Antalya'da koronavirüs testi bugün başladı

ANTALYA Sağlık İl Müdürü Dr. Ünal Hülür, bugünden itibaren Antalya'da da koronavirüs testlerinin başladığını açıkladı. Dr. Hülür, virüsle ilgili şüphe duyan vatandaşların öncelikle Sağlık Bakanlığı'nın Alo 184 koronavirüs hattını araması gerektiği uyarısında bulundu.

18 Mart 2020 Çarşamba 17:09
Antalya'da koronavirüs testi bugün başladı

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

Koronavirüs şüphesi duyan vatandaşların ilk olarak Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs için oluşturulan Alo 184 ihbar hattını araması gerektiğini belirten Sağlık İl Müdürü Dr. Ünal Hülür, burada uzmanlar tarafından kişilerin bulundukları bölgelerdeki en yakın hastanelere yönlendirildiği kaydetti. Dr. Hülür, hastane veya sağlık kuruluşlarına yönlendirilen kişilerden alınan örneklerin Antalya merkezde test yapılarak, 4- 5 saat içinde sonucun açıklanabileceğini dile getirdi.

Antalya'daki koronavirüs testlerinin bugünden itibaren yapılmaya başlandığını belirten Dr. Ünal Hülür, “Alo 184'ü aradıktan sonra bir sağlık kuruluşuna başvuruyor ve oradaki klinik bulgulara göre 4- 5 saat içinde sonucu alabiliyor. Örneğin, Finike'de bir kişiden hastanede örnek alınacak, alınan örnek Ankara'ya gitmeyecek, Halk Sağlığı Laboratuvarı'na gelecek. 5 saat içinde sonuç verilebilecek. Tabi bu süre yoğunluğa göre değişebilir. Örnek ise boğazından veya burnundan alınıyor" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.