Başkan Şahin’le 4 aylık bir değerlendirme

“Aksu sıfırdan bir şehir olacak” hayaliyle yola çıkıldı. Buranın tek kurtuluşu var denildi o da iktidarın, Büyükşehir’in ve İlçe Belediyesi’nin ortak bir noktada buluşmasıydı. Ve hayalleri gerçek oldu, aynı partili yönetim, seçimlerde iş başına gelince eli kolu açık bir şekilde dört aylık kısa bir zamanda yıllarca birikmiş ve sorun yumağı haline gelmiş Aksu’yu nakış nakış işleme konusunda çok iddalı olduklarını dile getirmekteler. Karanlık sokak Aksu’dan, aydınlık bir şehir doğacak diye yola çıkan ekip bakalım 4 aylık bilançosunu nasıl değerlendirdi?

19 Ağustos 2014 Salı 13:06
Başkan Şahin’le 4 aylık bir değerlendirme
Seçimin ardından dört ayı geride bırakan yeni yönetim, Aksu için neler yaptı, hangi çalışmaların temellerini attı?
Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ve Aksu’nun 4 aylık bilançosunu Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin siz Aksu gazetesi okurları için paylaştı.


Söyleşimize Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile başlamak istiyoruz. Bu seçimi değerlendirdiğiniz zaman sizce ortaya nasıl bir tablo çıkıyor?
Bu seçim bütün Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir tarafa bırakan, eski tip Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden kendini tamamen ayıran bir seçim. Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye’de bir milat oldu. Bu seçim halkın seçtiği ve direkt halka sorumluluğu olan bir seçim oldu.

Halkın iradesi ile bir seçim gerçekleşti. Aksu’da alınan sonuçlar var, yüzde 48 Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 46 çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu ve yine Selahattin Demirtaş’ın aldığı yüzde 6’lık oy oranlarına sahipler. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu seçim de alınan sonuç bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Aksu halkı istikrardan yana tercihini kullanmıştır. Belediye olarak 4 ay boyunca halkın yanında olduğumuzun göstergesidir. Bu seçimde Mart seçimlerine göre yüzde 16’lık bir artış görünüyor. Bizler belediye olarak ekibimizle doğru yolda olduğumuzu görüyoruz. Tabi ki bu oy oranı tamamen belediye çalışmalarına ait değil ama halk ve iktidar birlikte hareket ettiğimizi gösteriyor, hedefimiz yüzde elliyi geçmekti bundan sonraki seçimlerde bunu başarabiliriz diye düşünüyoruz.


Aksu’da mahalleler bazında oy oranlarına baktığımız zaman Aksu tipik bir Türkiye haritası olarak karşımıza çıkıyor. Yurt genelinde iç kesimlerde ve Doğu Anadolu’nun büyük bir bölümü ve Güneydoğunun bir bölümün de AK Partinin üstünlüğü mevcut, oysa kıyı kesimlerde çatı adayın üstünlüğü gözleniyor, aynı durum Aksu için geçerli. Aksu’da iç kesimler AK Parti adayına, sahil kesimlerde ise daha çok çatı adayına oy çoğunluğunun olduğunu görüyoruz. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sahilde Kundu, Kumköy, Kemerağzı, Karaçalı, Kumköy’de oy oranımız iki katına çıkmış durumda, yine aynı şekilde Kundu’da oy oranı iki katını geçti. Kemerağzı’nda yine durum aynı Karaçalı’da mevcut oyun iki katını yakaladık. Diğer bölgelerde de hizmetin en zayıf gittiği yer karamanda yerimizde saymışız.

Oy oranlarının artmasını neye bağlıyorsunuz?
Çalışmalarımız mevcut oy oranımızın artmasında bir nebze de olsa etken. Ayrıca, Başbakanımızın sevilmesi ve istikrarın korunması açısından önemli olduğu düşüncesinde olan halkımızın tercihidir, seçimidir. Halkımıza teşekkür ediyoruz.

Belediyenin 4 aylık bilançosunu değerlendirmek isterseniz nasıl bir sonuç ortaya çıkar?
Ana hatlarıyla anlatayım. Belediyenin gücünün doğru kullanılması, Aksu’da yıllardır imar probleminin çözülüp inşaat sektörünün önünü açması gerekiyor. Bu sektörün önünü açtığımız vakit Aksu’nun planlamasını yapmamız lazım. Bu planlama sürecinde çok sıkıntılı yerler var, Altıntaş gibi, bunun yanında sıkıntıları daha az olan yerler var. Barbaros Mahallesi gibi. Biz hem çok sıkıntılı yerlere hem de az sorunlu yerlere hizmet götürmeye başladık. Bu konuda koordineli çalışarak hizmet ürettiğimizi düşünüyorum. Köy yerleşim yerlerinin imarı ile ilgili de bayağı yol aldık, inşallah yılbaşına kadar köylerin imar işi çözülecek ve inşallah köylerde evler yapılacak.

Hastane, hükümet konağı, kültür merkezi, dere ıslahı gibi sorunların çözüm önerileri oluşturulmuş durumda.
Ayrıca şu an çok kötü vaziyette, iş üretemez hale gelmiş belediyenin fen işleri ve temizlik işleri alanları birbirinden ayrılarak, birim müdür yerleri ve personelin çalışma alanları ile olması gereken bir kurum haline gelecek. Bunun için seracılık yolundaki 8 dönüm yerin tahsisini gerçekleştirdik, bu birimler bu alana taşınacak ve çalışmalarını daha kaliteli koşullarda yürütecek. Aksu’ya kaliteli hizmet vereceklerdir. Ayrıca bu yerin altı düğün salonu, üstü kültür merkezi olacak. Mahallelerde ne eksikler varsa bunlar imkânlar doğrultusunda tamamlanıyor. Bunun yanında büyükşehir belediyesinden destek alıyoruz, bakanlıklardan destekler istiyoruz, nerede sıkıntı çekiliyorsa o konu ile ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor kendilerine sunuluyor. Söz verdiğimiz gibi laf değil, iş üreten bir belediyeyiz.

Hayırseverlerimizin yardımlarını inkâr etmiyoruz, kim ne yapıyorsa ne tür katkıları oluyorsa bunu belediye olarak biz yaptık demiyoruz, hizmet hırsızlığı yapmıyoruz, yapan kişinin adını söylüyoruz ve onlara minnettarlığımızı dile getiriyoruz.

İmarın önü açılmadan elle tutulur bir şeyin yapılamayacağını dile getiriyorsunuz, buna bağlı olarak yılbaşında köylerin imar sorunlarının çözüleceğini söylüyorsunuz, köylerde inşaat yapımına başlanacağını dile getiriyorsunuz. Aksu malum köylerle sınırlı değil Aksu’nun Pınarlı Mahallesi var, yerleşim alanı en fazla olan yerlerden bir tanesi, yine Altıntaş Mahallesi var, buraların imar sorunlarının çözümü ne zaman olacak bununla ilgili yaptığınız çalışmalar hangi aşamada?
Pınarlı tarafını düşünelim, Çamköy ve sağ kısmında hemen imar yapılabilecek olduğunu biliyoruz, Cihadiye’ de hazine arazisi var, milli emlak bize devir yapacak bizde içindeki kullanıcısına vereceğiz, bunlar zaman alıyor, köylerin imarı yılbaşına kadar bitirilmeye çalışılacak. Büyükşehir’in meclisi yılbaşına kadar biteceğini söylüyor, Altıntaş’ da ekip sürekli çalışıyor. Sorunlar hemen anında çözülemiyor, aşama aşama yol alabiliyoruz. Köyler Aksu’nun bel kemiği, köylerin imarı önceliğimiz köydeki vatandaş serasının yanında inşaatını yapması gerekir ki tarımı güçlendirelim.

Halk arasında şöyle bir düşünce var hükümet AK Parti, Büyükşehir ve Aksu Belediyeleri de AK Parti olduğuna göre işler daha hızlı yürümeli, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Seçimlerden önce adaylığımız döneminde de çok kere dile getirdik bu durumu. Aksu’da ciddi anlamda hizmet üretilecekse hepsinin birbiri ile bağlantılı olması gerekir dedik. Bütün bunlar hizmet üretme konusunda önemli, diğer taraftan ekibinde çalışkan olması gerekiyor, ben kendi ekipçiliğime güveniyorum. 2001 yılından bu yana bu partide kalıcı çizgimi bozmadan devam ettim. Çok seçim geçirdim, ekipçiliğimiz olmazsa böyle bir göreve talip olmazdım. Aksu ile ilgili bir isteğimiz olduğu zaman, sorgulanmadan taleplerimiz yerine gelmektedir. Bizim ne istediğimizi soruyorlar, neden istediğimizi sormuyorlar. Bu konuda ekip olarak yeteri güveni kendilerine zamanında vermişiz.

En önemli sorunlardan biri hastane hastanenin yapımı ne aşamada ve nerede yapılacak?
Bölgenin önemli bir beklentisi hastane, en uygun yer sevgi köyünün yan tarafı, sağlık bakanlığından yer inceme için gelen ekiplere de aynı yeri gösterdik, onlarda hem fikir yer konusunda, 60 dönümlük alanı hastane yeri olarak dönüştürüldü, hemen yanında 150 dönümlük alan ormandan ayrıca tahsis edilecek. Boş alanlar bina yapımı için kullanılacak, diğer alanlar hastanenin diğer birimleri olarak planlanacak.


Hastane il ilgili Menderes Türel seçim döneminde 2015 yılında hastanenin yetiştirileceği ilgili açıklamaları vardı. Yer tahsisi konusunda ilk aşama tamamlanmış anlattığınız kadarıyla, bürokratik aşamalarda olacak sizce hastane ne zaman yetişecek?
Geldiğimiz ilk günden bu yana hastane ile ilgili çalışılıyoruz. En zor olan tarafı yer tahsisi atlatıldı, bundan sonraki süreç yazışmalar, ihale süreci derken bir hayli zaman alacağı düşüncesiyle semt polikliniğinin acil yapılması kanaatine vardık. Menderes Türel başkanla konuştuk, Sağlık Bakanımıza bu konuyu açtık, izni istedik, hastane binası yapılıp tamamlanıncaya kadar sağlık açığını kapatmak için semt polikliniği yapımına hız verdik. Ağustos ayı sonuna yetiştirmeye çalıştığımız semt polikliniği için düşünülen binanın sağlamlığı açısından güçlendirme çalışmaları yapılıyor. Eylül sonunda semt polikliniğimiz faaliyete geçecek, 15 uzman doktor, röntgen, laboratuvarlar ile hastane ihtiyacını karşılayacak.

Peki şöyle soralım Sayın Başkan, Hastane için İlk kazma ne zaman vurulacak?
İlk kazma ne zaman vurulur tarihini veremem. Çünkü, resmi yazışmaların sonuçlanması gerekiyor, öncelikle. Sadece şunu söyleyebilirim, dört ay içerisinde söz verdiklerimiz hastane, imar, mesire alanı ve daha birçok projenin görüşmeleri tamamlandı, dosyalar sunuldu, yerler tahsis edildi. Dört ay sürecinde bu kadar yol alabildiysek, bu demek oluyor ki ilk kazmanın vurulma tarihi çok uzun sürmeyecek, hamle yaptığımız işin arkası Allaha çok şükür geliyor.

Aksu’ya düşünülen bir mesire alanı projesi ile ilgili atılımlarınız olmuştu, en son durum nedir?
Evet, Aksu’ya diğer ilçelerde olduğu gibi Kent Ormanı yapılacak, 568 dönüm üzerine kurulacak içerisinde işletmelerin, aktivite alanlarının olduğu halka açık, halkın pikniğini yapacağı bir alan olacak. Ayrıca her mahalleye de küçük çapta mesire alanlarımız olacak. Bu konuda Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşmeler halindeyiz.

Altıntaş sorunu ne aşamada?
Çalışan ekip ve komisyondan veriler gelmeye başlıyor. Vatandaşı sıkıntıya sokmayacak çözümler üretilecek. Hem bu iş için Ankara ile görüşmelerde devam ediyor. Bakanlıkta takip edilmesi gereken durum söz konusu. Bunun için birebir Ankara’dan da takip etmekteyiz.


Aksu’nun içerisine turisti çekecek vizyon projeniz var mı?
Aksu’nun önce bir çarşısı yok, şu haliyle insanları buralara çekmemiz zor. Köfteciler olmasa Aksu’da, ne var ne yok denebilecek bir yerimiz yok. Kent merkezimiz yok, kent meydanı nasıl oluşur, turiste nasıl hizmet edilir, bunların çalışmalarını da yapıyoruz. Aksu Perge’ye yılda 228 bin turist gelmiş neden turist sayısı bu kadar zayıf bunları değerlendiriyoruz. Perge’nin akşam ışıklandırması etrafının albenisinin artırılması bununla ilgili ihale yapıldı. Perge’ye giden yol çalışmalarını da düzenli hale getirileceğiz.

Kültür merkezleri, spor kompleksleri sosyal alanlar ile Aksu sıfırdan bir şehir olacak. Belediyenin imkânları bellidir. Büyükşehir, Bakanlıklar, Asat ve hayırseverlerle el ele vererek Aksu’yu şehir haline getireceğiz.

Expo 2016 ziyaretçilerinin kente ne katkısı olacak sizce?
Expo 2016 hazır hale gelirken Aksu’nun da bu proje ile birlikte modern bir kent görünümünde hazır hale gelmesi gerekiyor.
Her daim ziyaret edilecek bir yer Expo 2016, sadece proje yapıldığı zaman değil sürekli insanların gelip görmek isteyeceği bir yer olacak, bizim amacımızda her daim açık olacak bu alanın ziyaretçilerinin Aksu merkeze çekebilmek bölgede ciddi anlamda hareketlenme olacaktır.

Son Güncelleme: 19.08.2014 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2014-08-20 13:13:45

Laf edebiyati degil icraat istiyoruz icraat
makam arabasi ile tatil gunleri yaniniza dört kişiyi alıp düğün mevlüt gezmek değil.

Avatar
barış taslı 2015-06-26 04:11:59

Altıntaş mahallesindeki insanların sesini duyun artık yıllar oldu serh sorununu çözemediniz.çalışmalar devam ediliyor deniliyor ama gördüğümüz kadarıyla bi çalışma yok milleti uyutuyorsunuz