Agroweld fuara hazır

Dezenfeksiyon sistemleri imalatı anlamında Türkiye’de ilk ve tek yetkili firma Agroweld yoluna hızla devam ediyor.

01 Aralık 2014 Pazartesi 11:59
Agroweld fuara hazır
Her geçen sene yeniliklere ve ilklere bir yenisini ekleyen agroweld firma yetkilisi Mehmet Yalçınkaya ile bu yıl tekrar bir araya gelme ve röportaj yapma şansını yakaladık. Geçen yılki görüşmemizde “biz yaptığımız üretimleri okullu firmalara satacağız” iddiasında bulunan Yalçınkaya, bu yıl bu hedeflerini gerçekleştirdiklerini ve bunu başardıklarını gururla dile getirdi.

Agroweld Firma yetkilisi Mehmet Yalçınkaya, tarım ve zirai dalında çok fazla gelişmiş ve Dünyada söz sahibi İsrail’e yaptıkları hizmet ve üretim ile ilgili “Franchising” vereceklerini söylerken hizmet ve üretimleriyle ilgili yeniliklerini ve merak edilenleri Güney Haberci Aksu Gazetesi okurlarına anlattı.

Firmanızın faaliyetleri ile ilgili kısaca bilgiler alabilir miyiz?
Firmamız 4 dalda hizmet vermektedir. Bunlar; ziraat sektöründeki hijyen ve dezenfeksiyonla alakalı çözümler üretmek, dikim ve oluklu makinaları konusunda Türkiye distribütörlüğü yapmaktadır.

Okullu firmalara yönelik satışlarınızdan bahseder misiniz?
Geçtiğimiz sene yine sizinle firmamızla ilgili söyleşi yaptığımız vakit, biz bu işi okullu olan firmalara satacağız, diye bir iddiamız olmuştu, simdi biz bunu okullu olan firmalara satıyoruz. Yaptığımız Ar-ge inovasyon makinelerini Rusya, İtalya ve İsrail’e satmaya başladık ve danışmanlık hizmetleri de vermeye başladık. İşimizde başarılıyız ve Türkiye’yi savunuyoruz. Ve başarılarımızı ligdeki oyunculara sattığımız zaman daha çok gurur duymaya başlıyoruz.

İsrail’e Franchising anlaşmasından biraz söz edebilir misiniz?
İsrail, zaten özellikle ziraat ve sera teknolojileri konusunda bu işin mucidi firmalarından biri. Belli teknolojileri, makinaları, onlarla paylaşarak onların güvenini kazanarak bir yerlere gelebildik, bizim ürünlerimizin tamamı İsrail’de teknik destek ve ürün olarak satışa sunulmuş durumda.

Yeni bir ürünününüz var mı?
Yıkama makinaları konusunda bir noktaya geldik. 3 versiyonunu çıkarttık, bu süreçten sonra yeni modeller geliştirdik. Bunun haricinde zaten ışıklı arabaların gelişimi sürecinde bilgi çalışmalarımız oldu ve iyi bir sürece denk geldi ve arabaların paslanmaz su almaz modellerini üretmeye başladık.

Growtech Eurasıa Fuarına hazır mısınız?
Ürün olarak, makine olarak, ekip olarak hazırız. İlk senemizde growtech fuarında 15 metrekare yer vardı, gururlu söylemek isterim ikinci sene 45metrekare ye çıkarttı. Bu sene 108 metrekare bir alanımız var, bize göre iyi bir büyüme.

Fuarda hangi ürünlerle yer alacaksınız?
Bütün konsept ürünlerimizi fuarda sergileyeceğiz. Kendi geliştirdiğimiz ilaç motorlarından farklı modelleri, sulama sistemlerinden ekim alanları sulama otomasyonlarını sergilemeyi düşünüyoruz.

Bu ürünler Türk seracılığında ne ise yarıyor?
Seracılıkta, otomasyon ülkemiz için önemli. Biz aslında su fakiri bir ülkeyiz, suyun hoyratça kullanılmasının önüne geçilmesi suyun her damlasının kontrol edilebilir olmasında, ağır sarfiyat, ağır gübreleme, ağır enerji sarfiyatının ve toprağın tahrip edilmesinin ve verimliliğinin düşmesinin önüne geçilmesidir, bunları uygulamaya ve anlatmaya çalışıyoruz.

Devlet desteği alıyor musunuz?
KOSGEB üyesi olmamıza rağmen devletten bize destek maalesef yok. Biz Ar-ge inovasyon araştırma yapan üretici bir firma olarak şahıs olarak başladık, A.Ş. olarak devam ediyoruz. 2.5 yılda personellerimizin azimli çalışmaları ve öz kaynaklarımızla devam ediyoruz.

Peki, neden Aksu?
Zirai ürünlerin ve tarımın kalbi Aksu olduğu için tercihimizi Aksu’dan yana kullandık.
İkinci bir Showroom’u Güzelyurt mahallesine satış noktası olarak hizmete açtık.

Yurt dışına satışlarındaki başarınızın sırrı nedir?
Aslında çok kolay değil, size başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.
İtalya’ya sattığımız makinalar paslanmaz krom. Bizim ürünlerimizin tamamı paslanmaz. Ürünümüzü sattık gönderdik montaja gittiğimiz zaman makinayı satın alan firmanın patronu elinde bir mıknatısla bizim makinanın her yerini kontrol ettiğini gördüm, bu benim canımı acıttı. –“Bi dakika ne yapıyorsun?” dedim –“siz yanlış anlamayın” dedi. Daha önce çalıştığımız bir firma paslanmaz diye getirip demir bir malzeme yüklemişler o yüzden kontrol ediyorum dedi. Bir takım firmaların yüzünden, diğer firmalar da zan altında kalmış durumda.

Peki, personel olarak kaç kişilik bir çalışma kadronuz var?
Firmamız da toplam 13 kişiyle çalışıyoruz.

Yurtdışı ilişkilerinizi kim organize ediyor?
Ürünlerin pazarlığı teknik desteği konusunda ben ilgileniyorum. İthalatlarda ve ihracatta İsmail Bey ilgileniyor. Teknik ekibimiz ve ofis ekibimiz daha çok burada çalışıyor.

Bundan sonraki hedefleriniz neler, bir yıl sonra yine bir araya geldiğimiz zaman Agroweld firmasını nerede göreceğiz?
Uzaktaki ülkelerle de görüşeceğiz, yeni projeler yeni gelişmelerle yolumuza devam edeceğiz.
 

Son Güncelleme: 01.12.2014 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.