Iraklı kardeşler Antalya'da hayata tutundu

IRAK'tan aileleriyle Türkiye'ye gelen Akdeniz anemisi hastası 7 yaşındaki Sarah ve 5 yaşındaki Maryam Al Eleya kardeşler, Almanya ve Hollanda'dan özel kuryeyle Antalya'ya getirilen ilikle yaşama bağlandı.

07 Ekim 2016 Cuma 13:24
Iraklı kardeşler Antalya'da hayata tutundu
Irak'ta doğuştan Akdeniz anemisi hastalığına yakalanan Sarah ve Maryam Al Eleya kardeşler, bir süre tedavi gördükten sonra ülkelerinde faaliyet gösteren yabancı sağlık kuruluşu yardımıyla Türkiye'ye gönderildi.

Tedavilerine başlanan Sarah ve Maryam kardeşler iyileşme sürecine girmelerine karşın bir süre sonra hastalıkları yeniden nüksetti. Yüksek ateş ve bulantı şikayetleri artan Iraklı kardeşlere nakil için acil ilik arayışına geçildi. 12 ay önce Sarah'a Hollanda'dan, 7 ay önce de Maryam'a Almanya'dan ilik bulundu. Özel kuryelerle Almanya ve Hollanda'dan Antalya'ya getirilen ilikler, Antalya Özel Medical Park Hastanesi'nde Iraklı kardeşlere nakledildi.

Özel hastanede görevli Prof. Dr. Akif Yeşilipek, hastaların Kuzey Irak'ın Erbil kentinden Almanya'daki bir vakıf aracılığı ile getirildiklerini söyledi. Prof. Dr. Yeşilipek, “Her iki hastamıza da aile içi vericileri olmadığı için akraba dışı nakil yaptık. Ablaya yaklaşık bir yıl önce nakil yaptık. 7 ay önce de kardeşine ilik nakli yaptık. Şu anda her ikisinin de iliği tam tuttu, ikisinin de iliği çalışır durumda, sağlıklarına kavuştular. Hastalarımızı nakil sonrası bir süre ayaktan takip ettik. Bundan sonra ayda bir ya da iki ayda bir gelecekler" diye konuştu.

HASTALIĞIN NEDENİ AKRABA EVLİLİĞİ
Iraklı kardeşlerin annesi Lina Sulamian ise eşiyle akrabalıkları olduğunu belirterek, "Kızlarımız Sarah ve Maryam'ın doğumları normal ve sağlıklı gerçekleşti. Irak'ta bir sıkıntı yaşamıyorduk. Hasta olduklarını anladığımız anda doktora götürdük. Çocuklarıma talasemi majör hastalığı teşhisi konuldu. Genetik olduğunu söylediler. Şu an sadece kontrol sürecini yaşıyoruz. Genel durumları çok iyi. Tedavileri tamamen bitmiş değil" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 07.10.2016 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.