Başkan Öztekin 'Yaşlılar Üniversitesi'nde

ANTALYA'nın Elmalı İlçe Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kurulan 'Yaşlılar üniversitesi'ni ziyaret etti.

03 Şubat 2017 Cuma 14:59
Başkan Öztekin 'Yaşlılar Üniversitesi'nde
Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan'ı ziyaretinde Türkiye'de ilk kez kurulan yaşlılık üniversitesi hakkında bilgi aldı. 60 yaş üstü öğrencileri kabul ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Tufan, bu çalışmayla bir ilke imza attıklarını söyledi.



Daha sonra Yaşlılar Üniversitesi'nin öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Öztekin, öğrencilere tarihi Elmalı ilçesini anlattı. İlçenin tarihi yapıları kadar, yaşayan insanlarla da öne çıktığını aktaran Öztekin, "Elmalı, tarihi bir şehir olmasının yanında tarih boyunca önemli şahsiyetlerin de yaşadığı bir şehir olmuş. Günümüze baktığımızda en önemli tarihi yapılar arasında Ömer Paşa Camisi, 400 yılı aşkın süredir ayakta kalmış bir yapıdır. Bunun yanında halka ait asırlık evler, konaklar ve yine tarihi çarşımız halen mevcuttur. Biz belediye olarak bu tarihi ve yapılar gelecek nesillere aktarılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi. Elmalı'yı görmek isteyenleri zaman zaman ilçede ağırladıklarını da ifade eden Başkan Öztekin, üniversite öğrencilerini Elmalı'ya davet etti. 

Son Güncelleme: 03.02.2017 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.