5 dakikada eski haline getiriliyor!

GÜNÜMÜZDE hızla artan ameliyatsız estetik uygulamalar arasında yer alan ‘burun dolgusu’, burnunun kemerli olmasından, burun ucunun düşüklüğünden ve travma sonrası kırık ile çökmelerden, asimetriden yakınanların tercihi oldu. Enjeksiyonla 10 dakikada düzeltilen burun, kişinin beğenmemesi halinde ise 5 dakikada eski haline getirilebiliyor.

02 Temmuz 2020 Perşembe 12:12
5 dakikada eski haline getiriliyor!

ANTALYA, (DHA)-

Antalya’da Dermatoloji Uzmanı Dr. Seda Erdoğan, burnunda doğuştan şekil bozukluğu olanların, travma sonrası burnunda eğrilik ve çökme oluşanların, burun estetiği ameliyatı sonrası burun ucu düşmesi sorunu bulunanların genel anestezi uygulanmadan sadece 10 dakikalık bir işlemle bu sorunlarından kurtulabileceklerini belirtti. 18 yaş üzeri sağlıklı herkesin burun dolgusu yaptırabileceğine dikkat çeken Dr. Erdoğan, gebelerin, emziren annelerin ve sadece haşimato tiroiditi, romatizmal hastalıklar gibi otoimmun hastalıkları bulunanların bu işlemi ilaç aldıkları aktif dönemde yaptırmamaları gerektiğinin altına çizdi.

AMELİYAT VE ANESTEZİ KORKUSU OLANLAR DA TERCİH EDİYOR

Burnunda doğuştan şekil bozukluğu olanların, travma sonrası burunda eğrilik yaşayanların, burun estetik ameliyatı sonrası burun ucu ile sırtında çökme, burun ucu düşmesi sıkıntısı bulunanların gönül rahatlığıyla burun dolgusu yaptırabileceklerini kaydeden Dr. Erdoğan, “Ayrıca burun ameliyatı olmaktan korkanlarla genel anestezi korkusu olanlar bu uygulamayı tercih edebilir" dedi.

Burun dolgusuyla burun kemerinin düzeltildiğini, burun ucunun kaldırıldığını ifade eden Dr. Erdoğan, “Böylelikle profilden  ve önden kemeri düzeltilmiş, ucu kalkık ve estetik ve doğal bir burun elde ediliyor. Nefes almada belirgin zorluk, içerideki kemik ve septum eğrilikleri, konka hipertrofisi gibi durumlarda kişinin mutlaka kulak burun boğaz uzman doktoruna başvurması gerekli" diye konuştu.

ESTETİK KAYGININ YANI SIRA SAĞLIK SORUNUNA DA NEDEN OLUYOR

Burun ucu düşüklüğü, çökme, eğrilik gibi sorunların estetik kaygının yanı sıra pek çok kişide sağlık sorununa da neden olduğunu vurgulayan Dr. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burunda şekil bozukluğu nedeniyle nefes almak zorlaşıyor. Burun dolgusu ile bu sorunlar düzeltilirken, hastanın nefes alması da bir miktar rahatlıyor. İşlem yapılır yapılmaz hasta daha rahat nefes almaya başladığını söylüyor."

HİÇ BİR YAN ETKİSİ YOK

Burun dolgusu uygulamasında hyalüronik asit kullanıldığını anlatan Dr. Erdoğan, “Bu uygulama enjeksiyonla yapıldığı için hafif bir morluk dışında hiç bir yan etkisi yok. Kullanılan hyalüronik asit dolguları ise kolaylıkla vücuda uyum sağlıyor. Hyalüronik asit vücudumuzda doğal olarak da var olan bir madde olduğu için yan etki oluşturmuyor" dedi. Ameliyat ve genel anestezi riski olmadan acısız ve ağrısız 10 dakikalık uygulama ile hastanın hayal ettiği buruna kavuşabildiğini kaydeden Dr. Erdoğan, uygulamanın hastayı gündelik hayattan koparmadığına ve iş gücü kaybına neden olmadığına dikkat çekti. 

BEĞENİLMEZSE BURUN ESKİ HALİNE GETİRİLİYOR

Burun dolgusu uygulamasının hem süre hem de yan etkiler açısından risksiz olmasının yanı sıra, sonucun beğenilmemesi halinde burnun eski haline getirilebilmesi yönünden de tercih edildiğini belirten Dr. Erdoğan, “Kişi eğer sonucu beğenmezse veya yeni burnundan sıkılırsa 5 dakika içinde kendi orjinal burnuna tekrar kavuşabilir" dedi.

KALICILIĞI 12 İLE 18 AY

Burun dolgusu uygulamasının kalıcılığının 12-18 ay olduğunu da vurgulayan Dr. Erdoğan, “Zamanla buruna enjekte edilen hyalüronik asit vücut tarafından kullanılır ve dolgu eriyerek şekil verici etkisi azalır. Burun yavaş yavaş eski orjinal haline döner. Ancak en önemli nokta bu uygulamanın kalıcığı geçtiğinde burun eski haline döner. Yani eski halinden daha kötü olmaz. Dolgu etkisi azaldığında kişi uygulamayı tekrar ederek etkin süreyi uzatabilir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 02.07.2020 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.