'Kardeşim gibi sarılmak isterim'

Antalya'da geçirdiği motosiklet kazasının ardından yoğun bakımda 2 gün geçiren ve beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlanan Muhittin Turan'ın ağabeyi Zeki Turan, evin ikinci küçük çocuğu olan kardeşini anlattı.

23 Ağustos 2013 Cuma 17:00
'Kardeşim gibi sarılmak isterim'
Kazanın olduğu noktada DHA kameralarına ağlayarak kazayı ve kardeşini anlatan Zeki Turan, “Kardeşim motosikleti ile karşıdan karşıya geçerken sol şeritten gelen bir araç hızla ona çarpmış ve yol ortasındaki kanala düşmüş. 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşti" dedi.

Kardeşinin organlarının bağışlanması konusunda babasını kendisinin ikna ettiğini söyleyen Zeki Turan, “Kardeşimi başka bir insan veya insanlarda yaşatmak için babamı teşvik ettim. Onları gördüğümde kardeşimi görmüş gibi olacağım. Şu an çok gururluyum. Çok sevinçliyim. En azından kardeşim başka bir insanda yaşıyor. Yüzü başka bir insanda, böbreği başka bir insanda, kalbi başka bir insanda atıyor. Herkesi organ bağışına davet ediyorum" diye konuştu.

Kardeşinin yüzünün nakledildiği Salih Üslün'ü biran önce görmek istediğini belirten Zeki Turan, “O kişiye kardeşim gibi sarılmak isterim. Kardeşimi çok seviyordum onu da aynı şekilde seveceğim" diye konuştu.

MESAJDA ÖLÜMÜNÜ ANLATTI
Hayatı dolu dolu yaşamayan, insanlara yardım etmeyi seven bir kardeşini kaybettiğini vurgulayan Zeki Turan, “Muhittin çok cana yakın, çok sevecen bir insandı. İnsan dostuydu. Çok yardımseverdi. Kim dara düşse aradıklarında gece gündüz yardımlarına koşardı" dedi. İlkokul mezunu olan kardeşini anlatan Zeki Turan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kısa bir süre önce görücü usulü ile onu nişanlamıştık. Ancak, o nişanlısını beğenmeyince kendi rızası ile vazgeçti. Hayatı çok severdi. Gelecekle ilgili planları yoktu, ama gününü gün ederdi. Kendisini de çok severdi, hatta saç ekimi bile yaptırmıştı."

Muhittin Turan'ın kaza geçirmeden önce kız arkadaşına geçtiği mesajda, “Seven sever sevmeyen defolur gider. Benim dünyam her türlü döner. Bir gün ölürsem şunu bil tabutun içinde ben, bedenimin üstünde kefen, benim içimde de sen olacaksın bitanem" yazdığı görüldü. 

Son Güncelleme: 23.08.2013 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.