AK Parti’de hedef 15 bin

AK Parti Aksu İlçe Başkanı D. Kaan Şahin, hedeflerinin Aksu’da 15 bin kayıtlı üyeye ulaşmak olduğunun altını çizerek, “ Çıtayı yükseltme anlamında profesyonel çalışmalar içerisine gireceğiz” dedi..

26 Ocak 2015 Pazartesi 10:33
AK Parti’de hedef 15 bin
Seçimlerden önce atanarak gelen, sonrası gerçekleşen ilçe kongresiyle koltuğunu sağlamlaştıran AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, pişmanlıklarını ve hedeflerini sıraladı. Haftanın sohbeti konuğu olan Şahin, seçim sürecinde yaşanan kırgınlıkların kendilerini üzdüğüne değinerek, “bu kırgınlıklar ve küskünlükler olmamış olsaydı, güle oynaya bir seçim süreci geçirirdik” itirafında bulundu. 

‘Yeni Türkiye’ kavramı ‘Yeni Aksu’ ile çok fazla bağdaştırdığının altını çizen AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, Aksu’nun yeni başkanı Halil Şahin’e de halkın güven anlamında bir probleminin olmadığını ifade etti.  Şahin, “Öncelikte insanların kafasında güvenilmeyen ve halktan uzak bir belediye başkanı portresi artık yok.  Halkın idarecisine güvenmesi kadar güzel bir şey olamaz” dedi.

Öncelikle hayırlı olsun. Bir kongre sürecini geride bıraktınız. Dün atanmış, bugün ise seçilmiş bir İlçe başkanısınız, bu süreçlerle ilgili kısa bir değerlendirme alacak olursak, ne dersiniz?
Geçen yıl 1 Aralık itibariyle Mehmet Başkanın istifasıyla vekâleten görev bize takdim edildi. Böyle bir beklentimiz yoktu. Mehmet başkanın devam edeceğini düşünüyorduk. Seçimlere 4 ay gibi bir süre kalmıştı.

Ailemizle istişareler ettik. Vebal var düşüncesiyle her şeyi rafa kaldırarak seçim çalışmalarına başladık. Bu kararda 70 bin kişinin hakkı vardı. Nitekim yola koyulduk. Mücadeleye giriştik. Bu mücadelede doğru ve yanlış aldığımız kararlar muhakkak olmuştur. Mümkün olduğunca seçimi kazanmaya yönelik adımlar atmaya attık. Tabi ki bu kararlar ortak istişarelerle oldu.

30 Mart’ta seçimleri kazanarak çıktık. Ondan sonra İlçe başkanlığını devam ettirme niyetim yoktu. Seçimden sonra daha fazla yük bindi. Atamamız yapıldı. Sonrası Cumhurbaşkanlığı seçimlerini atlattık. Orada oy anlamında artış sergiledik. Katılımın düşmesine rağmen. Derken Kongre sürecine girdik. Kongrede de tek liste ile girdik. Seçildik, şu anda devam ediyoruz. Yönetimimizde ufak çaplı değişiklikler oldu.

Ana kademeyi koruduk. Sonrası Gençlik ve Kadın Kollarının seçimlerini gerçekleştirdik. Mahalle yönetimlerimizi kurduk, kuramadığımız yerlerde kurmaya devam ediyoruz. Genel seçimlere hazırlıklıyız.

Bu anlatılarınız rutin çalışmalar. Şu an seçilmiş bir İlçe başkanısınız ve 2015 yerel seçimlerine de az bir süre kaldı. Durmuş Kaan Şahin yönetiminde ki, bir ilçe teşkilatının farkı ne olacak. Nasıl bir yol izleyecek?
Öncelikle ilçe binamızda bir değişiklik olacak. 3 katlı bir binaya taşınacağız. Teşkilat olarak daha kurumsal bir kimlik kazanacağız. Çıtayı yükseltme anlamında çalışmalar içerisine gireceğiz. Seçim çalışmalarını kişiye endeksli değil, genel olacak. Aksu’yu değil daha çok Türkiye’yi ilgilendiren bir seçim. Burada yapılacak çalışma Türkiye’yi ve beklide Dünya’yı ilgilendiren bir çalışma olacak. Bu yönde çalışacağız. Genel merkezin uyguladığı Politikanın dışına çıkmayacağız.

Bu seçim sürecinde hiç pişmanlıklarınız oldu mu? Diğer bir seçimde de aynı hataya düşmeyeyim dediğiniz bir şeyler oldu mu?
Seçim döneminde doğru bildiğimiz her şeyi yapmaya çalıştık. Çok sınırlı bir bütçemiz vardı. Rakiplerimizin bütçesinin 4’te biri vardı. Onu en iyi şekilde kullanmaya çalıştık. Bildiğiniz gibi İlçe başkanımız dahil olmak üzere 6-7 teşkilat yöneticisi arkadaşımız meclis üyesi olmak için görevlerinden istifa etmişlerdi. Sayı olarak azalmıştı. Meclis üyelerimiz motive etmeye çalıştık. Her biri belediye başkanı adayıymış gibi çalıştı.

Performanslarının üzerinde çalıştılar. Bizi rahatlattılar. O inançla neticeye ulaştık. Bu inanç hala devam ediyor.

Bu açıklamalarınız da gösteriyor ki, pişmanlıklarınız yok gibi?
Başta da dediğim gibi doğru bildiğimiz her şeyi yapmaya çalıştık. İnancımız bizi neticeye götürdü.

Seçim sürecinde parti içi kırgınlıkların yaşandığı kamuoyunda konuşuluyordu. Siz bu kırgınlıkların giderilmesi ve bütünleyici tabloyu sağlama adına ne tür adımlar attınız?
Bütünleyici tabloyu sağlama adına yaptığımız ilk iş arkadaşlarla konuşmak oldu. Bire bir görüşmeler yapmaya çalıştık. Başarılı olduğumuz anlar ve olmadığımız anlar oldu. Parti büyüklerimiz devreye girdi. Onlar merhem olmaya çalıştı. Olumlu ve olumsuz süreçler yaşandı.

Bu kırgınlıklar olmasaydı nasıl olurdu seçim süreci?
Daha rahat bir seçim ortamı geçirirdik.

En çok siyasi anlamda sizi şaşırtan en önemli konu ne oldu?
Siyaset insanlarla yapılıyor. İnsanlar şaşırtabiliyor. Belirli bir yola girdiğin inandığın arkadaşların tarafından ciddi bir şekilde şaşırtılabiliyorsun. Onlar bizi seçim döneminde çok üzdü. Beni en çok üzen o oldu. Onun dışında rakipleriniz var, onlarda birçok şey söyleyebilir. Doğal karşılıyorum. Ama öbür tarafta düşünün 5 yıl aynı arkadaşlarla çalışıyorsunuz, tam da somut bir şeyler ortaya çıkacakken, bir bakmışsınız farklı şeyler ortaya çıkıyor. İşte o anlamda üzülüyorsunuz. Seçimde bunlar oldu. Üzüldük, ama sonrası alıştık. Neyse fazla da detaya girmeyeyim.

Yerel seçimlerden önce yapılan seçimde oy oranı en yüksek parti Ak Partiydi seçim kazanmanız gayet doğal değil miydi?
Size katılıyorum ama diğer ilçelerde üç parti adayı yarışırken en fazla rakibin kapıştığı yer Aksu oldu. Burada 5 aday vardı ve bu adayların hepsi çok ciddi çalıştı. Burada en fazla oy kaybına uğrayan biz olduk. 2011 seçimlerinde 16 bin oyumuz vardı. MHP Aksu’da alabileceği en maksimum oyu aldı. Bizim 4 bin oyumuzu İsa Yıldırım aldı, diyebilirim.

Bu oyların kayması tepki oyumudur sizce?
Birçok faktör oldu bu konuda, 17 Aralık olaylarının etkisi olduğunu da düşünüyorum. O dönem yaşanan olaylar seçmeni etkiledi. Birçok cephelerle çatışarak bu seçimi kazandık.

Bu görevi aldığınız gün itibariyle kaç üyeniz vardı bunun üzerine kaç üye katmayı düşünüyorsunuz?
10 bin civarındaydı. Seçimden sonra yüzde 10 civarında yeni üyemiz oldu. Hedefimiz seçmenin yüzde 30’unu üye yapmak. Yani 15 bin üye yapmamız lazım bir daha ki seçime kadar.

10 ay önceki Aksu ile şimdiki Aksu arasında ki fark ne, nasıl değerlendiriyorsunuz?
Öncelikte insanların kafasında güvenilmeyen ve halktan uzak bir belediye başkanı portresi artık yok. Halil Başkan ile ilgili kime sorarsanız sorun, güven noktasında bir problem yok. Bu çok önemli. Halkın idarecine güvenmesi kadar güzel bir şey olamaz. Geçmişten kaynaklanan sorunlar. Bölge sorunları, personel anlamında olsun ve bunlarla beraber maalesef basiretsiz yöneticiler tarafından ortaya konan yanlışlıklardan dolayı, ilçe anlamında bir bütünleşme sağlanamamış. Bizim öncelikle bunu sağlamamız gerekir. Bazı algıları yıkmamız gerekir. İlk etapta ortaya bir şeyler koymak istiyoruz. Halkın bu anlamda beklentisi var. Sorunların çözümü anlamında baskısı var. Ama kangren olmuş sorunlar bir anda, bir çırpıda çözülmüyor. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Tüm bu sorunlara rağmen, seçim vaadimiz olan 41 projenin yarısına el atmış durumdayız. Bir kapalı Pazar yerimiz yoktu. Halk plajımız yoktu. Şu anda var. Park yerleri kazandırdık. Güzelyurt’ta kapalı Pazar yeri yapmak istiyoruz, ama mülkiyet sorunundan dolayı yer bulamıyoruz. Pınarlı, Altıntaş’a kapalı Pazar yerleri yapılacak. Hemen arkamızda yılların sorunu olarak duran Macun Deresi sorununu çözdük. Atıl vaziyette atıl durumda olan bir bina vardı. 30 Mart’tan öncede duruyordu. Sözümüz olmamasına rağmen orayı modern bir polikliniğe çevirdik. Herkes konuşuyor. Yıkılıp yeniden yapılsaydı, diye. Ama bilinmeyen bir şey var, orası kaçak. 2004’ten önce yapıldığı için mevcudun korunması gerekiyordu. Mevcut binanın üzerinde değişiklik yaparak, bir şeyler yapılması gerekiyordu. Bizde öyle yaptık. Yani yıkılmamasının nedeni odur. Ayrıca Hastane önündeki engelin yüzde 70’ini çözdük. En kısa sürede Hastanemizin temelleri atılacak. Mülkiyet sorununun çözümü anlamında ciddi yol kat edildi. Altıntaş ile ilgili Büyükşehir ‘in şehir plancısı şu an Aksu Belediyesi’nde. Milli Emlak’ın temsilcisi burada. Aksu Belediyesi masada. Hepsi bir arada sorunun çözümü için zaman harcıyorlar. Bir an evvel çözmek istiyoruz. Köy yerleşim alanları ile ilgili çalışmaları sonlandırdık. Köylerde imarın önünü açacağız.

Kısa zamanda çok iş yapıldığını düşünüyorum. Çok yol alındı. Mesire alanı örneğin sadece orman tahsisi ile bitmedi. O yeri sonuçlandırmak için çok uğraşlar verildi. Su havzası şerhi çözüldü, havadan uçuş güzergâhı sorunu çözüldü.

4 yıl sonrası nasıl bir Aksu hayal ediyorsunuz?
41 proje gerçekleşir ve verilen sözler yerine gelirse, kent meydanı tamamlanmış, mesire alanı yapılmış, tramvay gelmiş, Expo açılmış, imar sorunları çözülmüş, yapılaşma başlamış böyle bir Aksu hayal ediyorum. Projeler tamamlanınca Aksu Antalya’nın yaşam alanı olacak diye düşünüyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ilk döneminde Antalya’ya çok hizmet yaptı ve sonunda seçimi kaybetti. Siz de bu projeleri gerçekleştirdikten sonra önümüzdeki dönem seçimleri kaybetme ihtimaliniz olabilir mi?
Seçimi kaybeden Menderes Türel olmadı. Antalya oldu. Ve nihayetinde o pişmanlık bu seçime yansıdı.

Aksu’da da aynı şey yaşandı. Seçmen artık bilinçleniyor ve kime oy vereceğini biliyor diyebilirim.

Sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?
Aksu’da daha fazla sivil toplum kuruluşu olmalı ve daha aktif çalışabilmeliler. Şu an aktif olan (AKGİAD) Aksu Girişimci İş Adamları Derneği var verimli çalışmalar yapmaktalar. Kent konseyimiz var eski başkan Turan Şahin’in güzel çalışmaları oldu, yeni başkan Tülay Ateş hocamızın da başarılı çalışmalar yapacağını inanıyorum. Bu kuruluşların sayısının artmasının gerektiğini düşünüyorum.

Ülke gündeminde ‘Yeni Türkiye’ söylemi var, Aksu’da sizinle beraber yeni düzen oluştu, ‘Yeni Türkiye’ söylemini Aksu için nasıl bağdaştırırsınız?
‘Yeni Türkiye’ kavramı ‘Yeni Aksu’ ile çok fazla bağdaştırıyorum. 30 Marttan sonra bu oluşum başladı, bunu şunun için söylüyorum. Aksu’da oy vermiş vermemiş herkes başkana güvenleri sonsuz bunu her fırsatta dile getiriyorlar. Aksu’da 30 Marttan sonra yeni oluşum başlamıştır

Siyasetçi olarak hedefleriniz nelerdir?
Siyasetçinin hedefi hizmet etmek olmalı. İleriye dönük hedeflerim siyasette yok, çünkü siyasette ileriye yönelik hedefler çok tutmayabiliyor. Doğru bildiğimiz her şeyi meydanlarda söyledik. Kimseye gebeliğimiz yok, Halil Başkanda bende doğru bildiğimiz her şeyi söyledik, söylemeye de devam edeceğiz.

Aksu’da kadınların desteğini aldınız, kadına bakış açınız nedir?
Aksu’da kadın meclis üyemiz var bizim, bundan sonraki dönemlerde de bu sayı artacak. Ciddi şekilde emek harcıyorlar kadın kolları üyelerimiz çalışmalarında başarılılar. Bize oy veren kadın seçmenimizde çok fazla. Kadın kollarının çalışmalarını destekliyoruz ve onlarla başarılı çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Son olarak neler söylemek istersiniz?
Önümüzde bir seçim var buna odaklanmamız gerekiyor. Kısa bir zaman kaldı. Aksu’nun seçmenine teşekkür ediyoruz ve önümüzdeki seçimde de seçmenden desteklerini bekliyoruz.
 

Son Güncelleme: 26.01.2015 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.