Kök Hücre Merkezi binasının temeli atıldı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Kök Hücre Uygulama ve Araştırma Merkezi binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

06 Temmuz 2018 Cuma 14:00
Kök Hücre Merkezi binasının temeli atıldı

Yurt içi ve yurt dışında kök hücre ve hücresel tedaviler konusunda araştırma ve uygulamaların takibini yapacak ve kök hücre konusunda yeni teknolojilerin aranması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak aynı zamanda AÜ bağlı Tıp Fakültesi bünyesindeki tüm klinik anabilim dallarının ihtiyaçlarını karşılayacak merkezin temeli, törenle atıldı.

Hücresel tedavilerin ve çalışmaların yapılacacağı merkezin temel atma töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar “Öncelikle bugün temelini attığımız kök hücre merkezimize önemli miktarda bağış yapan emekli öğretim üyemiz Prof. Dr. Orhan Erman'a çok teşekkür ediyorum" dedi. Merkezin adının Prof. Dr. Orhan Erman Kök Hücre Merkezi olarak belirlendiğini aktaran Prof. Dr. Gürpınar, “Hocamızın ismini merkezimizin yapacağı büyük hizmetlerle daima yaşatacağız. Orhan Erman Kök Hücre Merkezimizde uluslararası düzeyde çok sayıda yayın, proje ve bilimsel çalışmalar yapılacağına inanıyorum. Merkezimizin üniversitemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Kök hücre ve hücresel tedavilerin uygulamaya konulması amacıyla, ilgili her alanda bilimsel araştırmaların yapılması, alt yapının ve işleyişinin hazırlanması, hücrelerin işlenmesi, çoğaltılması, saklanması, çözülmesi, tedaviye hazır hale getirilmesini sağlayacak merkezin bu alanda büyük bir boşluğu doldurması bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.