AKSU Girişimci İş Adamları Derneği’nin Kurşunlu’daki Saklı Bahçe’de düzenlediği iftar yemeğine Güney Haberci Aksu ve Markaksu ailesi olarak gittiğimizde, AKGİAD Başkanı Mustafa Altıntaş ve yönetim kurulu üyelerini bahçede tam kadro, konuklarını karşılarken bulduk. İftara biraz erken geldiğimiz için Başkan Altıntaş’la ayaküstü sohbet etme fırsatı bulduk. Her zamanki enerjik yapısıyla sorularımızı yanıtladı ve sohbetimiz boyunca sürekli olarak bir konunun altını çizdi: “Aksu iş dünyası kabuğunu kırıyor. Sadece ülke genelinde değil, dış ülkelerdeki proje ve yatırımları ile de sevindirici bir gelişme sergiliyor…”

Başkan Altıntaş’ın Aksu iş dünyasından verdiği örnekler gerçekten göz kamaştırıcı boyutta. Mobilya sektöründen sera teknolojisine, turizmden mobilya ihracatı ve tarıma kadar çok değişik sektörlerde Aksulu iş adamlarının başarılı konuştuk… Başkanla yaptığımız bu diyalog sırasında, İhracatçı Birlikleri’ne üye olan Aksulu firma sayısının 30’un üzerinde olduğu bilgisi, aklımızın bir köşesinde sürekli durdu. Ve konuşmamızın sonlarına doğru AKGİAD Başkanı Mustafa Altıntaş bize asıl müjdeyi verdi:

“İlçemizin iş adamlarının yurtdışına açılmak için gösterdikleri bireysel çabayı kurumsal bir kimliğe kavuşturmayı amaçlıyoruz. Bunun için KOSGEB desteği ile bir çalışmanın hazırlığı içindeyiz. Batı Avrupa ülkelerine yönelik bir tanıtım atağı başlatmayı düşünüyoruz. İlçemizin tarımsal potansiyelini ilk sıraya aldık. Bu potansiyelin ihracat şansını çok daha yüksek platformlara ulaştırmak istiyoruz. Aksu’nun kalitesi ile kendini kanıtlamış domates ve diğer tarımsal ürünlerini, Batı Avrupa sofralarının vazgeçilmezi yapmalıyız. Tanıtım projemizin detaylarını henüz belirlemiş değiliz, ancak ana hatları oturmaya başladı…”

Böylesine güzel haberler için Başkan Altıntaş’a ne denir? Kutladık ve derneğin çok daha kapsamlı projelere imza atacağına yürekten inandığımızı belirttik. Az sonra diğer konuklar da bir bir gelmeye başladı ve masalardaki yerlerini aldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Altıntaş, ilçe ekonomisinin yakaladığı ivme konusunda desteklerinden dolayı, Kaymakam Süleyman Erdoğan’a, Belediye Başkanı Halil Şahin’e ve İlçe Tarım Müdürü Cevdet Metin’e teşekkür etti.

Belediye Başkanı Halil Şahin’in konuşması da her zamanki gibi birleştirici ve bütünleştirici bir üslup içindeydi. Herkesin dikkatini çeken nokta özellikle şu: Başkan Şahin kimseyle kavga etmek istemiyor. Bunu da özellikle dile getiriyor. Kimseyle siyasi bir tartışmanın içinde değil, bunu da hiç arzu etmiyor. Zaten, Belediye Meclisi’ndeki uyumlu çalışma için diğer partilere teşekkür ederken, MHP İlçe Başkanı Kemal Kara’ya özellikle dönerek bir konuşma yapması dikkati çekti.

“Hayalci değiliz, gerçekçi davranıyoruz” diyen Başkan Şahin, Aksu’nun değişim rüzgarını yakaladığını ve bunu kaybetmek istemediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu rüzgarı kaybetmek, Aksu’ya ihanet etmektir. İlçemizin yarınları için çocuklarımıza borcumuz var. O borcu ödemek için yola çıktık. Küçük hesapların, tartışmacı bir söylemin kimseye faydası yok ve öyle bir tutum en çok Aksu’ya zarar verir. İlçemizin kalkınması yolunda en büyük engellerimizden olan ulaşım altyapısında çok büyük aşamalar kaydettik. İmar konusunda çok önemli bir gayretin içindeyiz ve sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Üst yapı çalışmalarında hastane, kent parkı, kent meydanı, yeni hükümet konağı, kültür merkezi, gençlik merkezi gibi projelerde işin kırtasiye boyutunu aştık, yatırımlara başlıyoruz. Bunun için elini taşın altına koymaktan çekinmeyen Belediye Meclisimizin her partiden üyelerine, hiçbir ayrım yapmadan çok teşekkür ediyorum. Aksu’nun yakaladığı bu rüzgarda, onların sergilediği “Aksu’nun yararına olan bütün adımlara varız” anlayışı çok büyük katkı sağlamıştır.”

Başkan Halil Şahin’den sonra Kaymakam Süleyman Erdoğan’ın iş dünyasına yönelik mesajlarını dinledik. Kaymakam Erdoğan Aksu ekonomisinde kısa sürede kaydedilen gelişmeden övgüyle söz etti ve şunları ekledi: “Bunun devamı için hepinize büyük sorumluluklar düşüyor. Disiplinli bir çalışma içinde, Aksu’nun imajını ülke ve dünya çapında geliştirmek için çaba göstermelisiniz. Tarım ve turizm sektöründe ilçemizin bulunduğu zirveye esnafımızı da taşımamız gerekiyor. En başta restoranlarımıza büyük görevler düşüyor. Önümüzdeki günlerde başlatacağımız bir çalışma ile ilçemizdeki restoranlarda kalite çıtasının uluslararası standartlara yükselmesi için eğitim programı sürdüreceğiz. Bütün amacımız, yerli ve yabancı turistleri ilçe merkezine çekmek içindir.”

AKGİAD’ın iftar yemeğinde ilçemizin önde gelen bütün iş adamlarını bir arada görmek gerçekten gurur vericiydi. Son olarak şunu ifade ederek yazımızı tamamlamak istiyoruz: Yemek boyunca bir şey dikkatimizi çekti; iş adamlarının sohbetlerinde yeni projeler ve açılımlar ağırlıklı olarak yer alıyordu. Bi ara, Yusuf Çoban’ın İran’daki yatırımlarını anlattığı sohbeti dinleme fırsatı bulduk. Anlattıkları gerçekten inanılmazdı… İftar yemeğinden bizde kalan izlenim şu oldu: Aksu bu işi başaracak ve kalkınmanın mimarları iş dünyasının cesur yürekleri olacak…

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.