Kumluca Belediyesi'nin konuğu İstihbarat Dairesi eski Başkanı Orakoğlu

- EMNİYET Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu, Kumluca Belediyesi'nin ayın söyleşisi etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

27 Şubat 2016 Cumartesi 14:49
Kumluca Belediyesi'nin konuğu İstihbarat Dairesi eski Başkanı Orakoğlu

Kumluca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ayın söyleşisi programının konuğu Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu oldu. Belediye konferans salonundaki söyleşiye Kaymakam Polat Kara ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da katıldı. 'Türkiye'nin modernleşmesi ve Suriye meselesi' üzerine konuşan Bülent Orakoğlu, Türkiye'de 1960, 1970 ve 1980 darbelerinin yanında 1997 yılındaki 28 Şubat süreciyle de bir darbe yaşandığını savundu. 28 Şubat sürecinin Susurluk ile başladığını aktaran Orakoğlu, 28 Şubat'ın açık bir darbe olmasına rağmen bunu sulandırmak isteyen bir takım unsurlar olduğunu kaydetti.


'DARBE SÜREÇLERİNDE MİLLETLE DEVLETİN ARASI AÇILDI'


28 Şubat sürecinin Türkiye'yi hem ekonomik hem de manevi anlamda ciddi sıkıntılara soktuğunu vurgulayan Orakoğlu, "Türkiye'de darbe süreçleriyle milletle devletin arası hep açıldı. Bundan hep zararlı çıkan da ülke oldu, millet oldu. Türkiye'de yaşanan darbelerin arkasında her zaman Amerika ve İsrail vardı. 28 Şubat sürecinde de böyleydi. Şimdi bakıyoruz, günümüzdeki terörün arkasında da aynı ülkeler var. Yani darbeyle yapamadıklarını, gerektiğinde terörle yapmaya çalışıyorlar" dedi.


'CENEVRE GÖRÜŞMELERİ ALDATMACA'


Suriye meselesinde ise emperyalist güçler tarafından Türkiye üzerine oyunlar oynanmak istendiğini belirten Orakoğlu, yapılan işin sadece Suriye'nin parçalanması değil, otorite boşluğundan yararlanan bazı terör örgütleri marifetiyle Türkiye'nin de savaşın içine çekilmek istenmesi olduğunu aktardı. Suriye ile ilgili Cenevre görüşmelerinin yeniden başlayacağıyla ilgili söylemlerin de aldatmaca olduğuna işaret eden Orakoğlu, şöyle dedi:


"Maalesef kendi halkını katleden, kendi vatandaşlarına kimyasal silah kullanacak kadar canileşen bir Suriye devleti ile karşı karşıyayız. Burada Türkiye devletinin masum Suriye halkına yaptığı insanlık yardımını tarih asla unutmayacaktır. Ne Rusya, ne de Amerika'nın derdi Suriye'de barışın sağlanması değildir. Bilakis burada yuvalanan bir takım terör örgütlerine destek vermektedirler. Ancak biz bugün Suriye'nin durumuna, Irak'ın durumuna düşmemek için millet olarak birbirimize sıkıca kenetlenmek ve devletimize sahip çıkmak zorundayız."


Orakoğlu, söyleşinin sonunda dinleyicilerden gelen soruları cevapladı. Kaymakam Polat Kara ve Başkan Hüsamettin Çetinkaya, Orakoğlu'na hediye verdi.
 

Son Güncelleme: 27.02.2016 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.