörü, dayanışma, paylaşma gibi değerlerin güvenli bir yaşamın temel taşları olduğunu unutmamak ve yaşamın temelini korumak için, gece gündüz demeden özveriyle hizmet vermeye çalışan hekim, hemşire ve sağlık çalışanlarınıza sahip çıkılması gerektiği inancındayız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından hastalara ve sağlık çalışanlarına helva dağıtılırken, dilek feneri uçuruldu.
 

Son Güncelleme: 29.04.2015 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.