Çocuğu kalkansız bırakmayın

Aşı reddinin oluşturduğu toplumsal riskleri değerlendiren Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, “Aşıyı reddederek çocukları kalkansız bırakmayın” dedi.

03 Mayıs 2019 Cuma 10:49
Çocuğu kalkansız bırakmayın

AİLELERE AŞI UYARISI

AŞI reddinin çocuklar, toplum üzerindeki etkileri ve Antalya’da aşı takviminin sürdürülmesine yönelik çalışmalar konusunda Hürriyet’e konuşan İl Sağlık MüdürüÜnal Hülür, yurtdışından taşınan bazı hastalıklar nedeniyle ülke genelinde ek aşılama çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

KIZAMIK VAKALARI

Özellikle kızamık hastalığına dikkat çeken Hülür, “Ülkemizde kızamık hastalığını yok etmeye yönelik ‘Kızamık Eliminasyon Programı’ başarı ile yürütülüyordu. Ancak yurt dışından gelen vakalar nedeniyle kızamık vakaları görülmeye başlandı. Bu nedenle ek aşılama çalışmaları yapıyoruz” dedi.

TOPLUMU İLGİLENDİRİR

On küresel sağlık tehdidinden birisinin aşı reddi ve tereddüdünün olduğunu vurgulayan Hülür, şöyle dedi: “Aşılama her çocuğa hayatının en erken döneminden yaşlanıncaya kadar sağlıklı bir yaşam şansı sunar. Aşı olmama kararı sadece bireyi değil tüm toplumu ilgilendirir. Son çalışmalar itibariyle Antalya yüzde 99 aşılama oranına ulaştı.”

AŞI KAHRAMANLARI

“Biz bu başarının sürekliliği için ciddi mücadele veriyoruz. Bu konuda özellikle ailelere büyük görev düşüyor. Aşı; ebeveynlerin sorumluluğu, çocukların ise hakkıdır.

Çocuklarını aşılatarak hastalıklardan koruyan aşı kahramanı olan ailelerimize hekimler olarak teşekkür ediyoruz.”

13 HASTALIK LİSTEDE

Şu anda çocukluk çağı aşılama takviminde 13 hastalığa karşı (boğmaca, difteri, tetanoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, verem, çocuk felci, hepatit B, hepatit A, suçiçeği, Hemofilus influenza tip B’ye bağlı hastalıklar ile streptokokus pnömoniya’ya bağlı invaziv pnömokokal hastalıklar) aşı yer alıyor. Ülkemizdeki tüm çocuklara ve ihtiyacı olan erişkinlere aşılar ücretsiz olarak uygulanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.