MHP’li Ahmet Yaşar: 'Şimdi hizmet zamanı'

Meclis üyesi Ahmet Yaşar, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ile olumlu görüşmesi ve halka verdiği sözü yerine getirmek için MHP Milletvekili Aday Adayı olma yolunda ilk adımını attı. ‘Kısık seslerin çığlar düşen haykırışları olmak istiyorum’ seçim sloganı ile yola çıkan Yaşar, “tüm halkın desteklerini bekliyorum” dedi.

17 Şubat 2015 Salı 13:17
MHP’li Ahmet Yaşar: 'Şimdi hizmet zamanı'
Aksu, onu ilk Ekonomist olarak tanıdı, henüz Ekonomist mesleğinin ne işe yaradığını kavramaya çalışırken, o, MHP’den Aksu Belediye Meclis Üyesi olarak ilk sıraya yazıldı. Başarılı çalışmaları onu meclise taşıdı. Ekonomist Ahmet Yaşar böylelikle MHP Aksu Büyükşehir Belediye Meclis üyesi oldu. Bu görev kendisini MHP Büyükşehir Belediyesiyle Türkiye Belediyeler Birliği Meclis üyeliklerine taşıdı ve buradaki görevlerini de layıkıyla yerine getirmeye çalıştı.

Çalışkan Meclis üyesi Yaşar, “İlk sınavım Meclis Üyeliğini başarı ile geçirdiğimi düşünüyorum, yerel seçimlerde beni destekleyen halka sözüm vardı, şimdi sıra ikinci sınavda. Bu sınav milletvekilliği sınavı olacak” diyerek, başarıyla yürüttüğü meclis üyeliklerinden tek tek istifa etti. O halkına verdiği sözü yerine getirmek için bütün bu görevlerden ayrılmak zorundaydı. Başarıya ve çalışmaya doymayan Yaşar, daha fazla halkına faydalı olmak için milletvekilliği için kolları sıvadı. Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’yle olumlu görüşmeler sağlayan Yaşar, şimdi daha fazla hizmet zamanı dedi ve milletvekilliği aday adaylığına ilk adımını attı.

İşte keyifle okuyacağınız söyleşinin detayları...

Neden istifa ettiniz?
Milletvekili adayı olmak için. Seçim çalışmaları sırasında seçim bölgemde dolaşırken, oy isterken, vatandaşlara şunu söyledim. -Özellikle büyükşehir meclis üyesi olmak istiyorum- dedim.- Kendimi orada test edeceğim ve başarılı olursam milletvekilliğine adaylığımı koyacağım- dedim. Meclis üyeleri arkadaşlarım da bunu çok iyi biliyorlar. Meclis Üyeliğinde birinci sırada olmama rağmen çok çalıştım. Seçim dönemi içerisinde ciddi çalışmalar ve reklamlar yaptım. Hem partim hem de ismimin duyulması için yaptım bundan daha doğal bir şey olamaz.

Bu çalışmalarımız neticesinde halktan aldığım desteklerle istifa etmeden önce Genel Başkanımızdan randevu aldım. Kendisiyle konuştum. Milletvekili adaylarına kendisi randevu vermiyor, orada bir komite oluşturmuşlar dört tane genel başkan yardımcısı adaylık açıklamasında bulunanlarla görüşme sağlıyor. Dolayısıyla kimseyle böyle bir görüşmesi yok. Sağ olsun kendileri bana vakit ayırdılar, buyur ettiler, bir katalog hazırlamıştım kendilerine kataloğu verdim. 10-15 dakika bana zaman ayırdı. Kataloğumu inceledi. Kendisine bu sürede yaptığım görevlerimi anlattım. Aktif görevde olduğumu, Aksu meclis üyeliğimi, Büyükşehir meclis üyeliğimi, ASAT meclis üyeliğimi, Türkiye belediyeler birliğindeki görevimi, buralarda plan bütçe komisyonunda olduğumu, aynı zamanda Aksu’da grup sözcüsü olduğumu anlattım. Sonra genel başkanımızla birlikte olduğumuz zamanlarda söylediği sözler vardı kendisinehatırlattım. Evet, haklısın diye onayladı. Onun bir konuşması vardı. TayyipErdoğan’a–‘havada leylek gibi dolaşacağına otur da ülkenin sorunlarını çöz’ diye. –‘Kiminle çözeceksin ekonomistlerle çözeceksin’ böyle bir söylemi olduğunu söyledim ve arkasından -Genel başkanım bende ekonomistim- dedim. Bunu hatırlattım. Bütün bu konuşmalar neticesinde genel başkanımın, ‘tamam’ dedi. Komitedeki arkadaşlarla görüşmemi söyledi bende onlarla görüştüğümü söyledim ve kendisi bu izni verdi, istifa etme iznini verdi.

Sayın Yaşar meclis üyesi olmadan da milletvekili aday adayı olunabiliyor. Madem milletvekili aday adayı olacaktınız, neden yerel seçimlerde meclis üyeliğine soyundunuz? Yoksa basamak olarak mı kullandınız meclis üyeliğini?
Öncelikle sizi tenzih ederek söylüyorum. Ahmet Yaşar’ı tanıyan insanlar böyle olmadığını bilirler, aynı soruyu benim genel başkan yardımcım sordu. Aynen şöyle söyledi. –‘Ahmet seni tanımasam meclis üyeliğini basamak olarak kullandın derim’ dedi. Bende dedim ki –‘Bir kere Ahmet Yaşar bu kadar karaktersiz değil.’Meclis üyeliğini yüce meclisin çatısını bir basamak olarak kullanabilecek bir insan değilim ve öyle bir şeyde ihtiyacım yok. İl başkan yardımcılığı, il yönetim kurulu üyeliği, belde başkan yardımcılığı yapmış ve Ankara’ya gidip genel başkanım ve yardımcılılarıyla görüşen bir insanım.

2013 yılında MHP tarihinde ilk defa bir seçim çalışma programı ve kanaat önderleri çalışma programı hazırlayan, kim nerede nasıl çalışacak, kim nerede hangi kanaat önderini ziyaret edecek gibi bir programı hazırlayan ve bunu genel başkana götüren bir insanım. Sürekli Ankara’ya il başkanımla giden kişi benim. Genel başkanım beni buradan tanıyor. Meclis üyeliği bana inanılmaz bir tecrübe kazandırdı.

Neden meclis üyeliğine aday oldunuz o zaman. Meclis üyeliğine aday olurken fazla tepkilerde aldınız üstelik. Kazandığınız tecrübeleri belki ileri yıllarda daha iyi kullanacaktınız. Meclis üyeliğinde tam da olumlu gelişmeler yaşanırken şimdi istifa ediyorsunuz. Bu süreç boşa geçen bir süreç olmadı mı?
Boşa geçen bir süreç olarak değerlendirmiyorum. Grup sözcüsü olarak MHP’yi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Benim yerime gelecek olan arkadaşım, belediyeyi bilen ve meclisi yakinen takip eden bir arkadaşımız. Benim bıraktığım yerden devam edecektir. Meclis üyesi olmam vatandaşın isteği, seçmen kitlesinin isteği. Tepkilerden bahsediyorsunuz, bu kişiler siyasette aktif olan ve teşkilat içerisinde olan kişiler, halkta böyle bir tepki yok.

Bana bu hareketin Lideri meclis üyesi ol demiş, ben meclis üyesi olmuşum, ondan sonra yine kendisiyle konuşmuşum, bana milletvekilliği aday adaylığı müracaatında bulun demiş, bende gitmiş bulunmuşum. Bununla ilgili ilde partinin ileri gelenlerinden konuşan arkadaşlara da söyledim. Parti’nin Lideri yeşil ışık yakmış, benim önümü açıyorsa, bunun tartışılacak hiçbir yanı yok. Demek ki MHP’nin Ahmet Yaşar’dan yararlanma düşüncesi var milletvekili olarak. Bende Antalya ve Aksuyu Ankara’da temsil etmek için çaba sarf edeceğim.

Pınarlıdaki sorunları belediye bünyesinde çözme şansınız yok. Buna benzer birçok sorunlar. Seçim çalışmalarında da bunları söyledim. Dedim ki, bu sorunların bazıları Aksu belediyesinde, bazıları büyükşehir belediyesinde, bazıları da Ankara’da bakanlıklarla çözülebileceğini söyledim.

Siz milletvekili olduğunuz zaman bu sorunları çözebileceğinizi mi dile getiriyorsunuz?
Bunu Büyükşehir Meclisi’nde Menderes Başkan’a hitaben de söyledim. Sayın başkan dedim. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, bize “Seçildiğiniz andan itibaren rozetinizi çıkarın, bulunduğunuz il ve ilçeye hizmet edin” dedi, dedim. Bunu belediye başkanları içinde söylemiştir. Milletvekili olduğumuz andan itibaren bir neferiniz olarak Ankara’da çalışacağımı bilmenizi isterim. Eğer seçilirsem Antalya ve Aksu’nun yararına olan her türlü çabayı sarf edeceğim.

Sayın Yaşar bu bölgeden zaten bir milletvekili var. Hem de iktidardan. Bahsettiğiniz sorunları çözemiyor mu da bunları, siz milletvekili olarak çözeceğim diyorsunuz?
Bölgenin milletvekili arkadaşımız, sevdiğim bir kişi ve kendisiyle de konuşurum, görüşürüm. Kimseyi de suçlamam, böyle bir şey içine girmedim girmemde. Bugün Altıntaş’a, Pınarlıya, Aksu’ya baktığınızda o sorunlar çözülmüş mü çözülmemiş mi görüyorsunuz. Ben Altıntaş’ta yaptığım siyasi seçim çalışmaları sırasında kendilerine defalarca sözler verilmiş, arsalarınızı seçildiğimiz andan itibaren vereceğiz diye. Vatandaşlar kendileri söylüyor. 1 milyon 70 bin liralık icra takibi var, çözülmüş bir şey yok ortada.

Siz nasıl çözeceksiniz peki? Merkezi hükümetle çözülecek işler bunlar.
Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Elimden gelen katkıyı her şekilde koyacağımı söylüyorum. Merkezi hükümetten milletvekillerinin bu işle uğraşacak diye bir şey söz konusu değil. Bende uğraşacağım, CHP’li arkadaşlar da uğraşacak. Burada mecliste Ahmet Yaşar’ın koyduğu katkı, fikirleri, bilgileri ve diğer arkadaşların fikirleri bilgileri farklı.

Tabandan bana bir tepki yok diyorsunuz, siyaset yapan kişilerin ortaya koyan bir tepki diyorsunuz. Üzerinden 11 ay geçti yine kamuoyunda Ahmet Yaşar olmasaydı MHP Aksu’da seçim kaybetmezdi bunu nasıl yorumluyorsunuz?
‘Bunu söyleyenler kim?’ desem, partililer diyeceksiniz. Halka soralım, Ahmet Yaşar la ilgili düşünceleriniz nedir? Ahmet Yaşar burada seçimlerin kaybedilmesine neden olan kişi midir? Ben her zaman halkın arasındayım seçimlerden öncede, seçimlerden sonrada. Konuştuğum insanların tepkilerini düşüncelerini alıyorum,paylaşıyorum. Bana gönderilen tebrik mesajları var.

Ahmet Yaşar yüzünden seçim kaybettik diyenlere, geçen ay gazetenize geldiğimde size tabloyu açtım gösterdim. Meclis üyeliğinde aldığımız oyları, belediye başkanlığında aldığımız oyları ve 2009 da aldığımız oyları gösterdim. Pınarlı’da Büyükşehir başkanlığı içinCHP’ye oy veren, meclis üyeliğinde bize oy verenleri biliyorum. AKParti içinde aynı şey yaşandı. Yani bu tablo kendini gösteriyor. Ahmet Yaşar’ın yüzünden kaybedildiyse belediye başkanı kazanmalıydı. Mecliste biz sıralamalarda aşağıda olmamız gerekiyordu. Bu yok ortada. O zaman neden Ahmet Yaşar üzerinden kaybedildi deniliyor? Ben diyorum ki benim seçim bölgem neresi Pınarlı, Cihadiye, Soğucaksu, Çam köy, Atatürk mahallesi. Atatürk Mahalles iAKP’nin en iyi oy aldığı yerlerden bir tanesi. Biz oralarda ikinci çıkmışız diyorum, benim bölgemde ikinci çıkmışız. Belediye başkanı adayımız ise, üçüncü çıkmış, nasıl oluyor peki bu? Yani bir meclis üyesi Ahmet Yaşar sevilmiyorsa, neden orada ikinci çıkıyor. Bu lafla söylenecek bir şey değil. Açacaksın önüne tabloyu bakacaksın, analizini yapacaksın, bunların analizini yapamayacak kadar cahil insanlar varsa, onlar orda durmasın ve hala bunlar konuşuluyorsa da onlara da yazık. Yapamıyorlarsa onların orada durmasının bir anlamı yok.

Grup sözcüsüsünüz, ayrıca dersinize iyi çalışarak oturumlara geliyorsunuz. Aynı zamanda 11 aylık bir meclis tecrübeniz var. Vekil adayı olmanız, haliyle grup sözcülüğü ile beraber meclis üyeliğinizin düşmesine neden olacak. Bu bir kayıp olmayacak mı, hem partiniz için, hem de Aksu meclisi için?
Milletvekili olduğunuz zaman ülkenin tüm sorunları ile ilgileniyorsunuz. Ben genel başkanımla konuşurken, neden milletvekili olmak istediğimi detaylarıyla ifade ettim. Bilindiği gibi uygulanmak istenen yanlış politikalarla bir nevi ülkemiz bölünmenin eşiğine gelmiş durumda. Bir taraftan da uygulanmak istenen yanlış politikalarla ilgili algı operasyonları yapılmaya çalışılıyor. Sürekli halkımızın içerisinde dolaşıyorum, halkımızla ve çiftçimizle konuşuyorum. Sorunlarını ve dertlerini dinliyorum. Bu insanlar her yıl bankalara borçlanıyorlar. Bu borçları ödemek için her yıl arsalarını, tarlalarını satmak zorunda kalıyorlar. Ülkenin ekonomisi de bundan farksız değil. Büyümeden bahsediliyor. Herkesin elinde kredi kartı, hesapsız şekilde para harcanıyor. AK Parti 2002 yılında iktidara geldiğinde 130 milyar dolar dış borç vardı. Şimdi ise 400 milyar dolar dış borcumuz mevcut. Biz borçla ve kredi ile büyüyoruz. Yani suni bir büyümemiz mevcut. Yunanistan da bir zamanlar bizim yaptığımızın aynısını yaptı. Hoyratça harcadı, bugün ise iflas etti. Dolaysıyla ekonomik anlamda baktığınız zamanda iç açıcı bir durumda değiliz. İşsizlerin içerinde yüzde 25 oranında üniversiteli mevcut. Vatandaşlar bana diyor, “Ülke elden gidiyor, sen kalkmış tapuyu alıp almadığımızdan bahsedersin. O yüzden bende kendime soruyorum, bu kadar karanlık tablo varken, Ahmet Yaşar burada çalışsa ne olur çalışmasa ne olur.

Yine soruma dönmek istiyorum, vekil adayı olmanız, Aksu meclisi ve partiniz için bir kayıp olur mu olmaz mı?
Bunu benim söylemem doğru olmaz, bunu ben söylersem, Ahmet Yaşar kendisini ön plana çıkarmış olacaktır. Bunu sizlerin, ilçe başkanımızın, belediye başkanımızın, oradaki meclis üyesi arkadaşlarımızın, değerlendirmesi gerekir.

Yola çıktınız, Allah mahcup etmesin. Arkanızda sağlam bir ekibiniz ile beraber teşkilatın olması gerekir. Teşkilata bakıldığı zamanda aktif olarak çalışan bir kadın kollarınız yok. Seçime çok az bir süre kaldı. Bunlarla ilgili hiçbir çalışma yok. Bununla ilgili fikirleriz neler? Ayrıca seçimlerde partinizin alacağı oy oranı ne olur. Bağımsız olarak adaylığını açıklayan Hasan Subaşı, “En az 60 ila 80 bin arası oy alırım” diyor. Bu anlamda sizce MHP’nin seçimlerde ki şansı nedir?
Evet, MHP’de şu an Aksu’da ve İl teşkilatımızda bir kadın kollarımız yok. Biz bir seçim sathındayız. Yani teşkilatlarımız kongrelerini gerçekleştiriyor. Kongreler biter bitmez, teşkilatlarımızda hızlı bir şekilde kadın kollarımız kurulacaktır. İl Başkan aday adaylarımızla konuşuyorum, hepsi de kadın teşkilatlarının şemalarını kafalarında kurmuş şekildeler. Kazanan yönetim hemen gerekli çalışmayı yapacaktır. Ondan sonra seçim çalışmaları başlayacak.

Gelelim diğer sorunuza, İl Başkanımız yaptığı bir açıklamada 14 tane milletvekilliğinin 14’ünede talip olduklarını ifade etmişti. MHP her zaman hedefini yüksek tutar. Yerel seçimlere bakıldığında meclis üyeliği anlamında aldığımız oy oranı 350 bin civarında. Bu oy ile şu anda 4 tane milletvekili çıkarmış durumdayız. Bu, 4 değil 5’te, 6’da olur. İyi çalışma iyi bir sıralama ile neden olmasın. Halkın tasvip ettiği kişilerle yola çıkılırsa neden olmasın. Herkes şampiyonluk için yola çıkıyor. Önemli olan yapılacak olan çalışma. Birçok ildeki mitinglere, çalışmalara katılıyorum. Heyecan çok yüksek. Bu heyecanı Antalya’da da görüyorum.

Peki, siz bu anlamda bir anket yaptırdınız mı?
Şahsım olarak her hangi bir anket yaptırmadım.

Peki, Ahmet Yaşar olarak siz kendinizi kaçıncı sırada görüyorsunuz? Bununla ilgili bir muhasebede bulundunuz mu?
Bu sorunuza şu şekilde cevap vereyim. Aksu Belediye Meclis üyeliği, Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği ve Türkiye Belediyeler Birliği Meclis üyeliğinden istifa ettim. Baktığınız zaman, özellikle Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği çok önemli. Aksu Meclis üyeliği de öyle, grup sözcüsü olmamdan dolayı ama Büyükşehir Meclis üyeliği daha farklı. Antalya’nın yerel parlamentosu niteliğinde. Şimdi böyle bir görevi bırakıyorum. Eğer ben kendimi yeterli görmezsem, inanmazsam, yani seçilecek yerde olacağıma inanmamış olsaydım istifa etmezdim. O nedenle çok iyi bir sıralama içerisinde olacağıma inanıyorum. Bir rakam vermem doğru olmaz. Genel merkezdekilerin yerine karar vermiş olurum. Bu da hiç doğru olmaz.

Milletvekili olduğunuz zaman Aksu ve Antalya için ilk çalışmalarınız neler olacak?
Aksu’nun en önemli sorunu mülkiyet, ikinci sorunu, burada su abonesi ve elektrik abonesi olmayan evler var. Bu çok basit, bir kanunla bu sorun çözülebilir bu kanunu oluşturacak kişiler buranın milletvekilleri. Bunu belediye başkanı Halil Şahin’e söyledim, soru önergesi olarak da yazdım verdim. Bu konuda ne yapıyorsunuz? Dedim. Bana TEDAŞ’ın ve ASAT’ın sıraladığı listeyi verdi. Ben çok cahilim sanki ASAT’ın plan bütçe komisyonu meclis üyesiyim bunları bilmiyorum sanki. Bu bir kanun değişikliği, Antalya’nın milletvekillerini çağırıp toplayıp görüşeceksin. Sorunu çözeceksin.

Peki, bu kadar basit ise şimdiye kadar neden yapılmamış sizce?
Mesele buraya gelip bunları görebilmek. Mutlaka ülkenin sorunlarıyla ilgileniyorlardır bunu kabul ediyorum ama ülkenin genel sorunlarıyla ilgileneceğim diye ilçenin, ilin sorunlarıyla ilgilenmemek olmaz. Bu halkın arasından gelmiyorsan, bu halkın arasında dolaşmıyorsan, sorunlarını dinlemiyorsan o insanların ne kadar mağdur olduğunu görmüyorsan o zaman senin için önemli değildir olacağı bu.

Aday adayı olmak için Ankara’ya genel merkeze gittiniz. İstifa etmenize izin verildi. Siz meclis üyeliği için ekip olarak yola çıktınız teşkilatla. Bu kararı verirken kendi meclis üyesi ve ilçe başkanınızla bu konuda bilgi alış verişinde bulundunuz mu?
Meclis üyesi olduğum andan itibaren milletvekilliğine aday olacağımı başkan ve üyeler biliyordu ve seçim bölgelerini dolaşırken bunu vatandaşlarla da paylaşmıştım. Ama bunun dışında ilçe ve il yönetimine bu konu bir şey sormadım. Seçilecek sırayı almadan istifa etme diye söylemlerde de bulunmuştu ilçe başkanı Kemal Kara ama ben il başkanı dâhil kimseye milletvekili adayı olacağım izin verir misiniz demedim. İstifa dilekçelerimi ilgili yerlere verdim.

Seçim sloganınız ne olacak bunu okurlarla paylaşmak ister misiniz?
Kısık seslerin çığlar düşen haykırışları olmak istiyorum.

Bir yola çıktınız yolunuz açık olsun diyoruz ve söyleşi için teşekkür ediyoruz. Aksu ve Antalyalı seçmene mesajlarınız nelerdir?
Hem Aksulu hem de Antalyalı hemşerilerimizden şunu istiyorum. Gücümüze güç katmalarını, kısık seslerin çığlar düşen haykırışları olmak istiyorum. Aksu ve Antalya seçmeninin desteklerini vereceklerini inanıyorum bu konuda çok fazla telefonlarını alıyorum, Ankara’da bende bunun sözünü onlara veriyorum. Evlerinde su ve elektrik abonesi olmayan insanlar, işte onlar seslerini duyuramayanlar, onların sesi olacağım.

Son Güncelleme: 17.02.2015 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.