'Kanserden Hızlı ve Meraklı Ol'

AVRUPA Jinekolojik Onkoloji Topluluğu (ESGO) tarafından Antalya'daki Belek turizm bölgesinde bir otelde düzenlenen 'Kadın Kanserlerinin Önlenmesi Sempozyumu' kapsamında spor ve fiziksel aktivite etkinliği gerçekleştirildi.

09 Eylül 2016 Cuma 14:27
'Kanserden Hızlı ve Meraklı Ol'
'Kanserden Hızlı ve Meraklı Ol' adıyla düzenlenen etkinlikte, futbol sahasına yerleştirilen kondisyon bisikletlerinde kanser hastaları ve doktorlar birlikte pedal çevirdi. Doktor ve hastalar toplam 30 bin kaloriye ulaştı. ESGO Başkanı Prof. Dr. David Cibula, etkinlik öncesi yaptığı açıklamada, orijinal ve sansasyonel işlere imza atmak istediklerini söyledi.

ESGO Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Murat Gültekin ise sempozyumu 50 ülkeden 500 bilim insanının katılımıyla yaptıklarını kaydetti. Katılımcılar arasında kanseri yenen 50 kişinin de bulunduğunu ifade eden Gültekin, "Burda kanseri tedavi eden doktor ve hastalarımız el ele verecek. Yaklaşık 30 dakika ile 45 dakika arasında bir spring etkinliği yapacağız. Bu süre içerisinde 30 bin kaloriye ulaşmayı hedefliyoruz. 30 bin kaloriye ulaştığımız zaman da ortada gördüğünüz dünya maketi dönmeye başlayacak" dedi.

Günlük spor yapmanın önemine işaret eden Gültekin, etkinlikte obezitenin kanser yapıcı, fiziksel aktivitelerin de kanseri önleyici etkilerini vurgulamak istediklerini anlattı. Düzenli sporla kan dolaşımı ve iyileşme sürecinin hızlandığını vurgulayan Doç. Dr. Murat Gültekin, bunun hastalara verdiği moral ve motivasyonun da çok önemli olduğunu kaydetti.

Son Güncelleme: 09.09.2016 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.