Eşine önce kalbini sonra böbreğini verdi

Mersin’de yaşayan ve 26 yıldır kronik böbrek rahatsızlığı çeken Mehmet Budak, üniversitede aşık olup evlendiği eşi Kübra Budak’ın böbrek bağışıyla Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde sağlığına kavuştu.

07 Ağustos 2014 Perşembe 12:10
Eşine önce kalbini sonra böbreğini verdi
Böbreğini bağışlayan Kübra Budak, “Önce kalbimi sonra böbreğimi verdim. İnşallah seneye bir bebeğimiz olur” dedi.

Mersin’de yaşayan Mehmet Budak, doğuştan kronik böbrek yetmezliği şikayeti ile 26 yaşına kadar 8 ameliyat geçirdi. Üniversite eğitimi için Kahramanmaraş’a giden Budak, burada bir süre böbrek rahatsızlığı çekti. Üniversite yıllarında şimdilerde eşi olan Kübra Budak(26) ile tanıştı. Üniversite yıllarında hastalığından dolayı yaşadığı zorluklara birlikte göğüs geren çift, mezun olduktan sonra 2012 yılında evlendi. Tek böbrekle yaşamını sürdüren Budak’ın yarı çalışan böbreği de 2014 yılı Temmuz ayında iflas edince doktorlar diyalize girmeden nakil yapılmasını önerdi.

EŞİ DÜŞÜNMEDEN BÖBREĞİNİ BAĞIŞLADI
Nakil için bir süre hastaneleri araştıran Budak çifti, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’ne organ nakli için başvurdu. Nakil için sıra beklenirken Kübra Budak, eşi Mehmet Budak’ın haberi olmadan doku testi yaptırdı. Dokularının uygun olduğunu öğrenen Kübra Budak, eşine sevinçli haberi verip böbreğini bağışlamak istediğini söyledi. İstek karşısında duygulandığını anlatan Mehmet Budak bağışı kabul etti ve tamamlanan işlemlerin ardından Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Genel Cerrah Yrd. Doç. Dr. Sabri Tekin tarafından yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

Eşine böbreğini bağışlarken hiç düşünmeden karar verdiğini söyleyen Kübra Budak, çok güzel bir duygu olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Eşimle üniversitede tanıştık. Kronik böbrek rahatsızlığı vardı. Sonra nakil olacağını öğrendik. Benim böbreğim uygun olunca nakil oldu. Güzel bir aşk hikayemiz var. Ailem izin vermiyordu ve zor görüşüyorduk. Ben sınavdayken görünce aşık olmuş işte sonra evlendik. Önce kalbimi sonra böbreğimi verdim. İnşallah seneye de bir bebeğimiz olur. Çok güzel bir duygu. Beraber bir yola çıktık ve sonuna kadar devam edeceğiz.”

Mehmet Budak ise bağışın ardından sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirtti. Eşinin, ömrüne ömür kattığını söyleyen Budak, sözlerini şöyle sürdürdü: “11 yaşıma kadar sekiz defa ameliyat oldum. Tek böbrekle yaşıyordum. Ama bu böbreğimde tam çalışmıyordu. Sürekli kontrole gidiyordum. O da iflas edince doktorlar nakil olmamı önerdi. Medical Park Antalya Hastanesi'ne geldik ve eşim bağışladı nakil oldum. Çok şükür iyiyim. Üniversitede tanıştık beğendim. Çok sık görüşemiyorduk ama 7 yıldır beraberiz. Ömrüme ömür kattı Allah ondan razı olsun.”

Ameliyatı yapan Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Genel Cerrah Yrd.Doç. Dr. Sabri Tekin de operasyonun başarılı geçtiğini söyledi. Böbreğin normal olarak çalıştığını bildiren Dr. Tekin, şöyle konuştu: “Diyalize girmediği için böbreğin fonksiyonlarının çalışması ve iyileşme süreci daha iyi oldu. Böbrek nakli hayat kurtaran bir tedavi seçeneğidir.”  

İHA

Son Güncelleme: 07.08.2014 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.