Hayal bile edemezdik

Bu sayıdaki söyleşimizin konuğu olan AK Parti Aksu Kadın Kolları Başkanı ve Ziraat Mühendisi Saide Karataş, “4-5 yıl önce hayal bile edemeyeceğimiz gelişmeler yaşıyoruz. İyi niyetli olan herkes bunu açık yüreklilikle ifade etmektedir” dedi.

15 Şubat 2016 Pazartesi 18:05
Hayal bile edemezdik



DEĞİŞİM RÜZGARI
Aksu büyük bir değişim rüzgarını yakalamış durumda. Gazetemizin bugünkü sayısındaki haberimizden de okuyacağınız gibi, nüfusumuz 7 yılda yüzde 20 artış gösterdi. Ulaşım ve yatırım projelerinde göz kamaştıran sonuçlar alıyoruz. Bütün bu gelişmeler toplumda da yansımasını buluyor. İlçenin sosyo-kültürel yapısı da radikal değişimlerin eşiğinde bulunuyor. Kadınlar artık, politikanın ve ekonomik faaliyetlerin içinde çok daha fazla görev alıyorlar.

KADININ YÜKSELİŞİ
İş dünyasını şemsiyesi altında toplayan AKGİAD’a bir göz atın… Yönetim kurulundan üyelerine kadar, kadın girişimcilerin varlığını rahatlıkla görebilirsiniz. İlçemizdeki siyaset dünyasına baktığımızda da, yine kadınları ön saflarda görmeye başlıyoruz. İstisnasız her partide durum böyle. Aksu’nun kadınları artık çok daha aktif. Bu hafta onlardan birini köşemize konuk ediyoruz. AK Parti Aksu İlçe Kadın Kolları Başkanı Saide Karataş, sorularımızı yanıtladı.



-AK Parti Aksu Kadın Kolları Başkanlığı görevini üstlendiğiniz günle bugünkü Aksu’yu kıyasladığınızda, iki fotoğraf arasında ne gibi farklılıklar görüyorsunuz?

-Yaşanan gelişmelerden dolayı, Aksu adına çok heyecan duyuyorum. Sadece Aksulular değil, Antalyalılar da ilçemizdeki gelişmeden mutluluk duyuyor. Ulaşım adına, Expo adına ve yaşanan diğer gelişmeler adına, gördüğümüz fotoğrafı sevindirici bulduğumu ifade etmek isterim. Özellikle Expo’nun getireceği avantajların, ilçemize çok büyük kazanımlar sağlayacağı inancındayım. Aksu Çayı Islah Projesi ve turizm yollarının açılması, ilçemizin görünümünü olduğu kadar, alt yapısını ve ekonomisini de çok ilerilere taşıyacaktır.

-Aksu’dan bir yıl kadar uzak kalanlar, son gördükleri fotoğrafı çok değişmiş buluyorlar...

-Gerçekten çok haklısınız. 4-5 yıl önce hayal bile edemeyeceğimiz gelişmeler yaşıyoruz. İyi niyetli olan herkes bunu açık yüreklilikle ifade etmektedir. Aksu neredeydi ve nereye geldi? Bunun hakkını teslim etmek durumundayız. Çocuklarımızın geleceğini düşünüyorsak, Aksu için güzel şeyler hayal ediyorsak, gerçekleştirilen yatırımlardan gurur duymalıyız. Elbette Aksumuz çok daha güzel şeyleri hak ediyor. Bizler işte bu hizmetlerin sırasıyla, birer birer hayata geçirilmesi için bir mücadelenin içine girdik. Aksu’nun kadınları, bu zorlu çalışmada elini taşın altına koymuştur ve “Biz de varız” demesini bilmiştir. Haftanın her günü dolaştığımız mahallelerde, kadınlarımız ve genç kızlarımızın yüzlerinde o ifadeyi çok net görüyorum. İçtenlikle gülümsemeleri ve evlerinde ağırlamaları ile bunu dile getiriyorlar.

-Mahalle ziyaretlerinizdeki izlenimlerinize sıra geldi sanırım. Biraz da ondan söz eder misiniz?

-İnanır mısınız, bizlere söyledikleri sözlerin başında en çok, “Aksu ne hızlı gelişiyor, ne güzel değişiyor” kelimeleri geliyor. Onlardan aldığımız sıcak tebessümler bize yeni enerjiler katıyor. Emin olun, bundan 4-5 yıl önce insanlara “Aksu’ya tramvay gelecek” deseydiniz, size kimse inanmazdı ve yüzünüze tuhaf tuhaf bakarlardı. Oysa şimdi, tramvay ve Expo’yu bile yetersiz buluyoruz. Daha çok yatırım istiyoruz. Okullar bölgesindeki hastane konusunda olağanüstü gelişmeler yaşıyoruz. Aksu’nun sağlık problemini kökten çözüme kavuşturacak hamleler gerçekleştiriyoruz. Kent meydanı projesinin heyecanlandırmadığı bir Aksuluyu görmedim bugüne kadar. İlçemize yakışacak, Aksu’yu modern bir görünüme kavuşturacak bir proje sunulacak halkımızın önüne. Bu proje sadece yeni Hükümet Konağı’nı hayata geçirmekle kalmayacak, esnafımız da daha çağdaş bir ortamda ticaret yapma olanağı bulacak. Vatandaşlarımız, tıpkı Antalya’nın diğer merkez ilçelerinde olduğu gibi modern alışveriş merkezlerinde dolaşmanın mutluluğunu yaşayacak. Yeni kent meydanı; oto parkıyla, restoranlarıyla, ticaret merkezleriyle, camisiyle ve bankalarıyla Aksu’nun vitrini olacak. Bu cazibe merkezi, Antalya merkezinde yaşayanlar için de bir çekim alanı oluşturacak.



-Yeni gelişmeler, Aksulu ailelerin yaşamına ne gibi kolaylıklar sağlayacak?

-Tramvay hattının raylarının Aksu merkezine ulaşmasını, umarım bütün vatandaşlarımız görmüşlerdir. Bu projenin, bu yıl içinde tamamlanıp hizmete gireceğini hepimiz biliyoruz. Yaz aylarındaki Aksu fotoğrafını gözünüzün önüne getirin lütfen… İlçenin girişindeki yerleri, yeni haliyle hayal edin. Ne büyük bir değişim yaşanacağını kolaylıkla anlarsınız o zaman. İlçe merkezindeki esnafımızla, diğer merkez ilçeler arasındaki mesafe 15-20 dakikaya inecek. İnsanlar Kepez’den tramvaya binerek, Aksu’ya köfte yemeye gelecekler. Aynı şekilde, Aksulu vatandaşlarımız da Antalya kent merkezine artık çok daha kolay ve çok daha hızlı ulaşabilecekler. Ulaşım alt yapısındaki bu köklü değişimin, Aksu’nun kent yaşamında devrim etkisi yapacağını umuyorum.



-Aksu’nun estetik görünümü de radikal bir değişine uğrayacak gibi görünüyor…

-Çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları ile Aksu bence, görsel anlamda da şaha kalkıyor. Ben öyle görüyorum. Kent meydanındaki çalışmalar tamamlandığında muhteşem bir tablo ortaya çıkacak. Dikkatlerden kaçan bir nokta daha var. İnsanlarımız artık Aksu’da bir şeylerin yapılabileceğini fark ettiler. Aksululara özgüven geldi. “Biz bu işi yaparız, biz başarırız” duygusu yerleşti. “Aksu’dan bir şey olmaz” zihniyeti yıkıldı. Kadınlarımız ve gençlerimiz bunu hissettiler. İlçemizin geleceği olan gençlerimizin, gelecekte çok daha büyük projelere imza atacaklarına inanıyorum. Aksu’nun geleceğinden çok umutluyum. Yatırım hızının bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum.

-Farklı kesimlerden “Pembe tablo çiziliyor” şeklinde eleştiriler de geliyor…

-Bizim pembe tablo çizmeye ihtiyacımız yok ki. Tablo zaten ortada ve her geçen gün daha da gelişiyor ve güzelleşiyor. Yatırımlar ve projeler ortada. Kimseden gizli bir iş yapılmıyor. Geçen yılki Aksu ile bu yılki Aksu’yu karşılaştıranlar ve 2017’nin fotoğrafını gözlerinin önüne getirenler zaten her şeyi rahatlıkla görüyor. O şekilde konuşanları ben biraz karamsar buluyorum. Aksu’ya karamsarlığın yakışmadığı kanaatindeyim. Bizler geleceğe umutla bakıyoruz. Çocuklarımızın yarınları için çalışıyoruz. Aksu’da yaşayan herkesin mutlu ve çağdaş bir geleceğe kavuşması için yola koyulduk. Kesin olarak ifade edeyim; bizlerin bugün taş üstüne koyduğu her taş, Aksu’nun yarınları için çok daha büyük kazanımların da yolunu açıyor.

-Bir ziraat mühendisi olarak fotoğrafa baktığınızda, nasıl bir beklenti içindesiniz.

-Yemyeşil bir Aksu hayal ediyorum. Kentleşmesini tamamlamış, problemlerini çözmüş, insanları mutlu ve huzurlu bir kent düşlüyorum. Bunu el birliği ile gerçekleştireceğiz. Onun, bunun, şunun başarısı değil, hepimizin başarısı olacak. Yeter ki umutsuz olmayalım. Aksu’da yaşayanların çalışkanlığına, dürüstlüğüne ve ülke sevgisine yürekten inanalım. Bence gerisi çok kolay olur. Yayın organlarından okuyoruz, Antalya’nın ve çevre illerin iş adamları görüşmeler yapmak için ilçemize artık daha sık ziyaretler yapıyorlar. Ben Aksu’nun Expo tarafına doğru da büyük bir gelişme göstereceğini düşünüyorum. Bu güzergah, sağlı sollu büyük bir gelişme gösterecek. Bir ziraat mühendisi ve bir çiftçi olarak, Aksu’da salça ve meyve suyu fabrikaları kurulabileceği düşüncesindeyim. Bu fabrikalar ilçemizde neden olmasın? Bunlar ileride gerçekleşebilir. Çünkü tarımsal alt yapımız buna çok uygun ve insanlarımızın girişimci ruhu da bu yatırımlara elverişlidir. Aksu’nun üreticisi artık çok daha bilinçli. Eskisi gibi, zirai ilaç kalıntısını ürünlerde göremezsiniz. Ürünlerimizin birinci kalite olduğunu gururla belirtmek isterim. Bizim üreticimiz, önümüzdeki yıllarda fabrikaları da birer birer kuracaktır.

-Sayın Karataş, bu güzel söyleşi için çok teşekkür ederim. Son olarak Aksulu kadınlara iletmek istediğiniz bir mesajınız olacak mı?

-Her şeyden önce, ilçemizin 35 mahallesindeki tüm kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Hem parti çalışmaları için hem de diğer sosyal faaliyetlerimiz için gittiğimiz evlerde, hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm kadınlarımız bizleri en güzel şekilde misafir ettiler. Kendi evimizdeymişiz gibi rahat olduk. Aksu’nun geleceğine ilişkin projelerimizi onlarla paylaştık. Mevcut yatırımları anlattık. Bizleri büyük bir dikkatle dinlediler ve çok yerinde önerilerde bulundular. Onlardan gelen öneriler, ilçe yönetimimiz tarafından ilgili kurumlara bildiriliyor. Ben Aksu’nun kadınlarını çok bilinçli buluyorum. İlçemizin iyiliğine ve hayrına olacak bütün çalışmalar karşısında heyecan duyuyorlar. Çocuklarının daha çağdaş, daha huzurlu bir kentte yetişmesini istiyorlar. Bu hepimizin arzusu. Kendilerine, gazeteniz aracılığı ile, AK Parti Aksu İlçe Kadın Kolları adına çok teşekkür ediyorum.





Son Güncelleme: 15.02.2016 18:40
Anahtar Kelimeler:
Hilal KaraSaide Karataş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seray Alp 2016-02-15 19:58:08

Antalya da En geri kalan olup şuan ise Aksu nun büyümesi; için gerekli zorluğa ragmen AkParti ve çalışan BAŞKANLARIMIZIN hızıyla gelişip projeler sürdürmesi" Aksu halkına her alanda"sosyal alanda olsun;güç verip memnun ettiğinin ifadesini görüyoruz..