KETEM'de 10 bin kanser taraması

ANTALYA Halk Sağlığı Müdürlüğü Muratpaşa Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) 2016 yılında 10 bin 370 kişiye kanser taraması yapıldı.

13 Ocak 2017 Cuma 17:50
KETEM'de 10 bin kanser taraması
Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 3 Aralık 2015 tarihinde açılan Muratpaşa KETEM'in Tahılpazarı Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği binada hizmet verdiği belirtildi. Muratpaşa KETEM'de, kadın ve erkeklere yönelik kanser taraması yapıldığı ve bu sayede hastalığa erken tanı konulduğu ifade edildi.
Bünyesinde 3 doktor, 6 ebe, bir hemşire, 4 röntgen teknisyeni, 2 tıbbi sekreter bulunan Muratpaşa KETEM'de, yenilenmiş dijital mamografi cihazıyla kadınlarda en sık görülen ve ölüme sebep olan meme kanserinin erken teşhisine yönelik tarama yapıldığı vurgulandı.

Açıklamada, merkezde açıldığı günden bu yana, 40-69 yaş aralığındaki 5029 kadına mamografi tarama testi, 30-65 yaş aralığındaki 3316 kadına rahimağzı kanseri tarama testi, 50-70 yaş aralığındaki 2025 kişiye de kalınbağırsak kanseri erken teşhisine yönelik tarama yapıldığı belirtildi.

Bu çalışmalar sayesinde pek çok hastaya erken teşhis konulduğu ve hastalıkları ilerlemeden tedavilerine başlandığının vurgulandığı açıklamada, "Muratpaşa KETEM'de 1915 kişiye sigara bırakma konusunda danışmanlık hizmeti verildi. Kepez, Alanya ve Muratpaşa ilçelerindeki KETEM'de de tüm hizmetler ücretsiz sunulmakta. Hizmete ulaşmak için kimlik kartı ile belirtilen yaş aralıklarındaki bireylerin ilgili taramalar için başvurmaları yeterlidir. Test sonuçları 10 günde hazırlanarak hastalar hastanelere yönlendirilmekte" ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 13.01.2017 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.