Bu hafta Aksu’nun yeni lezzet durağı Perge Cafe &Bistro’ya konuk olduk. Altıntaş Mahallesinde Kardeş Kentler Caddesi üzerine kurulmuş keyifli bir mekan.
Turizm yolu üzerinde olması nedeniyle o güzergahtan geçen herkesin uğrak yeri Perge Cafe&Bistro…



Gelelim İç Mekana…
Perge Cafe &Bistro tarihin başkenti Perge Antik Kentinden izler taşıyor. İç mimar bu mekanı düzenlerken Perge’nin tarihi dokusunu yansıtmaya çalışmış. Duvarlarda Perge’den minyatür çalışmalar gözünüze hemen çarpıyor.
Ferah, keyifli, temiz ve leziz bir mekan Perge Cafe &Bistro. Çalışanların güler yüzlülüğü, hızlı hizmeti, mekanda kullanılan masalar, sandalyeler, renkler hepsi birbiriyle uyum içerisinde yerleştirilmiş.

Peki ya lezzet?
Bir kafenin dış manzarası ve iç dekorasyonu bu kadar güzel olursa lezzetinin de o kadar güzel olması beklenir. Sabah kahvaltınızı, kahve keyfinizi bu enfes yerde yapabilirsiniz. Misafirlerinizi bu güzel mekanda ağırlayabilirsiniz. İş toplantılarınızı, iş görüşmelerinizi, toplu kahvaltılarınızı ve çok daha fazlasını burada gerçekleştirebilirsiniz.
Fırından henüz çıkmış buharı üzerinde ürünlerle Perge Cafe&Bistro’nun tadını çıkarabilirsiniz.
Evet, sıra bu mekanı Aksuya kazandıran girişimcileri tanıma zamanı.
Ömür Onur ve Ümmünaz Onur. Genç girişimci Ömür Onur baba mesleği fırıncılığı çok küçük yaşlarda öğrenmiş. İlk fırınını Pınarlı mahallesinde açmış. Ardından Güzelyurt Mahallesinde simit fırını, Yurtpınar Mahallesinde Ekmek ve Simit Fırını derken Perge Cafe &Bistro ile işini taçlandırmış.

En büyük destekçisi eşi Ümmünaz Hanım. Perge Cafe&Bistro’nun işletmecisi Ümmünaz Hanım, güleryüzlü ve samimi bir işletmeci. Ümmünaz Hanım ev ve üç çocuğunun sorumlulukları ile birlikte bu güzel mekanın yönetmeni. Perge Cafe&Bistro’nun tüm detayları ve işleyişi Ümmünaz Hanım’ın elinden geçiyor. Ekibine ve müşterilerine karşı da çok nazik. Yolunuz düşerse kendi elleriyle yaptığı ev yapımı kabak tatlısının tadına mutlaka bakmalısınız.

Bu hafta Perge Cafe&Bistro’yu anlatmaya çalıştım, daha fazlası mekanın kendisinde. Eminim ziyaret ettiğinizde hak vereceksiniz. Mekanla ilgili daha fazla bilgiyi MarkAksu dergimizin yakında çıkacak olan sayısında bulabilirsiniz.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.