Kan stoku normale döndü

ANTALYA'da iki hafta kritik seviyeye ulaşan kan stoku, yapılan çağrılar sonucu normale döndü.

19 Ocak 2017 Perşembe 15:41
Kan stoku normale döndü
Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Müdürü Dr. Haluk Uyanık, 15 Aralık'tan sonra havanın soğuması ile birlikte kan bağış merkezlerine gelen vatandaş sayısındaki azalmadan dolayı bölgedeki kan stokunun ciddi derecede azaldığını belirtti. Dr. Uyanık, “Bölgemizde 15 gün öncesine kadar 700-800 ünite kadar kanımız vardı. Bu, günlük alımlar dışında, birkaç gün hastanelere gönderebileceğimiz kanları karşılıyordu. Yapılan çağrılardan sonra inanılmaz bir bağış oldu. Stoklar kritik seviyeden normale döndü. Hatta stok fazlasına ulaştık" dedi.

'HALKIMIZ HIZIR GİBİ YETİŞTİ'
Kan ve kan ürünlerinin acil değil, sürekli ihtiyaç olduğunu hatırlatan Dr. Haluk Uyanık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “15 Temmuz hain darbe girişimine bedenini siper eden halkımız, kan gibi sürekli ihtiyaç olan bir konuda da kendisinden bekleneni yaptı ve adeta hızır gibi yetişti. İki hafta gibi bir zamanda istediğimiz seviyeye geldik. Ancak bunun devamını da bekliyoruz. Kritik süreçte kampanyalarla bizlere omuz veren tüm kamu, kurum ve kuruluşları, spor kulüplerine, bu süreçte bizzat kan bağışında bulunmakla birlikte sesimizi duyuran medya mensuplarına, vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." 

Son Güncelleme: 19.01.2017 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.