20 yıl sonra böbrek nakli oldu

Kronik böbrek yetmezliği nedeniyle 20 yıldır diyalize giren 39 yaşındaki Hüsne Gülmez, beyin ölümü sonrası yakınları tarafından organları bağışlanan 53 yaşındaki Dudu Gürbüz'ün böbreğiyle yaşama tutundu.

04 Eylül 2013 Çarşamba 13:16
20 yıl sonra böbrek nakli oldu
Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrası götürüldüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Dudu Gürbüz'ün organları, ailesi tarafından bağışlandı. Gürbüz'ün böbreklerinden biri, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde gerçekleştirilen operasyonla 20 yıldır diyalize giren Hüsne Gülmez'e nakledildi.

Kayseri'de oturduğunu, 20 yılda üç kez böbrek nakli için çağrıldığını anlatan Hüsne Gülmez, "Artık bu benim son şansımdı. Mutluyum, bir o kadar da bağışçı aile için üzüntülüyüm. Allah onlardan razı olsun" dedi.

Henüz 19 yaşındayken reflüye bağlı böbrek yetmezliğiyle tanıştığını aktana Gülmez, "Hemen diyalize girmem gerektiği söylendi. Diyalize başladıktan sonra ilk kez 8 yıl önce organ nakli için çağrıldım. Fakat Kayseri'de yağan aşırı kar nedeniyle şansımı kaybettim. Dört yıl önce çağrıldığımda ise test sonuçlarım sağlıklı çıkmadı. Üçüncü şansımın son olduğunu biliyordum. Çağrıldığımda 'Bu defa olacak' dedim. 20 yıl diyalize girdikten sonra böbrek nakli olmanın mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

Hastanede Hüsne Gülmez'e eşlik eden arkadaşı 47 yaşındaki Fatma Ünal Sarı ise kendisinin de 10 yıl önce böbrek nakli olduğunu belirterek, "Arkadaşımla böbrek nakli olduğum gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tanışmıştık. O tarihte Türkiye'nin en yaşlı kadavradan vericisi olan 87 yaşındaki Nadire Özütek'in böbreğiyle yaşama tutundum. Hüsne Gülmez hep benim yanımda oldu. Ben de bugün onun yanındayım. Dostluğumuz bunu gerektiriyordu" dedi.

Organ naklini gerçekleştiren Merkez Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Gülmez'in 20 yıl süren diyaliz nedeniyle zor bir hayat geçirdiğini, ameliyatla diyalizden tamamen kurtulduğunu, hastanın sağlık durumunun çok iyi olduğunu, en geç 3 gün sonunda taburcu olabileceğini söyledi.

Dudu Gürbüz'ün diğer böbreği Konya Meram Üniversite Hastanesi'ne, karaciğeri Medical Park Hastanesi'ne, kalbi ise Ege Üniversitesi Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledildi. 

Son Güncelleme: 04.09.2013 15:12
Anahtar Kelimeler:
Hüsne GülmezBöbrek Nakli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.