15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülke genelinde sürdürülen FETÖ operasyonlarında, insanı dehşete düşüren gelişmeler yaşanıyor. Daha düne kadar, “Bu kadar abartmayın” denilen örgütün, toplumun kılcal damarlarına kadar sızdığı ortaya çıktı. Pensilvanya’daki elebaşından aldıkları emirlerle hareket eden çete üyelerinin, Adliye’den silahlı kuvvetlere, eğitim camiasından polis teşkilatına kadar sızmadık yer bırakmadıkları ortaya çıktı. Antalya genelinde sürdürülen operasyonların Aksu ayağında da ilginç gelişmeler oluyor. İlçede bazı bürokratlar hakkında işlem yapıldığı belirtilirken, 36 öğretmenin de örgütle bağlantılı oldukları gerekçesiyle işlerine son verildi.

Aksu’daki ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan bu öğretmenler hakkında adli takibata da başlandı. İlçede operasyonlara henüz yeni başladıklarını kaydeden yetkililer, “Biraz bekleyin, önümüzdeki günlerde sürpriz gelişmelere tanık olabilirsiniz” dediler. Bu arada, Antalya’da bazı gazetecilere yönelik operasyon kapsamında, Şehit Mustafa Göktürk Caddesi’nde yaşanan provokasyon olayının da mercek altına alındığı öğrenildi. Bu bölgede seçimler sırasında yaşanan afiş krizinde, bazı karanlık tipler halkı kışkırtıcı bir rol oynamışlardı. Bu olayda, cemaate yakın gazetelerin yaptıkları yayınlar ve bazı gazetecilerin sosyal medyadaki paylaşımları dikkati çekmişti.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün FETÖ'nün basın ayağına yönelik operasyon düzenlediğini belirtti. Antalya'daki 19 gazeteci hakkında yakalama kararı bulunduğunu açıklayan Vali Karaloğlu, "Gazeteci Olgun Matur'un da aralarında bulunduğu bazı kişileri gözaltına aldık. Kentteki 19 gazeteci hakkında yakalama kararı var. FETÖ'ye destek veren gazete, haber siteleri, dergileri incelemeye aldık" dedi. Vali Karaloğlu, kayyum atanmadan önce Zaman gazetesinin Antalya Bölge Müdürlüğü görevini yapan Tuncer Çetinkaya'nın da firari olduğunu söyledi.

Bilgisine başvurduğumuz bir emniyet yetkilisi, “Cemaate ait haber ajansını arkasına alan bir gazetecinin Aksu’daki afiş krizinde oynadığı kışkırtıcı role ilişkin bir çalışmanız var mı?” şeklindeki sorumuza, “Sabırlı olun. Operasyonlar daha yeni başladı. Aksu’daki olayda halkı kışkırtıcı yayınlarla sokağa dökmeye çalışan kişilere de bunun hesabı sorulacak” yanıtını verdi.

Devlet dairelerinde FETÖ’cü operasyonu
Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerine yönelik yürütülen operasyonlarda Antalya'da görevden uzaklaştırılan kamu personeli sayısı 1080'e ulaştı. Aksu Mal Müdürü görevden alınırken, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bazı polisler hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. Antalya genelinde ilk günden itibaren 1036 kamu görevlisi ve 44 sivil olmak üzere de toplam 1080 kişiye gözaltı ve kamu görevinden açığa alma işlemi uygulandı.

VALİ YARDIMCISI GÖZALTINDA
İçişleri Bakanlığı'nda ise Antalya Vali Yardımcısı Bilal Çelik'in de aralarında bulunduğu 3 kamu görevlisi görevinden uzaklaştırıldı. Bu isimlerden Vali Yardımcısı Bilal Çelik ve Serik Kaymakamı Rıfat Altan'ın gözaltı süreci devam ediyor. Alanya Kaymakamı iken Kayseri Vali Yardımcılığı'na atanan Erhan Özdemir ise firari olarak gözüküyor.

36 ASKERE SORUŞTURMA VAR
Antalya Valiliği'nden edinilen bilgiye göre, darbe girişimi sonrasındaki operasyonlarda Emniyet Müdürlüğü bünyesinde toplam 123 personel görevinden uzaklaştırıldı ve 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görevli aralarında Antalya 3. Piyade Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, Burdur Garnizon Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz'ün de bulunduğu toplam 36 askere yönelik işlem yürütülüyor.

13 HAKİM VE SAVCI FİRARDA
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya ve ilçelerindeki adliyelerde görevli toplam 69 hakim ve savcı hakkında işlem başlatıldı. Bunlardan 45'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 7 hakim ve savcı denetimli olarak serbest bırakılırken, 2'sinin gözaltı süreci devam ediyor. 2 hakim ve savcı başka ile teslim edilirken, 13 hakim ve savcı ise firarda ve yakalanması için çalışılıyor.

EN YÜKSEK SAYI MİLLİ EĞİTİM'DE
Görevden uzaklaştırmada en büyük sayı ise Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşti. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce büyük çoğunluğu öğretmen olmak üzere toplam 734 personel FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevlerinden uzaklaştırıldı. Sivil olarak ise bu kapsamda gözaltına alınan 44 kişiden 1'i tutuklandı, 4'ü serbest bırakıldı, diğerlerinin ise gözaltı işlemi sürüyor.

DİĞER KAMU KURUMLARI
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da çok sayıda açığa alma işlemi gerçekleştirildi. İl Müftülüğü'nde 18, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde 1, Defterdarlık'ta 3, Tapu ve Kadastro'da 4, Gelir İdaresi Başkanlığı'nda 17, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde 3, Sağlık Müdürlüğü'nde 2, Alanya Liman Başkanlığı'nda 1, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nde 3 ve SGK'da 19 kişi kamu görevlisi görevlerinden uzaklaştırıldı.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ GÖZALTINDA
Antalya'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Konyaaltı ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi CHP'li Sıtkı Soydal ve oğlu Onur Soydal gözaltına alındı. FETÖ/PDY ile ilişkisi bulunduğu iddia edilen Sıtkı Soydal ve oğlu Onur Soydal, darbe girişiminin ardından haklarında yakalama kararı verilmesinin ardından polise teslim oldu. Gözaltına alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen baba- oğul, Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanıyor.

Gazeteciler gözaltında
Polis, Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı'nda (CİHAN) muhabir olarak çalışırken, kayyum atanmasından sonra işten çıkartılan muhabirler Kenan Baş ve Özkan Mayda'yı da gözaltına alındı. İki gazeteci sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Baş ve Mayda'nın evlerinde arama yapıldı. Polis, hakkında gözaltı kararı bulunan Zaman Gazetesi Antalya eski Temsilcisi Tuncer Çetinkaya'yı da yakalamak için çalışma başlattı.

Antalya’da mühür vurulan adresler
OLAĞANÜSTÜ Hal (OHAL) Kanunu kapsamında, dünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararname uyarınca, Antalya'da 32 özel okul, 2 vakıf ve 23 vakfın faaliyetine son verildi. Antalya ve ilçelerinde OHAL kapsamında 32 özel okul kapatılarak eğitim faaliyetlerine son verildi. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan kararnameye göre yine Antalya'da 2 vakıf ve 23 derneğin de faaliyetleri sonlandırıldı.

Kapatılan okullar: Özel Toros Akdeniz İlkokulu, Özel Toros Sema İlkokulu, Özel Toros Yağmur Anadolu Lisesi, Özel Toros Antalya İlkokulu, Özel Ufuk Anadolu Lisesi, Özel Toros Sema Anadolu Lisesi, özel Ufuk Fen Lisesi, özel İpek Anaokulu, Özel Irmak İlkokulu, Özel Kumluca İlkokulu, Özel Toros Güven İlkokulu, Özel Toros Finike İlkokulu, Özel Ufuk Şerife Coşkun Anaokulu, Özel Toros Kaynak İlkokulu, Özel Toros Akdeniz Anaokulu, Özel Toros Yağmur Anadolu Öğretmen Lisesi, Özel Antalya Toros Ortaokulu, Özel Toros Güven Ortaokulu, Özel Ufuk Bilge Ortaokulu, Özel Ufuk Ortaokulu, Özel Toros Kaynak Ortaokulu, Özel Antalya Toros Akdeniz Anadolu Lisesi, Özel Toros Kumluca Ortaokulu, Özel Toros Kumluca İlkokulu, Özel Toros Yağmur Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Özel Toros Feriha Okçin İlkokulu, Özel Toros Feriha Okçin Ortaokulu, Özel Ufuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Özel Manavgat Oluşum Temel Lisesi,Özel Yeni Alanya Temel Lisesi, Özel Konyaaltı Bil. Temel Lisesi, Özel Işıklar Temel Lisesi.

Kapatılan vakıf ve dernekler: Alaeddin Keykubat Eğitim ve Kültür Vakfı, Antalya Rasanet Gençlik Vakfı, Akdeniz Çalışanlar Derneği, Antalya Girişimci İşadamları Derneği, Manavgat Girişimci İşadamları Derneği, Alanya Birleşik İşadamları Derneği, Antalya Mühendis ve Mimarlar Derneği, Antalya Eğitim Gönüllüleri Derneği, Antalya İtfaiyeciler Derneği, Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği, Finike Merkez Eğitim Gönüllüleri Yardım Derneği, Antalya Çevre Gönüllüleri Derneği, Akdeniz Sevgi Çevre Diyalog Derneği, Serik Genç İşadamları Derneği, Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Antalya Atatürk Caddesi Dönerciler Çarşısı Esnafı Derneği, Ahıska Kültür Merkezi Derneği, Akdeniz Denetçiler ve Mali Müşavirler Derneği, Afrika Ülkeleri İşbirliği Derneği, Antalya Çalışan Kadınlar Derneği, Kepez İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Atılım Eğitim Kültür Sanat Gençlik Spor Kulübü Derneği, Antalya Genç Eğitim Derneği, Alanya Genç Eğitim Kültür Sanat Gençlik Spor Kulübü Derneği, Alanya Güney ve Güneydoğu Anadolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği.

İzzet Bayar yakalandı
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda ünlü isimlere de ulaşıldı. Korkuteli’nde kayınpederine ait evin çatı katında gizlenirken yakalanan bir dönemin ünlü politikacılarından ve ATSO eski Meclis Başkanı İzzet Bayar, polisleri karşısında görünce çok şaşırdı. “Beni nasıl buldunuz?” diye soran İzzet Bayar’ın, darbeden sonra getirileceği koltuk da Antalya’da günün konusu oldu. Bazı yorumcular, Bayar’ın çok istediği Muratpaşa Belediye Başkanlığı makamını işaret ederken, Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreterlik gibi önemli bir görevi dile getirenler de oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.