Aksu’ya hizmet için yola çıktık

AK Parti’den Aksu Belediye Başkan Aday Adayı olan Eczacı Halil Şahin, Aksu’nun sorunlarına vakıf olduğunun altını çizerek, “Aksu’ya hizmet için yola çıktık” dedi.

08 Kasım 2013 Cuma 14:47
Aksu’ya hizmet için yola çıktık

Her hafta bir aday adayının tanıtımına yer verdiğimiz Haftalık Sohbetlerin bu haftaki konuğu, Aksuluların yakinen tanıdığı bir isim Eczacı Halil Şahin.  AK Parti’nin kurulması ile birlikte 11 yıldır aktif siyasetin içinde yer alan, Aksu’da 30 yıla yakın bir süredir sağlık sektöründe hizmet veren Şahin, bunun yanı sıra AK Parti belde ve ilçe başkanlıkları görevini de uzun yıllar başarıyla sürdürmüş. AK Parti sevdalısı olduğunu vurgulayan Şahin, adaylık verilmesi halinde belediye başkanlığını alabilmek adına sıkı çalışmalar içerisinde olacağının altını çiziyor.

Başka bir aday adayı arkadaşına adaylığın verilmesi halinde ise, yine aday olacak kişiden daha fazla çalışacağını ifade eden AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Eczacı Halil Şahin, önemli olanın iktidar partisine ait bir belediyenin Aksu’yu yönetmesi olduğuna dikkat çekiyor. Böylelikle geçmiş 5 yılında telafisi olacağını sözlerine ekleyen Eczacı Şahin, bu sayıdaki söyleşimize samimi açıklamalarda bulunarak, “2009 seçimlerinde halkımıza verdiğimiz sözleri, 2014 seçimlerini kazanarak yerine getireceğiz” ifadelerini kullanıyor.

AK Parti’ye aday adaylığı başvurusunda bulundunuz, hayırlı olsun. İlk olarak bununla ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?
2002 yılından bu yana AK Parti’nin kuruluşu ile beraber siyasetin içerisindeyim. Belde başkanlığı ve 2008’de ilçe kurulurken kurucu ilçe başkanlığını üstlendim. Kongreden sonra yine ilçe başkanlığım devam etti. 2012 kongresinde belediye başkanlığı aday adayı olabilmek adına ilçe başkanlığına talip olmadım. Bu dönem belediye başkanlığına aday adaylığı başvurusunda bulundum. Halkım destekler ve genel merkezde bana verirse, bu göreve talibim

Neden aday adayı oldunuz?
İki yıl içerisinde kendime çok sordum, bana ihtiyaç var mı, yok mu diye. Düşüncem de bu süre içerisindeki yaptığım gözlemler sonucunda, vatandaşın bizi istediği yönünde, bizden görev ve hizmet beklediğine dair oldu.  Müracaat için son zamana kadar bekledim. Madem bu toplum bizi bir yerlere getirecekse, partim de beni on bir yıl boyunca bir yerlere getirdiyse, verilen görevden kaçmamak lazım diye düşündüğümden aday adayı oldum.  

Sizce Aksu’da çok hızlı çözülmesi gereken sorunlar nelerdir?
Köylerde, özellikle tarım imarının bir an önce yapılarak vatandaşımızın, seralarının yanlarına evini yapabilmesi gerekiyor. Tarım imarı sık sık gündeme geliyor ama bir türlü icraatı gerçekleştirilemedi. Normal imarında hızla yapılması gerekiyor. Şuan her şey durmuş bir görüntü veriyor Aksu’da.  Eskiden imar olmamasına rağmen, belediye taşın altına elini koyarak bir şekilde idare yoluna gidiyordu, o süreç de bitti. Ayrıca ilçemizin öncelikli sorunlarından biride Hastanenin yokluğudur. Bunun çözümü yerel yönetimin hastane yeri için imar planını yaparak merkezi hükümete sunması ile olacaktır.

Genel bir Aksu profili çıkardığımız zaman size göre başka ne tür sorunları var Aksu’nun?
Mülkiyet problemi vardı, vatandaşın kullandığı yerler 2B arazisiydi. Emlak değerinden, rayiç bedele dönünce sıkıntılar yaşandı. Devletimizin amacı 2B ile ilgili arazileri kullanıcıya vermekti. Tabi kullanıcıya vereceğine göre vatandaşında alabileceği şekilde hesapların yapılması gerekiyordu.  Her şey bitmiş gibi gözüküyor, oysa henüz biten bir şey yok. Gerekirse tekrar düzenlemeler olacaktır. Bu yönde de çalışmalarımız devam ediyor.

Yerel süreç içerisindeyiz. Partiniz sizi aday gösterirse ve başkan seçilirseniz, Aksu ile ilgili düşünceleriniz nelerdir? Aksu için neler yapacaksınız?
Yapım gereği çok fazla atıp tutmayı sevmem. Geriye dönüp baktığınız zaman, daha önce çok seçim geçirdik. Geçmiş de başkan adayı olan arkadaşların, aklına gelen her şeyi söylediğini gördük. Sonuç da ne yapıldı dersen, bol keseden atmakla bir yere varılmadığını da gördük.   Vatandaş öncelikli imar sorununun çözülmesini istiyor.  Pilot bölge çalışmaları yapacağımız projeler var şu an. Bunları şimdi açıklamayacağım. İktidarın gücünü de arkamıza alarak sorunları bir bir çözeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.  

Aksu için iktidar partili bir belediyenin olması sizce avantaj mıdır?
Evet avantajdır. Macun Deresi mesela pislik yuvası. Bu işi çözmek çok zor değil, eğer projeni hazırlayarak kurumlara gidiyorsan, kimse seni geri çevirmez.  Şu kuruma aittir yazısını yazmakla oradaki sorunu çözmüş olamazsınız, sadece topu taca atıyorlar.  Yapılan kaldırım çalışmalarına bakınız, hiçbir işlevi yok. Sadece yol daraldı. Ama planlı bir çalışma içerisinde yapılsaydı, kullanılabilir alanlarda oluşurdu.

Aksu’nun lokomotif sektörleri nelerdir sizce?
Aksu’da lokomotif sektörler tarım, turizm ve az da olsa hayvancılık var. Tarım sektöründe neler yapılabilir. Selin altında kalan bölgeler var Aksu’da. Islah projesinin bir an önce yapılması konusunda ısrarcı olduk ve sonuç da bir yere getirdik. Şu an yukarıdaki baraj, gölet ve yol çalışmaları ile ciddi bir çalışma var. Bu neyi gösteriyor, bizim çok fazla konuştuğumuzun değil, icraat yaptığımızın göstergesidir.  

Belde başkanı ve ilçe başkanlığınız döneminde Aksu için neler yaptınız?
İlçe olduktan sonra 2B mülkiyet problemini çözdük, Okul yapımları ile ilgili dirsek temasında olduk, köy yollarının yapılması için ise, Özel İdare ile sürekli diyalog halindeydik. Menderes başkan görevdeyken köylere yol ve köprü yapımında yardımcı oldu.

Aday adaylığınızı açıklamadan önce parti üst düzey yöneticileri ile görüşmeler yaptınız mı?
Partimin üst düzey yöneticileri ile her zaman dirsek temasındayım. Parti üst yönetimime ben aday adayı oluyorum bana görev verin diye bir şey söylenmez, öyle bir beklenti içerisinde olmazdım. Burada seçim alacak adayı belirleyecek genel merkezdir. Kim aday gösterilirse Halil Şahin o adaydan daha fazla çalışır, bunu da herkes böyle bilir.

Sizin bir kamuoyu araştırmanız oldu mu?
Şirket anketörlerinin yaptığı gibi bir çalışma yapmadım. Ben, her köyde ve bölgenin tamamında en iyi bilinen biri olarak, bize gelen bilgiler var. Değerlendirme sonuçları olumlu gözüküyor. Biz yanılıyorsak bile genel merkezin yanılması düşünülemez. Son sözü genel merkez söyleyecektir.

2009 yerel seçimlerinde aday konusunda bir yanılgı oldu ki, seçim kaybedildi. Size göre bu dönem aday belirlenirken yanılmama adına hangi kriterler uygulanır?
Geçen dönem, Aksu’da yüzde 46’ ya yakın oyumuz vardı. Vatandaşın yarısının oyunu alarak bu bizi yanıltmasın dedim. Vatandaşın istemediği bir adayla yola çıkarsak, sıkıntı çekeriz dedik. Bölgeye dışarıdan birinin getirilmesinin burada tutmayacağına dair görüş belirttik. Tabi seçilseydi, güzel çalışmaları olacaktı, o ayrı bir konu. Bu dönem yukarısı bizden daha iyi biliyor Aksu’yu.

Peki Halil Bey, uzun yıllardır siyasetin içindesiniz. Bu dönem AK Parti’nin Aksu’da seçim kazanma şansı nedir?
2B’nin çözülmüş olması AK Partiye karşı halkı daha fazla olumlu düşüncelere yönelttiğini görebiliyorum. Genel seçim ve 2009’daki yerel seçimlerdeki havayı gördüm, şu an kendi partimden olmayan vatandaşların bile AK Parti ye yönelik olumlu bir hava içerisinde olduğunu görüyorum

8 aday adayı içerisinde Halil Şahin farkı nedir?
Diğer aday adayları ile ilgili kritik yapmam doğru olmaz. Ancak benim 30 yıldır Aksu’da esnaf olmam, 11 yıllık siyasi tecrübemin olması, işin nasıl ve nereden yapılması gerektiğini bilen biri olduğumu düşünüyorum. Belediye başkanı olacak kişiden, yol ve imardan ziyade, vatandaş başka kriterlerde ister. Bu düşüncelerle yola çıktığımızı düşünüyorum.

Teşkilatınız ve vatandaşlara mesajlarınız nelerdir?
2014 yerel seçimi bölgemiz için çok önemli. İcraatları ile öne çıkan belediye olacağımızı bilsinler vatandaşlarımız. Geniş bir bölgeye doğru hizmet vereceğimize inanıyorum. Vatandaşımız en uygun adayı çıkarsın ve geçmiş beş yılın telafisini de yapabilelim. Hatır gönül işi ile bu işlerin yürümeyeceğini de herkes iyi bilmeli.  

Son Güncelleme: 08.11.2013 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahh aksu ahhh 2013-11-08 17:26:41

valla aksunun işi zor yine elle tutulur bir aday yok tatmin edici bir aday olmasını dilerdim ama oda yok bilmem bu milletin işi zor

Avatar
Nami Diğer 2013-11-09 21:22:05

Halil Bey şimdiye kadar bu ilçeye karşılıksız hizmet etti umarım aday olur emeğinin karşılığını alma zamanıdır, çünkü ak parti Aksu'da seçimi birtek bu adayla alabilir

Avatar
yener ayhanoğlu 2013-11-10 17:37:56

aksu gercek dürst adayını bulmuştur halil başkanımmızla cok kolay secım kazanırız bi başkası olursa ak partiden ikinci burhan kılıç vakası olur

Avatar
gazcılar belli 2013-11-11 08:26:40

gazcılar belli kendi şakşakçılar gaz veriyor 5 yıl sonra ne verdi diye bakarsanız bir boş yıllar olduğunu göreceksiniz

Avatar
ibrahim arslan 2013-11-28 20:59:15

Aksuya tek aday halil baskan yakisir halil baskan kurtarir

Avatar
ÖZGÜR ŞAHİN 2013-12-14 15:03:24

bi̇seçmen olarak benim görüşüm r ant peşi̇nde olmayip sadece aksuya hizmnet i̇ çi̇n çalişacak tek aday hali̇l başkandir.ötesi yoktur.....

Avatar
özgürrrr 2013-12-25 19:40:34

Baş neyse ayak o olmalıdır...yoksa aksu hizmetin H sini göremez...

Avatar
Nazmiye Yaşar 2014-04-02 20:36:51

tebrikler. kazandığınıza bçok sevindik bazı kişiler çatlasa da biz çok sevindik.