AKHB'den Kızılay'a destek

KIZILAY Genel Başkanı Kerem Kınık'ın 'Kan Stoklarımız yetersizdir' açıklamasının ardından Antalya Kamu Hastaneleri Birliği tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

10 Ocak 2017 Salı 14:16
AKHB'den Kızılay'a destek
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Kepez Devlet Hastanesi girişinde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Birlik personeliyle kan bağışında bulunarak kampanyaya destek veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, tüm hastanelerde kampanya düzenleneceğini söyledi. Kızılay'a her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, vatandaşlara da kan bağışında bulunmaları çağrısında bulundu.

Kan bağışının hayat kurtarmanın yanı sıra bağışta bulunanın da sağlığı açısından önemli olduğunu anlatan Prof. Dr. Yılmaz, "Bilimsel çalışmalarda özellikle 40 yaşından sonra her 6 ayda bir, yapılan kan bağışının, kişilerde kalp krizi ve inme riskini azalttığını ortaya koymuştur. Çünkü kan bağışı ile vücudun oksidatif stresi azalır ve kardiyovasküler sistem hasarları önlenir. Kalınlaşmış, yapışkanlığı artmış kan, damarlarımızda hasarlara yol açabilmekte. Kan bağışı, bağışçısını bu risklerden korur" dedi. 

Son Güncelleme: 10.01.2017 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.