‘Hizmet için AK Parti’ dedi

Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Hakkı Coşgun, AK Parti Aksu Belediye Başkan Aday Adayı. 2002 yılında AK Parti teşkilat üyesi olarak siyasi hayata atılan Coşgun, üç dönemlik muhtarlık görevinde kendisini siyasete hazırladığını dile getirdi. Coşgun, görev verilmesi halinde Aksu için gece gündüz demeden 24 saat çalışacağını, aday gösterilmese bile AK Parti’nin seçimi kazanması için elinden geleni yapacağını söyledi

06 Kasım 2013 Çarşamba 13:29
‘Hizmet için AK Parti’ dedi
Aksu’da doğmuş büyümüş ve siyaset yapmış biri olarak Aksu’nun yenilenmeye ve gerçek bir ilçe haline gelmeye ihtiyacı olduğunu belirten AK Parti Aksu Belediye Başkan Aday Adayı Hakkı Coşgun, bunun yanı sıra imar sorununu bir an önce çözerek vatandaşların konut yapmalarının önünü açmak istediğine dikkat çekti. Aksu Belediye Başkan Aday Adayı ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Coşgun ile birlikte bu hafta siyaseti, Aksu’yu ve Aksu’nun sorunlarını konuştuk. Söyleşimize de Coşgun’a hayırlı olsun dileklerimizle başlamak istiyoruz.

Neden AK Parti?

Benim daha önce hiçbir siyasi parti üyeliğim olmadı. 2002 yılında AK Parti kurucu üyeliğinde yer aldım. Benim partim AK Parti ve ben bu partide dürüst, ilkeli siyaset yapıldığını görüyorum. Sonuna kadar da partimin bayrağını taşımaya talibim. Kardeşim 2002 yılında Pınarlı teşkilat başkanlığı yaptı. Siyaset içerisinde uzun süredir yer aldığım için AK Parti’den aday adaylığımı açıklamaya karar verdim ve açıkladım.

2002 yılından bu yana AK Parti’nin içerisinde olduğunuzu söylüyorsunuz. Üç dönemdir muhtarlık vazifesini yerine getiriyorsunuz. Peki Belediye Başkanlığı için neden aday adayı oldunuz?

Belediye Başkan Aday Adayı olmamın sebebi, Aksu yeni bir ilçe. Bu ilçenin daha fazla ilerlemesi ve güzel hizmetleri getirebilmek adına aday adayı oldum. Eksiklerimiz çok. Bu eksiklerin de sadece AK Parti yönetimi ile çözüleceği inancındayım. Çok ciddi sıkıntılarımız var. Muhtarlığımın her döneminde sorunların çözümü adına çok fazla imza topladım. Ama hiçbiri bir fayda sağlamadı. Sorunların ivedilikle çözümü için bu yola çıktık. Ayrıca Aksu AK Parti döneminde yerel yönetimin çözmesi gereken yer sorununu çözecek ve Hastanesine de kavuşacaktır.

Hastane dediniz de mevcut başkanın sürekli bir sitemi var. “Bana yer göstersinler, ben hastaneyi yapayım” diye. Siz AK Partide siyaset yapmak isteyen biri olarak bu söyleme ne diyeceksiniz?
Tamam böyle söyleniyor ama asıl yer konusunu aşacak olan belediyenin kendisidir. İmarını yapıp, hastane yeri ayıracak olan Aksu Belediyesi’dir. Belediyelerin görevi, kamu binası yapmak değil, imar çalışması yaparak ilgili yerlere iletmektir. Biz göreve geldiğimiz zaman bunların tamamı çözüme kavuşacaktır. Bundan herkes emin olsun.
Diyelim ki, AK Parti’den aday oldunuz ve belediye başkanı seçildiniz. Aksu’da pek çok çalışmanın içerisine gireceksiniz mutlaka. İlk çalışmalarınız neler olacaktır?
Nasip olurda biz bu göreve gelirsek, öncelikli çalışmamız imar sorununu çözmek olacak. İmar sorunları çözülmeden diğer sorunları çözmeniz çok zor gözüküyor. Mevcut imar ile birlikte tarım imarının da aynı anda yapılması sonucu, ilçemiz hem ticarete, hem de kentleşmeye doğru hızla yol alır. 2B ile ilgili sıkıntılarımızda ortadan kalktı. Vatandaşlarımızın çoğu 2B ödemelerini yapmaya başladı. İmar çözüldükten sonra da hastane çalışmamızı yapacağız.

2B konusuna değinmişken şunu sormak istiyoruz. Bazı muhalif çevreler 2B fiyatlarının yüksek olduğunu, alım güçlüğü yaşandığı ve bunun sonucunda da AK Parti’nin 2B den dolayı oy kaybedeceğini dile getiriyorlar. 2B arazisi sahibi olarak bu konuda ki düşünceleriniz nedir?
2B alanına sahip olan bir muhtar olarak Ankara ile çok görüşmelerimiz oldu. Tamam çok az bir bölgemizde fiyatlar yüksek belirlenmiş olabilir. Ama genel olarak fiyatlar uygundur. Fiyatı yüksek olan bölgelerde arazinin güzelliği ve yola yakınlığı unutulmamalıdır. Beş yıl boyunca altı ayda bir ödeme yapılacak. Dört dörtlük kimseyi memnun etmek tabi ki çok kolay bir durum değil. Halkımızın yüzde sekseni bu durumdan memnun. Peşin olarak tapusunu alanlarda çoğunlukta. 2B’de AK Parti’ye dua ediyorlar. Çünkü insanlar tapusunu alacak ve yıllarca endişe içinde yaşayan halkımız, bu sorunun çözülmesi ile birlikte rahat bir nefes aldıklarını söylüyor.

Tecrübeli bir muhtar olarak Aksu’nun başka ne gibi sorunları vardır? İlçeyi değerlendirirsek nasıl bir tablo ortaya çıkıyor?
Aksu’nun merkezinde sıkıntı var. Yanlış imarlaşma yüzünden hoş olmayan görüntüler var ilçemizde. Aksu şu an Çakırlar bölgesi ile yarışmakta. Çünkü buraya insanlar yemek yemeye geliyorlar. İçinde yaşayan kişiler olarak bu ilçenin çok daha modernleşmesi gerektiğini görüyorum. Temiz, hijyenik ve güzel bir Aksu olması hepimizi onurlandırır. Meydanımız yok, halkın yararlanacağı piknik alanlarımız yok, spor alanları yok. Bunun yanı sıra ormanlarımız var ama bunun işlenmesi gerekiyor. İlçe olamadık daha bir türlü. Ama bunların hepsini AK Parti olarak biz başaracağız. Bir tane bile kapalı pazar yerimiz yok. Bu çok büyük bir ayıp. Aksu için hastane yerini çözemedik. Bari bir pazar yerini çözebilseydik ilçe olarak.

Üç dönemdir muhtarsınız. Belediyeler genelde muhtarlarla koordineli olarak çalışırlar. Siz Aksu Belediyesi ile koordineli çalışabildiniz mi? İhtiyaçlarınıza ne derece cevap verebildi Aksu Belediyesi?
Son beş yıldır burası ilçe belediyesi oldu. Beş yıldır ben Aksu Belediye Başkanı’nın telefonuna daha ulaşamadım. Bir defa belediyede görüşme şansım oldu. Benim kardeşim orada meclis üyesi idi. Mahallemde yapılması gereken yollarla ilgili birkaç küçük çalışmayı başkan yardımcısı Hasan Çetin ile görüştüm. Ama hala beklemedeyiz. Yaptıramadık çünkü. Taleplerimize cevap vermediler. Zaten iletişim kurmak imkansız.

Peki bunu halka nasıl anlatıyorsunuz?
Halk tabi ki her sorunda bize geliyor. Belediyenin yapması, tamamlaması gereken işler eksik kaldığı zaman, muhtar olarak bizlerde zor durumda kalıyoruz haliyle. Sonuçta bizim elimizde alet ve malzeme olmadığı için çaresiz kalıyoruz açıkçası.

Belediye başkanının belediye binasını hastaneye vermek istemesi konusunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Tamamen popülist bir yaklaşım. Böyle bir şeyin olması imkansız. Öncelik sağlık hizmeti olduğu için, Emniyet binasının yeri hastane yapımı için verilebilirdi. İlerleyen dönemde emniyet binası içinde yer tayin edilerek emniyet binası yapılabilirdi. O yüzden bu tür yaklaşımları siyasi rant ve popülist buluyorum. Madem önce insana yatırım, o zaman emniyet binası değil de hastane yapsaydı. O zaman gerçekçi olduğunu anlardık. Hem belediye sarayı yapacağına hastane binası yapsaydı madem. Şimdi kalkmış belediye binasını yıkın, hastane yapın diyorlar. Böyle popülist yaklaşımlarla ancak kendilerini kandırabilirler.

Biz uzun zamandır gazetemizde hayalimdeki başkan diye bir projeyi uygulamaktayız ve insanlar hiçbir yerde mevcut belediye başkanını göremediklerini dile getiriyorlar. Siz başkan olduğunuz zaman Aksulu vatandaşlarınızla sık sık görüşebilmek için neler yapacaksınız?
Belediye başkanı seçilirsem, vatandaşlarla mevlit, düğün, nişan, taziye ve ziyaretler ile halktan kaçmadan 24 saat açık olacak telefonlarımızla başkanlık yapacağımızdan halkımız adı gibi emin olsun. Sürekli halkın içinde olacağız, bunun yanı sıra belediyedeki işlerimizi de yapacağız. Aksu halkı ile bu tür sosyal faaliyetlerde sık sık bir araya gelme şansımız olacak. Biz bu şansı iyi değerlendireceğiz. Üç dönemdir muhtarım. 24 saat telefonum açık ve hiçbir zamanda telefon numaram değişmemiştir. Vatandaşlarımız istediği saatte bana ulaşabilmektedirler. Aynı geleneği başkan olursam da sürdüreceğim.

AK Parti yönetimi ile problemlerin çözüleceğini söylüyorsunuz. Bunun için ilk adımınız ne olacak?
Kamu kurum ve kuruluşlarını çalıştırmak lazım. Başbakanımın yıllar önce 2002’de Antalya mitingde söylediği söz beni çok etkilemişti. Elimizde ne kadar alet varsa, çalıştıracağız. Kenara bırakmayacağız, atıl duruma terk etmeyeceğiz. Araçları çalışmaya yönlendireceğiz demişti. Aynı düşünce ve zihniyette olduğumuz için çalışıp iş üreteceğiz. Göreve geldiğimiz zaman araçları çürümeye bırakmayacağız.

AK Parti iktidarının çılgın projeleri var. Sizin de çılgın projeleriniz var mı?
Aksu’da modern binalar, denize açık yollar, kültür merkezi ve turizmde başarılı çalışmalarla Aksu’yu baştan aşağı değiştirecek projelerimiz var. Bunlar mevcut projelerimiz. Elbette Aksu için çılgın projelerimiz de var. Zamanı gelince de çılgın projelerimizi de açıklayacağız.

Doğa, tarih ve deniz turizminin bir arada olduğu Aksu bölgesinde sadece deniz turizmine odaklanılmış durumda. Sizin doğa ve tarih turizmi ile ilgili çalışmalarınız var mı?
Öncelikli hedefimiz, EXPO 2016’yı alnımızın akıyla başarabilmektir. Bu tarih gelmeden Aksu’yu elden geçirmek ve turizm için doğru çalışmalar yapma hedefindeyiz.

Son olarak İlçe Teşkilatı ve vatandaşlara mesajınız nedir?

Bu bir yarış ve görev bize verildiği takdirde göreve hazırız. Adaylık verilmezse de şahsım olarak yine AK Parti için çalışacağımı üzerine basa basa belirtmek isterim. Hangi arkadaşımız aday olursa, onun yanında olurum. Adaylık verilmedi diye asla darılmam, gücenmem. Hangi arkadaşıma verilirse onun için çalışırım. Genel merkezin vereceği karara saygımız sonsuzdur. Bu duygu ve düşünceler içerisinde bütün aday adayı arkadaşlarıma da başarılar dilerim.
 

Son Güncelleme: 06.11.2013 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.